Κορονοϊός: Αποφασίστηκε διεύρυνση του ωραρίου των σούπερ μάρκετ (vids)

Να βοηθήσει τον κόσμο όσο περισσότερο γίνεται θέλει η κυβέρνηση και έτσι με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, θα διευρύνει το ωράριο των σούπερ μάρκετ. Συγκεκριμένα, όπως γίνεται γνωστό, αυτά θα λειτουργούν από τις 7 το πρωί μέχρι τις 10 το βράδυ, για να αποφευχθεί ο συνωστισμός λόγω κορονοϊού. Παράλληλα, η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας ζητάει...

Να βοηθήσει τον κόσμο όσο περισσότερο γίνεται θέλει η κυβέρνηση και έτσι με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, θα διευρύνει το ωράριο των σούπερ μάρκετ.

Συγκεκριμένα, όπως γίνεται γνωστό, αυτά θα λειτουργούν από τις 7 το πρωί μέχρι τις 10 το βράδυ, για να αποφευχθεί ο συνωστισμός λόγω κορονοϊού.

Παράλληλα, η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας ζητάει αναστολή λειτουργίας όλων των εμπορικών καταστημάτων, με επιστολή στους Υπουργούς Ανάπτυξης, Υγείας, Οικονομικών και Εργασίας.

«Καθημερινά λαμβάνουμε πιεστικά μηνύματα από την πλειοψηφία των Εμπορικών Συλλόγων από όλη την Ελλάδα που ζητούν πλέον την συνολική αναστολή της λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κορονοϊός: Κλείνουν και τα εμπορικά καταστήματα -Όλα τα νέα μέτρα (vids)

Ήδη πολλοί επιχειρηματίες, αυτοβούλως, αποφασίζουν να προχωρήσουν στο κλείσιμο των καταστημάτων τους. Είναι επομένως η ώρα αυτό να γίνει συνολικά με κρατική απόφαση, όπως ακριβώς έχει γίνει στην Ιταλία και στην Ισπανία, με την εξαίρεση των καταστημάτων τροφίμων, των σούπερ μάρκετ και των φαρμακείων.

Εφόσον η αναστολή λειτουργίας εφαρμοστεί υποχρεωτικά και με καθολικό τρόπο, θα προστατευτεί ουσιαστικά η δημόσια υγεία και δεν θα δημιουργηθούν περαιτέρω προβλήματα στις εμπορικές επιχειρήσεις.

Φυσικά, η απόφαση πρέπει να συνοδεύεται από αντίστοιχα υποστηρικτικά μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων αυτών», αναφέρει η επιστολή.