ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορονοϊός: Αρνητικά τα πρώτα 250 αποτελέσματα από τα τεστ στα αεροδρόμια

Πολύ καλά ήταν τα νέα, όσον αφορά τα τεστ που έχει φέρει ο κορονοϊός από χθες στα αεροδρόμια για όσους έρχονται στην Ελλάδα. Συγκεκριμένα, τα αποτελέσματα που βγήκαν για τα πρώτα 250 τεστ, από το Ηράκλειο στην Κρήτη, ήταν όλα αρνητικά. Ακόμα μέσα στην ημέρα, θα βγουν και άλλα αποτελέσματα, αφού συνολικά έχουν παρθεί 5,889...
Κορονοϊός: Αρνητικά τα πρώτα 250 αποτελέσματα από τα τεστ στα αεροδρόμια

Πολύ καλά ήταν τα νέα, όσον αφορά τα τεστ που έχει φέρει ο κορονοϊός από χθες στα αεροδρόμια για όσους έρχονται στην Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, τα αποτελέσματα που βγήκαν για τα πρώτα 250 τεστ, από το Ηράκλειο στην Κρήτη, ήταν όλα αρνητικά.

Ακόμα μέσα στην ημέρα, θα βγουν και άλλα αποτελέσματα, αφού συνολικά έχουν παρθεί 5,889 δείγματα για τεστ.

Αυτά έγιναν σε 16 αεροδρόμια της χώρας, όπως έκανε γνωστό ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας για τους επιβάτες των περίπου 235 διεθνών πτήσεων που ήταν ο απολογισμός της χθεσινής, πρώτης ημέρας για την επανεκκίνηση του τουρισμού στη χώρα μας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κάρυστος: Μεγάλη φωτιά, ισχυροί άνεμοι στην περιοχή

Η διαδικασία του δειγματοληπτικού ελέγχου στους επιβάτες των πτήσεων από τις χώρες του εξωτερικού, με τη χρήση ενός «έξυπνου» αλγόριθμου που υπολογίζει, με βάση το QR code που θα επιδεικνύουν υποχρεωτικά οι ταξιδιώτες, αν αυτοί έχουν υψηλότερες πιθανότητες να είναι φορείς του κορονοϊού, συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό.

Σύμφωνα με τον κ. Πέτσα μέχρι και την Κυριακή 5 Ιουλίου, υπάρχει ένα μεταβατικό στάδιο «έτσι οι επισκέπτες μπορεί να συμπληρώνουν το PLF ακόμη και στο check-in λίγο πριν την αναχώρησή τους, ή ακόμη και αμέσως κατά την άφιξή τους στην πατρίδα μας».

Υπενθυμίζεται πως οι επιβάτες που υποβάλλονται σε διαγνωστικό έλεγχο για COVID-19 είναι υποχρεωμένοι να παραμείνουν για 24 ώρες σε αυτοπεριορισμό στη διεύθυνση που θα δηλώσουν, μέχρι και την ανακοίνωση του αποτελέσματος του ελέγχου.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κορονοϊός: Αρνητικά τα πρώτα 250 αποτελέσματα από τα τεστ στα αεροδρόμια», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.