ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορονοϊός: Μπάχαλο με τα μέτρα – Τι ισχύει από σήμερα για ταξίδια, ψυχαγωγία και γήπεδα!

Νέα δεδομένα φέρνει από σήμερα ο κορονοϊός στη χώρα μας, με μέτρα που όρισε η κυβέρνηση προκειμένου όπως αναφέρει, να προστατέψει όσους εμβολιάστηκαν.
Κορονοϊός: Μπάχαλο με τα μέτρα – Τι ισχύει από σήμερα για ταξίδια, ψυχαγωγία και γήπεδα!

Νέα δεδομένα φέρνει από σήμερα ο κορονοϊός στη χώρα μας, με μέτρα που όρισε η κυβέρνηση προκειμένου όπως αναφέρει, να προστατέψει όσους εμβολιάστηκαν.

Σε μία νέα εποχή περνάει από σήμερα η Ελλάδα, με τα νέα μέτρα που πήρε η κυβέρνηση προκειμένου να αντιμετωπιστεί ο κορονοϊός.

Φυσικά αυτά έχουν προσφέρει ήδη πάρα πολλή συζήτηση και μένει να δούμε αν θα γίνουν και στην πράξη.

Συγκεκριμένα, από σήμερα θα μπορούν να μετακινηθούν στα νησιά όσοι:

α) Να επιδείξουν πιστοποιητικό εμβολιασμού, εφόσον έχουν ολοκληρώσει προ τουλάχιστον 14 ημερών τον εμβολιασμό για κορoνοϊό και επιδεικνύουν πιστοποιητικό εμβολιασμού

β) Να έχουν διαγνωσθεί αρνητικοί είτε σε μοριακό τεστ εντός των τελευταίων 72 ωρών ή σε rapid test εντός των τελευταίων 48 ωρών πριν την προγραμματισμένη ώρα ταξιδιού. Αυτό αποδεικνύεται με την επίδειξη σχετικής βεβαίωσης

γ) Να επιδεικνύουν πιστοποιητικό νόσησης που εκδίδεται 30 ημέρες μετά από τον πρώτο θετικό έλεγχο και η ισχύς του διαρκεί έως 180 ημέρες μετά από αυτόν.

Από κει και πέρα όμως, θα υπάρχουν και κάποιες εξαιρέσεις:

*Οι επιβάτες που μετακινούνται μεταξύ διαφορετικών Περιφερειακών Ενοτήτων για λόγους εργασίας σε καθημερινή βάση, οι οποίοι δύνανται να πραγματοποιούν τις μετακινήσεις τους και με self-test.

*Οι επιβάτες που μετακινούνται σε ακτοπλοϊκές συνδέσεις μεταξύ νήσων της ίδιας Περιφερειακής Ενότητας οι οποίοι μπορούν πραγματοποιούν τις μετακινήσεις τους και με διενέργεια self-test, είτε σε εβδομαδιαία βάση, σύμφωνα με τα γενικώς ισχύοντα, είτε εντός 24 ωρών πριν από την προγραμματισμένη ώρα ταξιδιού,

*Οι επιβάτες που μετακινούνται στις γραμμές Πέραμα-Παλούκια Σαλαμίνας, Πέραμα Μεγαρίδος-Φανερωμένη Σαλαμίνας, Ρίο-Αντίρριο, στις ακτοπλοϊκές συνδέσεις από την ηπειρωτική χώρα προς την Εύβοια, καθώς και στις γραμμές Πόρος-Γαλατάς, Πούντα-Ελαφόνησος Λακωνίας και Τρυπητή-Αμμουλιανή Χαλκιδικής, οι οποίοι μπορούν να κάνουν self test 24 ώρες πριν το ταξίδι.

Πώς θα γίνεται η επιβίβαση στα πλοία!

* Όλοι οι επιβάτες θα πρέπει να φέρουν σε έγχαρτη ή ηλεκτρονική μορφή το πιστοποιητικό εμβολιασμού, ή τη βεβαίωση αρνητικής διάγνωσης του εργαστηριακού ελέγχου με τη μέθοδο PCR, ή του ελέγχου ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου rapid test, ή το πιστοποιητικό νόσησης, όπως εξάγονται με τη μορφή ψηφιακού ή εκτυπωμένου αντιγράφου από την πλατφόρμα gov.gr

* Δεκτές θα γίνονται επίσης οι βεβαιώσεις εμβολιασμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ψηφιακό πιστοποιητικό COVID) καθώς και τρίτων χωρών.

