ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορονοϊός – Αρκουμανέας: «Έπεσε ο δείκτης θετικότητας για πρώτη φορά μετά από 11 εβδομάδες»

Ο δείκτης θετικότητας ύστερα από 11 εβδομάδες συνεχούς ανόδου άρχισε να πέφτει, τόνισε ο Παναγιώτης Αρκουμανέας, πρόεδρος του Εθνικού
Κορονοϊός – Αρκουμανέας: «Έπεσε ο δείκτης θετικότητας για πρώτη φορά μετά από 11 εβδομάδες»

Ο δείκτης θετικότητας ύστερα από 11 εβδομάδες συνεχούς ανόδου άρχισε να πέφτει, τόνισε ο πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, Παναγιώτης Αρκουμανέας.

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο Παναγιώτης Αρκουμανέας τις επόμενες δύο εβδομάδες θα ξέρουμε αν υπάρχει σταθεροποίηση.

Την πρώτη εβδομάδα του Ιανουάριου ήταν στο 1,82 και έφτασε στο 6,4. Ωστόσο, χθες εμφάνισε για πρώτη φορά πτωτική τάση και έφτασε στο 5,3%.

Ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ εκτίμησε ότι τις επόμενες δύο εβδομάδες θα ξέρουμε αν υπάρχει σταθεροποίηση και σημείωσε ότι έχουμε πλέον και ρεκόρ τεστ, λέγοντας ότι – ανά εκατομμύριο πληθυσμού- κάνουμε περισσότερα τεστ από τη Γερμανία και είμαστε σε πολύ καλή θέση στην Ευρώπη.

Σε αυτό είχε αναφερθεί προ ημερών και ο καθηγητής Πνευμονολογίας του Πανεπιστημίου της Κρήτης, Νίκος Τζανάκης, λέγοντας πως το γεγονός ότι ο δείκτης θετικότητας έπεσε μετά από καιρό στο 5% αφήνει χαραμάδα αισιοδοξίας για την πορεία της πανδημίας στη χώρα.

«Είμαστε λίγο πριν από το τέλος της πανδημίας, στον τερματισμό. Βρισκόμαστε στην περίοδο αποκλιμάκωσης της πανδημίας, αν και θα χρειαστεί λίγες εβδομάδες ακόμα. Αυτή την εβδομάδα έγιναν πάρα πολλά τεστ. Είχαμε τον μικρότερο δείκτη θετικότητας για πρώτη φορά μετά από πάρα πολύ καιρό, ήταν γύρω στο 5% και αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό» είχε πει προ ημερών.

Αναλυτικά όσα είπε ο κ. Αρκουμανέας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ:

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κορονοϊός – Αρκουμανέας: «Έπεσε ο δείκτης θετικότητας για πρώτη φορά μετά από 11 εβδομάδες»», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.