ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορονοϊός: Ασθενείς σε ράντζα και νεκροί περιμένοντας κρεβάτι σε ΜΕΘ στο Λαϊκό

Γιατροί του Λαϊκού αποκαλύπτουν ότι χρησιμοποιούνται ράντζα για ασθενείς με Covid, ενώ άνθρωποι πεθαίνουν περιμένοντας κρεβάτι για ΜΕΘ.
Κορονοϊός: Ασθενείς σε ράντζα και νεκροί περιμένοντας κρεβάτι σε ΜΕΘ στο Λαϊκό

Mία μέρα μετά τη δήλωση Βορίδη για το «αχρείαστο κόστος» της επίταξης του ιδιωτικού τομέα, γιατροί του Λαϊκού Νοσοκομείου αποκαλύπτουν ότι πλέον χρησιμοποιούνται και ράντζα για ασθενείς με Covid, ενώ το τελευταίο δεκαήμερο, δύο άνθρωποι πέθαναν περιμένοντας κρεβάτι για ΜΕΘ.

«Είχαμε δύο ασθενείς με κορονοϊό που δεν βρήκαν το πολυπόθητο κρεβάτι σε ΜΕΘ και κατέληξαν. Περίμεναν δύο, τρεις μέρες. Είναι δύο περιστατικά του τελευταίου δεκαημέρου» τόνισε ο Πρόεδρος των Εργαζομένων του Λαϊκού νοσοκομείου, Τάσος Αντωνόπουλος.

Στο «Λαϊκό», από τις 21:00 χθες το βράδυ, αν και είχε εφημερία, είχαν σταματήσει οι εισαγωγές Covid περιστατικών, καθώς δεν υπήρχαν ελεύθερα κρεβάτια (ΜΕΘ).

«Με ράντζα COVID μέσα στην κλινική Covid δεν μπορούμε να λέμε ότι ο πολίτης τη δύσκολη στιγμή της ζωής του βρίσκει αυτό που πρέπει» πρόσθεσε ο Πρόεδρος των εργαζομένων.

«Εμείς βλέπουμε κορύφωση και αύξηση. Εδώ και τώρα να ανοίξει ο ιδιωτικός τομέας. Δεν μπορούμε να παίζουμε τη ζωή των πολιτών κορώνα – γράμματα» πρόσθεσε ο Πρόεδρος των εργαζομένων, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

«Ασθενείς υπάρχουν ακόμη και σε ράντζα, μπορώ να μιλήσω για τουλάχιστον 7 περιπτώσεις και δεν έχει κλείσει ακόμα η εφημερία, κι εξ όσων γνωρίζω ακόμα και τώρα εξετάζονται περιστατικά covid.

Δεν είναι καθόλου καλή η μέρα για μας, γιατί η νύχτα ήταν δραματική», τόνισε από την πλευρά του ο προϊστάμενος της μονάδας covid στο νοσοκομείο, Νίκος Ορφανός, μιλώντας στο Οpen.

«Υπάρχουν εκτός από τα 90 κρεβάτια και 7 φορεία στους θαλάμους, ενώ έχουν παραμείνει και 2 διασωληνωμένοι εδώ και 5 μέρες σε κλίνες εκτός ΜΕΘ και δεν έχουν πάει σε κρεβάτι γιατί δεν υπάρχει διαθέσιμη θέση.

Κάποια στιγμή χθες σταμάτησε η εφημερία και υπήρχαν τα υποστηρικτικά νοσοκομεία που αναλάμβαναν τα περιστατικά covid».

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κορονοϊός: Ασθενείς σε ράντζα και νεκροί περιμένοντας κρεβάτι σε ΜΕΘ στο Λαϊκό», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.