* Κατά την επιβίβαση στα πλοία των επιβατών που φέρουν τα πιο πάνω πιστοποιητικά/βεβαιώσεις, θα διενεργείται ηλεκτρονικός έλεγχος πιστοποίησης αυτών από το πλήρωμα του πλοίου με την παρουσία και υπό την εποπτεία στελέχους της αρμόδιας Λιμενικής Αρχής.

* Παράλληλα, θα διενεργείται έλεγχος ταυτοπροσωπίας των επιβατών με το έγγραφο ταυτότητας ή το διαβατήριο, ή οιοδήποτε προβλεπόμενο έγγραφο που πιστοποιεί την ταυτότητα αυτών.

Όσον αφοράν τους χώρους ψυχαγωγίας θα χρειάζεται!

α) πιστοποιητικού εμβολιασμού ή

β) βεβαίωσης αρνητικού εργαστηριακού ελέγχου μοριακού τεστ 72 ωρών, rapid test 48 ωρών ή self test 24 ωρών.

Μοριακό και rapid αποδεικνύονται με επίδειξη βεβαίωσης, ενώ το self test με την επίδειξη ηλεκτρονικής βεβαίωσης από το gov.gr, στο «COVID-19: Δήλωση αποτελέσματος self-test/Self test declaration» ή χειρόγραφης (https://self-testing.gov.gr/covid19-self-test-print.pdf) ή

γ) πιστοποιητικού νόσησης που εκδίδεται 30 ημέρες μετά από τον πρώτο θετικό έλεγχο και η ισχύς του διαρκεί έως 180 ημέρες μετά από αυτόν.

Υπαίθριοι χώροι διασκέδασης

Όπως είναι ήδη γνωστό από 2 Ιουλίου επιτρέπεται η λειτουργία των ανοικτών (υπαίθριων) κέντρων διασκέδασης περιλαμβανομένων και αυτών με ανοιγόμενη οροφή, υπό τις εξής προϋποθέσεις:

– 25% πληρότητα

– Υποχρεωτική επίδειξη κατά την είσοδο:

(α) Πιστοποιητικού εμβολιασμού ή

(β) βεβαίωσης αρνητικού εργαστηριακού ελέγχου μοριακού τεστ 72 ωρών, rapid test 48 ωρών ή self test 24 ωρών.

γ) Πιστοποιητικού νόσησης.

Γήπεδα και στάδια

Επιπλέον, επιτρέπεται η παρουσία θεατών σε ποσοστό 50% της χωρητικότητας των εξεδρών σε αγώνες ατομικών αθλημάτων εξωτερικού χώρου και εφόσον οι θεατές:

α) έχουν ολοκληρώσει προ τουλάχιστον 14 ημερών τον εμβολιασμό για κορονοϊό και επιδεικνύουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή

β) έχουν διαγνωσθεί αρνητικοί σε self-test εντός 24 ωρών πριν την προγραμματισμένη ώρα του αγώνα. Η διάγνωση με self-test αποδεικνύεται με την επίδειξη σχετικής βεβαίωσης που εκδίδεται από την πλατφόρμα selftesting.gov.gr, ή

γ) επιδεικνύουν πιστοποιητικό νόσησης για το οποίο ισχύουν όσα προαναφέρθηκαν.

Διαβάστε επίσης:

Μπακς: Κανονικά ταξιδεύει ο Γιάννης Αντετοκούνμπο για τον πρώτο αγώνα των τελικών!

Πιτίνο: «Το μέλλον είναι λαμπρό» (pic)

Πιτίνο: «Δε θα συνεχίσω, η Ελλάδα να βελτιωθεί στο αναπτυξιακό»

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κορονοϊός: Μπάχαλο με τα μέτρα – Τι ισχύει από σήμερα για ταξίδια, ψυχαγωγία και γήπεδα!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.