ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορονοϊός: Χωρίς τον Νίκο Χαρδαλιά η ενημέρωση! Δείτε τι συνέβη!

Κορονοϊός – Ελλάδα: Χωρίς τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο χαρδαλιά πραγματοποιήθηκε η σημερινή συνέντευξη τύπου αναφορικά με την πορεία του Κορονοϊού στην Ελλάδα. Όπως έγινε άγνωστο από τον λοιμωξιολόγο Σωτήρη Τσιόρδα,  ο Υφυπουργός βρίσκεται από νωρίς το μεσημέρι στο Κρανίδι για να συντονίσει την επιχείρηση της δομής φιλοξενίας , όπου ανιχνεύθηκαν σήμερα...
Κορονοϊός: Χωρίς τον Νίκο Χαρδαλιά η ενημέρωση! Δείτε τι συνέβη!

Κορονοϊός – Ελλάδα: Χωρίς τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο χαρδαλιά πραγματοποιήθηκε η σημερινή συνέντευξη τύπου αναφορικά με την πορεία του Κορονοϊού στην Ελλάδα.

Όπως έγινε άγνωστο από τον λοιμωξιολόγο Σωτήρη Τσιόρδα,  ο Υφυπουργός βρίσκεται από νωρίς το μεσημέρι στο Κρανίδι για να συντονίσει την επιχείρηση της δομής φιλοξενίας , όπου ανιχνεύθηκαν σήμερα 150 νέα κρούσματα .

Ο κ. Χαρδαλιάς δήλωσε στα ΜΜΕ νωρίτερα:

“Ολοκληρώσαμε μια σειρά συσκέψεων. Τα αποτελέσματα της δειγματοληψίας, μας δημιούργησαν την ανάγκη ενός συναγερμου.

Ειχαμε 150 (148 φιλοξενούμενους, 1 εργαζόμενο και 1 στέλεχος της δομής) θετικά κρούσματα κορονοϊού σε σύνολο 497 δειγμάτων.

Και οι 150 είναι όλοι ασυμπτωματικοί. Επομένως δεν υπάρχει λόγος πανικού. Από τη Μεγάλη Πέμπτη είχαμε θέσει σε καραντίνα τη δομή, ώστε να μην έχουμε διασπορά στην κοινότητα. Όλα είναι υπό έλεγχο αυτή της στιγμή. Θα παρθούν προληπτικά μέτρα για την περιοχή.

Θα υπάρξει περιορισμός της μετακίνησης των πολιτών, θα πρέπει να δοθεί έμφαση στις ευπαθείς ομάδες, στην περιοχή. Να μη βγουν στο δρόμο για τις επόμενες 14 μέρες. Η δομή στεγανοποιείται. Δεν θα μπαίνει και δεν θα βγαίνει κανείς.

Ο δήμος της περιοχής μπαίνει σε απαγόρευση κυκλοφορίας 8 το βράδυ με 8 το πρωί για τις επόμενες 14 ημέρες, αναστέλλεται η λειτουργία όλων των λαϊκών αγορών και των παζαριών. Ενισχύεται το κέντρο υγείας του Κρανιδίου με 6 γιατρούς και 4 νοσηλευτές”, δήλωσε ο κ. Χαρδαλιάς.

Ειδικά κλιμάκια του ΕΟΔΥ και της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας είναι εδώ, και για τις επόμενες ημέρες, και ειδικά το βράδυ, θα έχουμε προχωρήσει και σε όλους τους ελέγχους που χρειάζονται -καθαρά για προληπτικούς λόγους- από εργαζόμενους της ευρύτερης περιοχής που θα μπορούσε έμμεσα ή άμεσα να έχουν σχέση με φιλοξενούμενους πριν τη Μ. Πέμπτη»…«όλα αυτά γίνονται για προληπτικούς λόγους και για να διασφαλίσουμε ότι δεν θα υπάρχει οποιαδήποτε περίπτωση να έχουμε την οποιαδήποτε επιδημιολογική έξαρση.

…Νομίζω ότι σε αυτή τη φάση τα μέτρα αυτά είναι ικανά να σπάσουν την οποιαδήποτε περίπτωση μετάδοσης του ιού σε συνεργασία με το επιστημονικό μας προσωπικό με τον κ. Τσιόδρα, ο οποίος δίνει τις κατευθύνσεις σε σχέση με το επιδημιολογικό και το υγειονομικό κομμάτι και σε συνεργασία με τους εμπλεκόμενους φορείς. Όλα νομίζω θα πάνε καλά.

…Ερωτηθείς αν προβλέπεται επανέλεγχος των δειγμάτων ο κ. Χαρδαλιάς κατέστησε σαφές πως «ό,τι γίνεται, γίνεται βάση πρωτοκόλλου δεν γίνεται βάση έμπνευσης του οποιουδήποτε. Αν προκύψουν ζητήματα που αφορούν συμπτώματα ή οτιδήποτε, υπάρχει συγκεκριμένο πρωτόκολλο που ενεργοποιείται».

Σχετικά με τη διαδικασία της ιχνηλάτησης ο κ. Χαρδαλιάς επισήμανε ότι «η ιχνηλάτηση έχει προχωρήσει και σχεδόν έχει ολοκληρωθεί. Οι ιχνηλατήσεις γίνονται σε πρώτο χρόνο. Οι ιχνηλατήσεις, επειδή αφορούν προσωπικά δεδομένα, δεν γίνονται με δημόσιες αναφορές, αλλά γίνονται βάσει ενός συγκεκριμένου πρωτοκόλλου. Ευθύνη δική μας είναι να τηρήσουμε αυτό το πρωτόκολλο».

Όσον αφορά στα όσα γράφονται και ακούγονται για χαλάρωση των μέτρων ο κ. Χαρδαλιάς είπε «δεν έχω μιλήσει για χαλάρωση μέτρων. Εγώ λέω ότι μέχρι τις 27 Απριλίου όλα τα μέτρα πρέπει να τηρούνται στο ακέραιο». «Προφανώς η κυβέρνηση έχει ξεκινήσει μία συζήτηση, όπως κάθε υπεύθυνη κυβέρνηση πρέπει να κάνει σε σχέση με τα στάδια αποκλιμάκωσης, αλλά αυτό που προέχει αυτή τη στιγμή, και πρέπει να το καταλάβουμε σε όλη την Ελλάδα, είναι ότι μέχρι τις 27 Απριλίου θα πρέπει να τηρήσουμε όλα τα μέτρα», σημείωσε ο υφυπουργός και κατέληξε:

«Μένουμε όλοι σπίτι, είναι το κλειδί για να μπορέσουμε αύριο, μεθαύριο να πάρουμε τις ζωές μας πίσω. Αυτό πρέπει να γίνει αντιληπτό σε όλους. Εφόσον το εφαρμόσουμε, και μέχρι τώρα συντριπτικά ο ελληνικός λαός το εφαρμόζει, νομίζω δεν θα υπάρχει κανένα πρόβλημα. Το γεγονός εδώ στην περιοχή το αντιμετωπίζουμε ως κάτι τοπικής σημασίας και γι αυτό θα δείτε ότι αφορά μια συγκεκριμένη δομή δεν αφορά σε διασπορά μέσα στην κοινότητα».

Με πληροφορίες απο το ΑΠΕ

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κορονοϊός: Χωρίς τον Νίκο Χαρδαλιά η ενημέρωση! Δείτε τι συνέβη!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.