×

Στίβος ΝΕΟ

Sportime BET

Media

ΠαραFootball

Editorial

Στοίχημα

Βαθμολογίες

Κορονοϊός: Δύο μήνες θα κρατήσει η απαγόρευση κυκλοφορίας;


    Διονύσης Αντωνέλλος

Κορονοϊός: Δύο μήνες θα κρατήσει η απαγόρευση κυκλοφορίας;


Κορονοϊός: Με το παράδειγμα της Κίνας άνοιξε η συζήτηση για την διάρκεια των μέτρων απαγόρευσης κυκλοφορίας με στόχο την μη διάδοση του ιού στην Ελλάδα.

«Στην επαρχία Χουμπέι τα μέτρα κράτησαν 10-11 βδομάδες» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Σωτήρης Τσίοδρας, κατά την ενημέρωση των εκπροσώπων του Τύπου για την εικόνα της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα μας.

«Συγκρίνοντας αυτή την πορεία με την πορεία της επιδημία στην επαρχία Χουμπέι της Κίνας, από όπου ξεκίνησε ο ιός, οι επιστήμονες του Κέντρου εκτιμούν συνεχιζόμενη μετάδοση και παρόμοια αύξηση δίκην Χουμπέι σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες, εντός των επόμενων λίγων ημερών ή λίγων εβδομάδων.

Στην ίδια εκτίμηση κινδύνου των Ευρωπαίων συναδέλφων, τονίζεται ισχυρά πως απουσία μέτρων ο ιός θα διασπαρεί με μεγάλη ταχύτητα», σημείωσε.

«Νομίζω πως η εικόνα από την Ιταλία και την Ισπανία είναι τόσο άσχημη, που οι συνάδελφοι επιστήμονες είναι πολύ ανήσυχοι. Εμείς πρέπει να συνεχίσουμε με την καλή ανησυχία και να ευελπιστούμε στη μείωση της επιδημική καμπύλης με την τήρηση των μέτρων.

Ήδη δεν έχουμε πορεία Ιταλίας, δεν έχουμε εκθετική αύξηση. Αν όμως τα μέτρα αρθούν, να είστε βέβαιοι ότι θα ακολουθήσει παρόμοια εικόνα», είπε τονίζοντας ότι ο κίνδυνος είναι αυξημένος για ηλικιωμένους και ασθενείς με χρόνια νοσήματα.


Τελευταία Νέα