ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορονοϊός: Ασταμάτητοι οι έλεγχοι – Έκλεισαν κλαμπ στο Γκάζι για 60 μέρες

Ο Κορονοϊός συνεχίζει να είναι ένα μεγάλο πρόβλημα για την Ελλάδα. Χθες πρώτη μέρα που εφαρμόστηκαν τα νέα περιοριστικά μέτρα έγιναν πολλοί έλεγχοι, με πολλούς ανεμβολίαστους να επιλέγουν να μείνουν στο σπίτι.
Κορονοϊός: Ασταμάτητοι οι έλεγχοι – Έκλεισαν κλαμπ στο Γκάζι για 60 μέρες

Κορονοϊός: Από χθες που ισχύουν στην Ελλάδα τα νέα μέτρα ασταμάτητοι ήταν οι έλεγχοι για τυχόν παραβάσεις.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή, τα περιοριστικά μέτρα από χθες 6 Νοεμβρίου στην χώρα έγιναν ασφυχτικά για όσους δεν έχουν κάνει το εμβόλιο. Όπως χαρακτηριστικά έγραψε το Sportime, Απαρτχάιντ από σήμερα για τους ανεμβολίαστους.

Οι έλεγχοι ήταν συνεχόμενοι από τα κλιμάκια της ΕΛ.ΑΣ, της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας και της Διυπηρεσιακής Μονάδας Ελέγχου Αγοράς (ΔΙΜΕΑ) του Υπουργείου Ανάπτυξης.

Βρέθηκαν κυρίως σε μεγάλες αγορές και ζητούσαν από τον κόσμο τα πιστοποιητικά τους, μαζί με την ταυτότητα ή το διαβατήριο τους.

Για τον λόγο αυτό επιστρατεύθηκαν 8.000 αστυνομικοί με 1.900 συνεργεία των 10-15 ατόμων. Με καθυστερήσεις λόγω των ελέγχων να σημειώνονται περισσότερο σε μεγάλα εμπορικά καταστήματα τόσο στην Θεσσαλονίκη όσο και την Αθήνα.

Κορονοϊός: Το βράδυ επικράτησε πανικός στα φαρμακεία ώστε άτομα νεαρής κυρίως ηλικίας να κάνουν διαγνωστικά τεστ, ώστε να μπορέσουν να πάνε σε μεικτούς χώρους εστίασης.

Γενικότερα δεν παρατηρήθηκαν περιπτώσεις που ο κόσμος δεν τηρούσε τα μέτρα. Εκτός από κάποιες εξαιρέσεις όπως σε ένα κλαμπ στο Γκάζι, όπου επιτράπηκε η είσοδος σε άτομα χωρίς να έχουν πιστοποιητικά νόσησης. Με αποτέλεσμα να επιβληθεί στο μαγαζί «λουκέτο» για 60 ημέρες.

Αυτά ίσχυσαν για την μειοψηφία πάντως των ανεμβολίαστων. Καθώς η πλειοψηφία από το να μπει σ’ αυτήν την «φασαρία», προτίμησε να μείνει στο σπίτι.

Με την αγορά να είναι ανοιχτή και σήμερα με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η συμπεριφορά των ανεμβολίαστων. Δηλαδή αν θα βγουν να ψωνίσουν η θα μείνουν και πάλι στην οικεία τους.

Στην περίπτωση αυτή θα είναι ακόμα ένα «χτύπημα» στην οικονομία, που από τότε που άρχισε η ιστορία με τον ιό έχει δεχθεί μεγάλο πλήγμα, με αρκετά μαγαζιά να αναγκάζονται να βάλουν «λουκέτο».

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κορονοϊός: Ασταμάτητοι οι έλεγχοι – Έκλεισαν κλαμπ στο Γκάζι για 60 μέρες», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.