ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορονοϊός: Δύο μήνες θα κρατήσει η απαγόρευση κυκλοφορίας;

Κορονοϊός: Με το παράδειγμα της Κίνας άνοιξε η συζήτηση για την διάρκεια των μέτρων απαγόρευσης κυκλοφορίας με στόχο την μη διάδοση του ιού στην Ελλάδα. «Στην επαρχία Χουμπέι τα μέτρα κράτησαν 10-11 βδομάδες» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Σωτήρης Τσίοδρας, κατά την ενημέρωση των εκπροσώπων του Τύπου για την εικόνα της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα μας....
Κορονοϊός: Δύο μήνες θα κρατήσει η απαγόρευση κυκλοφορίας;

Κορονοϊός: Με το παράδειγμα της Κίνας άνοιξε η συζήτηση για την διάρκεια των μέτρων απαγόρευσης κυκλοφορίας με στόχο την μη διάδοση του ιού στην Ελλάδα.

«Στην επαρχία Χουμπέι τα μέτρα κράτησαν 10-11 βδομάδες» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Σωτήρης Τσίοδρας, κατά την ενημέρωση των εκπροσώπων του Τύπου για την εικόνα της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα μας.

«Συγκρίνοντας αυτή την πορεία με την πορεία της επιδημία στην επαρχία Χουμπέι της Κίνας, από όπου ξεκίνησε ο ιός, οι επιστήμονες του Κέντρου εκτιμούν συνεχιζόμενη μετάδοση και παρόμοια αύξηση δίκην Χουμπέι σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες, εντός των επόμενων λίγων ημερών ή λίγων εβδομάδων.

Στην ίδια εκτίμηση κινδύνου των Ευρωπαίων συναδέλφων, τονίζεται ισχυρά πως απουσία μέτρων ο ιός θα διασπαρεί με μεγάλη ταχύτητα», σημείωσε.

«Νομίζω πως η εικόνα από την Ιταλία και την Ισπανία είναι τόσο άσχημη, που οι συνάδελφοι επιστήμονες είναι πολύ ανήσυχοι. Εμείς πρέπει να συνεχίσουμε με την καλή ανησυχία και να ευελπιστούμε στη μείωση της επιδημική καμπύλης με την τήρηση των μέτρων.

Ήδη δεν έχουμε πορεία Ιταλίας, δεν έχουμε εκθετική αύξηση. Αν όμως τα μέτρα αρθούν, να είστε βέβαιοι ότι θα ακολουθήσει παρόμοια εικόνα», είπε τονίζοντας ότι ο κίνδυνος είναι αυξημένος για ηλικιωμένους και ασθενείς με χρόνια νοσήματα.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κορονοϊός: Δύο μήνες θα κρατήσει η απαγόρευση κυκλοφορίας;», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.