ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορονοϊός: «Απίθανο να έχει εξαφανιστεί το καλοκαίρι»

Ο κορονοϊός έχει μπει για τα καλά στην καθημερινότητά μας. Ωστόσο, είναι τόσο πρόσφατος που ακόμη οι επιστήμονες μελετούν τη συμπεριφορά του. Πολλά είναι εκείνα που δεν ξέρουν και διαπιστώνουν καθημερινά με τις εξελίξεις. Έκθεση του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων αναφέρει πως ο κορονοϊός δεν πρόκειται να εξαφανιστεί το καλοκαίρι! Κάτι τέτοιο θεωρείται...
Κορονοϊός: «Απίθανο να έχει εξαφανιστεί το καλοκαίρι»

Ο κορονοϊός έχει μπει για τα καλά στην καθημερινότητά μας. Ωστόσο, είναι τόσο πρόσφατος που ακόμη οι επιστήμονες μελετούν τη συμπεριφορά του. Πολλά είναι εκείνα που δεν ξέρουν και διαπιστώνουν καθημερινά με τις εξελίξεις.

Έκθεση του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων αναφέρει πως ο κορονοϊός δεν πρόκειται να εξαφανιστεί το καλοκαίρι! Κάτι τέτοιο θεωρείται απίθανο παρά τις αρχικές εκτιμήσεις πως με τη ζέστη η κατάσταση θα βελτιωθεί.

Σύμφωνα με το Reuters, η έκθεση του ECDC υποστηρίζει πως ο COVID-19 δεν θα είναι όπως οι άλλοι τέσσερις γνωστοί κορονοϊοί, οι οποίοι είναι ενδημικοί στους ανθρώπινους πληθυσμούς και σπάνια ανιχνεύονται το καλοκαίρι.

Εξήγηση υπάρχει. Η έκθεση παραπέμπει σε προκαταρκτικές αναλύσεις από το ξέσπασμα της επιδημίας στην Κίνα. Εκεί διαπιστώθηκε ότι ο COVID-19 συνεχίζει να διατηρεί υψηλά επίπεδα αναπαραγωγής και σε τροπικά μέρη με υψηλή υγρασία όπως η Σιγκαπούρη και η Κουανγκσί.

Η ECDC «υπογραμμίζει τη σημασία της εφαρμογής μέτρων παρέμβασης, όπως η απομόνωση προσβεβλημένων ατόμων, η τηλεργασία και το κλείσιμο σχολείων».

Τέλος, τα συστήματα υγείας στην Ευρώπη αντιμετωπίζουν υψηλό κίνδυνο κορεσμού, όπως αναφέρεται, και προβλέπεται εξάντληση των κρεβατιών στις ΜΕΘ μέχρι τα μέσα Απριλίου εάν δεν ληφθούν μέτρα. Επιπλέον, στην Ευρώπη ο κίνδυνος για τους ηλικιωμένους που έχουν υποκείμενα νοσήματα αναθεωρήθηκε από «υψηλός» σε «πολύ υψηλός».

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κορονοϊός: «Απίθανο να έχει εξαφανιστεί το καλοκαίρι»», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.