ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορονοϊός: Δεν μεταδίδεται από τσίμπημα κουνουπιών

Ο κορονοϊός έχει αλλάξει την ζωή μας και τώρα που πλησιάζει το καλοκαίρι πολλά ερωτήματα γεννιούνται σχετικά με τα κουνούπια και αν μεταδίδεται ο ιός με το τσίμπημα τους. Πολλές φορές έχει αναφερθεί ο καθηγητής Τσιόδρας για την επίδραση της υψηλής θερμοκρασίας στον ιό, αλλά και για την υγρασία. Μετά από σχετική ερώτηση ο Τσιόδρας...
Κορονοϊός: Δεν μεταδίδεται από τσίμπημα κουνουπιών

Ο κορονοϊός έχει αλλάξει την ζωή μας και τώρα που πλησιάζει το καλοκαίρι πολλά ερωτήματα γεννιούνται σχετικά με τα κουνούπια και αν μεταδίδεται ο ιός με το τσίμπημα τους.

Πολλές φορές έχει αναφερθεί ο καθηγητής Τσιόδρας για την επίδραση της υψηλής θερμοκρασίας στον ιό, αλλά και για την υγρασία. Μετά από σχετική ερώτηση ο Τσιόδρας είπε ότι ο κορονοϊός δεν μεταδίδεται με το τσίμπημα των κουνουπιών.

Παράλληλα τόνισε τη σημασία του καλού αερισμού των σπιτιών και εργασιακών χώρων, που βοηθάει στον περιορισμό της διάδοσης του νέου ιού.

«Ο καλός αερισμός και το καλοκαίρι θα είναι σημαντική παράμετρος και ελπίζουμε και οι θερμοκρασίες να μας βοηθήσουν στην αντιμετώπιση της πανδημίας» τόνισε χαρακτηριστικά.

Ακόμη ο Σωτήρης Τσιόδρας έκανε ειδική αναφορά και στη χρήση σίτας, η οποία είναι σημαντική για την αντιμετώπιση μιας άλλης νόσου. Εκείνης του ιού του Δυτικού Νείλου: «Φυσικά, η σίτα αποτελεί σημαντική παράμετρος για την αντιμετώπισης κρουσμάτων από τον ιό του Δυτικού Νείλου» σημείωσε ο λοιμωξιολόγος.

Η επιτροπή για την αντιμετώπιση της επιδημίας του κορονοϊού θα μπορούσε να ανακοινώσει μέτρα καθαρισμού και απολύμανσης των σίτων στα παράθυρα. «Είναι ένα θέμα που αξίζει να συζητηθεί και θα το εξετάσουμε», πρόσθεσε. Η Ελλάδα κατέγραφε πέρσι τουλάχιστον 6 θύματα από τον ιό του Δυτικού Νείλου που μεταδίδεται από το τσίμπημα κουνουπιού.

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κορονοϊός: Δεν μεταδίδεται από τσίμπημα κουνουπιών», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.