ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορονοϊός: Μπλόκαρε το σύστημα από τα πολλά τεστ- Έτσι εξηγούνται τα αυξημένα κρούσματα

Ο κορονοϊός βρίσκεται σε έξαρση στη χώρα μας και τα πολλά επιβεβαιωμένα κρούσματα έχουν προκαλέσει μεγάλη ανησυχία. Ωστόσο υπάρχει εξήγηση για τον μεγάλο αριθμό κι αυτό γιατί όσα περισσότερα τεστ γίνονται τόσο περισσότεροι θετικοί στον ιό θα βρίσκονται. Κάποια μάλιστα είναι ασυμπτωματικοί αλλά έχουν μολυνθεί από το νέο ιό.  Ο κορονοϊός καλπάζει στη χώρα μας...
Κορονοϊός: Μπλόκαρε το σύστημα από τα πολλά τεστ- Έτσι εξηγούνται τα αυξημένα κρούσματα

Ο κορονοϊός βρίσκεται σε έξαρση στη χώρα μας και τα πολλά επιβεβαιωμένα κρούσματα έχουν προκαλέσει μεγάλη ανησυχία. Ωστόσο υπάρχει εξήγηση για τον μεγάλο αριθμό κι αυτό γιατί όσα περισσότερα τεστ γίνονται τόσο περισσότεροι θετικοί στον ιό θα βρίσκονται. Κάποια μάλιστα είναι ασυμπτωματικοί αλλά έχουν μολυνθεί από το νέο ιό. 

Ο κορονοϊός καλπάζει στη χώρα μας και το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας αντιμετωπίζει σοβαρή εμπλοκή με τα χιλιάδες τεστ που πραγματοποιούνται καθημερινά.

Πρόκειται για το βασικό κέντρο που ελέγχει σήμερα εργαστηριακά όλα τα δείγματα για τον κορονοϊό των δημοσίων νοσοκομείων που αποστέλλονται από όλη τη χώρα.

Με εξαιρετικά επείγουσα επιστολή του το ΕΚΕΑ που απέστειλε στις βασικότερες Υγειονομικές Περιφέρειες της χώρας (ΥΠΕ) και ελέγχουν τα νοσοκομεία της Αθήνας, του Πειραιά και των νησιών, της Στερεάς Ελλάδας, της Θεσσαλίας, της Πελοποννήσου καθώς και της Κρήτης ζητά να μην στέλνονται πλέον δείγματα για τεστ καθώς όπως σημειώνει: «Σας ενημερώνομαι ότι από σήμερα 1.9.2020 το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας δεν δύναται να πραγματοποιεί τον Μοριακό Έλεγχο του covid-19 για τις δομές σας. Λόγω της αλόγιστης χρήσης των εξετάσεων, ξεπεράστηκε το όριο της δυνατότητας προμήθειας αντιδραστηρίων από το ΕΚΕΑ».

Το θέμα φέρνουν στη δημοσιότητα μέλη τη Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Αθηνών Πειραιώς (ΕΙΝΑΠ) που εκφράζουν την έντονη διαμαρτυρία τους ενώ μιλούν και για καθυστερήσεις που υπάρχουν ούτως ή άλλως στη διεξαγωγή των τεστ.

Σύμφωνα με τους Μαίρη Αγρογιάννη Μέλος Δ.Σ. ΕΙΝΑΠ και Ηλία Σιώρα Γραμματέας ΕΙΝΑΠ, σήμερα υπάρχουν καθυστερήσεις στα αποτελέσματα των τεστ για τον covid-19 στα μεγαλύτερα Νοσοκομεία της χώρας. Ενδεικτικά σε ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία αναφοράς στον Ευαγγελισμό εκκρεμεί η απάντηση 160 δειγμάτων, στο Σωτηρία 100 δείγματα. «Πρόκειται για δείγματα που ελήφθησαν τις προηγούμενες δύο μέρες και αφορούν και ασθενείς που αναμένουν χειρουργείο.

Η δυνατότητα των νοσοκομείων είναι περιορισμένη και δεν μπορεί να καλύψει ούτε και τη γενική εφημερία» αναφέρουν χαρακτηριστικά τα μέλη της ΕΙΝΑΠ.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κορονοϊός: Μπλόκαρε το σύστημα από τα πολλά τεστ- Έτσι εξηγούνται τα αυξημένα κρούσματα», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.