ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορονοϊός – Απαγόρευση Κυκλοφορίας: Ποιοι και πώς θα κυκλοφορούν – Το πρόστιμο

Οι δραστηριότητες που επιτρέπονται αναλυτικά
Κορονοϊός – Απαγόρευση Κυκλοφορίας: Ποιοι και πώς θα κυκλοφορούν – Το πρόστιμο

Κορονοϊός – Απαγόρευση Κυκλοφορίας: Από τις 06:00 το πρωί της Δευτέρας μπαίνει σε εφαρμογή η απαγόρευση της άσκοπης κυκλοφορίας λόγω του κορονοϊού, όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Από αύριο το πρωί στο δρόμο θα μπορούν να βρίσκονται μόνο όσοι κατευθύνονται προς και από την εργασία τους, η μετάβαση για ψώνια για τρόφιμα, στο φαρμακείο, όποιοι πηγαίνουν σε γιατρό, όποιοι βγαίνουν για άσκηση ανά δύο ή όποιοι βγάζουν βόλτα το κατοικίδιό τους».

Όπως είπε ο κ. Μητσοτάκης, «οι πολίτες θα πρέπει να έχουν μαζί τους έντυπο, με το οποίο θα δηλώνουν πού πηγαίνουν, καθώς και ταυτόητα ή διαβατήριο».

Τον έλεγχο της εφαρμογής του μέτρου αναλαμβάνει η ΕΛΑΣ, η Δημοτική Αστυνομία και το λιμενικό, ενώ για τους παραβάτες θα επιβάλλεται πρόστιμο 150 ευρώ.

Κοινώς, οι λόγοι κυκλοφορίας που προβλέπονται είναι οι εξής: Μετακίνηση για εργασία, για αγορά καταναλωτικών αγαθών, για λόγους υγείας, για επιτακτικούς οικογενειακούς λόγους, για σωματική άσκηση κοντά στην οικία κατά μόνας ή ανά δύο ή για βόλτα κατοικιδίου, αλλά και για εξυπηρέτηση από δημόσια υπηρεσία.

Σε όλα υπάρχει διεύθυνση του μέρους που θα πηγαίνει ο πολίτης και δεν θα μπορεί να πάει κάπου αλλού χωρίς να κάνει νέα δήλωση.

Μητσοτάκης: «Απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 6 το πρωί της Δευτέρας»

Κορονοϊός – Απαγόρευση Κυκλοφορίας

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κορονοϊός – Απαγόρευση Κυκλοφορίας: Ποιοι και πώς θα κυκλοφορούν – Το πρόστιμο», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Κώστας Λάππας

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.