ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορονοϊός: Απίστευτο, εξαφάνισαν το φάρμακο με χλωροκίνη από τα ελληνικά φαρμακεία! (vids)

Κορονοϊός: Ήταν να μη γίνει γνωστό. Και ακολούθησε η γνωστή τακτική των... σούπερ μάρκετ.  Αδειάζουμε τα ράφια, ακόμη και αν αυτά είναι των φαρμακείων.
Κορονοϊός: Απίστευτο, εξαφάνισαν το φάρμακο με χλωροκίνη από τα ελληνικά φαρμακεία! (vids)

Κορονοϊός: Ήταν να μη γίνει γνωστό. Και ακολούθησε η γνωστή τακτική των… σούπερ μάρκετ.  Αδειάζουμε τα ράφια, ακόμη και αν αυτά είναι των φαρμακείων.

Σύμφωνα με το Voria.gr, μετά τις πρώτες ανακοινώσεις για τη δράση της χλωροκίνης (κάτι που επιβεβαίωσε και ο Σωτήρης Τσιόδρας), στα φαρμακεία της Θεσσαλονίκης παρατηρείται έλλειψη του φαρμάκου!

Το φάρμακο Plaquenil, που χρησιμοποιείται για την αντιμετώπιση της ελονοσίας και λαμβάνεται από ασθενείς με ερυθηματώδη λύκο και ρευματοειδή αρθρίτιδα, είναι πια σπάνια στα φαρμακεία της Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Διονύσιο Ευγενίδη!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κορονοϊός – Ραπτόπουλος: «Λούζεται» στο οινόπνευμα μετά από φτέρνισμα συνεργάτη του! (vid)

«Το Plaquenil δεν είναι ένα φάρμακο το οποίο μπορεί να το κρατάει κάποιος σπίτι του. Το στερεί από κάποιον άλλον που το έχει ανάγκη στην καθημερινότητά του», τονίζει ο κ. Ευγενίδης, προσθέτοντας πως το φάρμακο υπάρχει έτσι και αλλιώς σε μειωμένη διαθεσιμότητα από την εταιρεία παρασκευής προς τα φαρμακεία.

Ωστόσο, ο ίδιο καθησυχάζει τους ασθενείς με αυτοάνοσα νοσήματα που το λαμβάνουν λέγοντας πως λογικά αύριο ή την Παρασκευή θα γίνει παραλαβή Plaquenil και τα κουτιά θα υπάρχουν πάλι στα ράφια των φαρμακείων της χώρας.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κορονοϊός: Απίστευτο, εξαφάνισαν το φάρμακο με χλωροκίνη από τα ελληνικά φαρμακεία! (vids)», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.