ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορονοϊός: Αρχίζει άμεσα ο εμβολιασμός παιδιών 15 -18 ετών!

Η Βάνα Παπαευαγγέλου τόνισε στον ΣΚΑΪ, ότι υπάρχει σκέψη για εισήγηση προκειμένου να υπάρξουν εμβολιασμοί σε παιδιά 15 με 17 ετών.
Κορονοϊός: Αρχίζει άμεσα ο εμβολιασμός παιδιών 15 -18 ετών!

Κορονοϊός: Η Βάνα Παπαευαγγέλου τόνισε στον ΣΚΑΪ, ότι υπάρχει σκέψη για εισήγηση προκειμένου να υπάρξουν εμβολιασμοί σε παιδιά 15 με 17 ετών.

Κορονοϊός: Καλεσμένη στον ΣΚΑΪ βρέθηκε η καθηγήτρια παιδικής λοιμωξιολογίας και μέλος της επιτροπής ειδικών Βάνα Παπαευαγγέλου.

Η κυρία Παπαευγγέλου, αναφέρθηκε στον εμβολιασμό των μικρότερων παιδιών, τονίζοντας ότι υπάρχει σκέψη να ξεκινήσει.

«Υπάρχει η σκέψη να εισηγηθούμε τον εμβολιασμό των παιδιών 15 με 17. Μέχρι στιγμής είχαμε τους εφήβους άνω των 18. Θα το εισηγηθούμε, είμαστε στις τελικές συζητήσεις για τη διαμόρφωση της εισήγησης», ήταν τα λόγια της.

Στη συνέχεια, τόνισε ότι «Τα παιδιά μπορούν να μεταδώσουν όσο αυξάνει η ηλικία, ειδικά μετά τα 12 έτη αυξάνει και η πιθανότητα μετάδοσης σχετίζεται και με το πόσο συμπτωματικά είναι».

Σύμφωνα με την κ. Παπαευαγγέλου αν υπάρξει έγκριση στην εισήγηση οι εμβολιασμοί μπορούν να ξεκινήσουν άμεσα.

«Τα παιδιά αυτά θα νοσήσουν νωρίτερα, έχουν τη μεγαλύτερη κινητικότητα, και εμείς οι παιδίατροι ξέρουμε ότι πρέπει να προστατέψουμε την ευαίσθητη ηλικία των Πανελληνίων. Άμα δώσουμε το πράσινο φως ο εμβολιασμός μπορεί να ξεκινήσει άμεσα, υπάρχει έγκριση του ΕΜΑ».

Διαβάστε επίσης:

MasterChef: Ο Κοντιζάς τρολάρει τον Κουτσόπουλο που είναι μέσα στα… μέλια με τη σύντροφό του!

Φίνιξ Σανς: Οι αξέχαστοι τελικοί του ’93, ο Τζόρνταν και ο Πάξον (Vid)

Καύσωνας: Μέτρα προφύλαξης για να μην «πεθάνετε» από τη ζέστη

Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.