ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορονοϊός: Άνοιξε τις εκκλησίες το Βέλγιο με το υψηλότερο ποσοστό θνησιμότητας παγκοσμίως

Οι θρησκευτικές ομάδες διαμαρτύρονταν επειδή οι άνθρωποι στο Βέλγιο μπορούσαν να πάνε για ψώνια αλλά όχι στην εκκλησία.
Κορονοϊός: Άνοιξε τις εκκλησίες το Βέλγιο με το υψηλότερο ποσοστό θνησιμότητας παγκοσμίως

Κορονοϊός: To Συμβούλιο της Επικρατείας του Βελγίου (σημ. πρόκειται για τη χώρα με το υψηλότερο ποσοστό θνησιμότητας από κορoνοϊό παγκοσμίως) ΑΚΥΡΩΣΕ ΩΣ ΔΥΣΑΝΑΛΟΓΗ την απαγόρευση συμμετοχής πιστών σε θρησκευτικές ακολουθίες.

Η απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου, γράφει το AP, εξεδόθη κατόπιν αιτήματος μελών της εβραϊκής κοινότητας της χώρας αλλά έχει ισχύ για όλους τους θρησκευτικούς χώρους.

Κορονοϊός: Σκληρό lockdwon ανακοίνωσε η Γερμανία αλλά με ανοιχτές εκκλησίες

Κατά την ετυμηγορία, με το μέτρο της πλήρους απαγόρευσης υπάρχει δυσανάλογος περιορισμός της ελευθερίας της λατρείας επειδή η κυβέρνηση δεν εξασφάλισε εναλλακτικές λύσεις για την άσκηση του δικαιώματος της συλλογικής θρησκευτικής λατρείας.

Τέτοιες λύσεις θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν εξαιρέσεις από την γενική απαγόρευση και άλλες ειδικές ρυθμίσεις και συμφωνίες κατόπιν αιτήματος για προκαθορισμένη τοπικά και χρονικά θρησκευτική συνάθροιση.

Σύμφωνα με τον υπουργό Δικαιοσύνης του Βελγίου Vincent Van Quickenborne «αναζητούμε τη σωστή ισορροπία μεταξύ της θρησκευτικής ελευθερίας και της δημόσιας υγείας».

Οι θρησκευτικές ομάδες διαμαρτύρονταν επειδή οι άνθρωποι στο Βέλγιο μπορούσαν να πάνε για ψώνια αλλά όχι στην εκκλησία.

Το Βέλγιο έχει πληγεί ιδιαίτερα από τον ιό με πάνω από 17.500 θανάτους από COVID-19. Τα τελευταία στοιχεία δείχνουν ότι πάνω από 100 άτομα εξακολουθούν να πεθαίνουν κάθε μέρα.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κορονοϊός: Άνοιξε τις εκκλησίες το Βέλγιο με το υψηλότερο ποσοστό θνησιμότητας παγκοσμίως», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.