ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορονοϊός – Δισθενή εμβόλια: Μπάχαλο με τα νέα τύπου εμβόλια – Όσα ξέρουμε μέχρι τώρα

Ποια είναι τα νέα εμβόλια για τις παραλλαγές του κορονοϊού που έρχονται από το Φθινόπωρο - Όλες οι πληροφορίες.
Κορονοϊός – Δισθενή εμβόλια: Μπάχαλο με τα νέα τύπου εμβόλια – Όσα ξέρουμε μέχρι τώρα

Κορονοϊός: Όπως είχατε διαβάσει στα τέλη Μάϊου στο Sportime, μετά το τέλος της τουριστικής περιόδου έρχονται 4η δόση εμβολίου και νέοι περιορισμοί. Τα νέα εμβόλια λοιπόν θα κυκλοφορήσουν από τον Οκτώβριο και θα αντιμετωπίζουν τις νέες παραλλαγές του ιού.

Με τους πολίτες να βιώνουν ένα απίστευτο μπάχαλο για την 4η δόση και με τους ειδικούς να παίζουν «ρώσικη ρουλέτα» με την υγεία μας, σε λίγους μήνες αναμένεται να αρχίσει η διανομή για τα νέα «δισθενή» εμβόλια.

Τα συγκεκριμένα αναμένεται να στοχεύουν τόσο τον αρχικό ιό, όσο και τις υποπαραλλαγές της Όμικρον BA.4 και BA.5, όπως ανέφερε ο Καθηγητής των Οικονομικών της Υγείας στο LSE, Ηλίας Μόσιαλος.

Όλα αυτά φυσικά, την ώρα που τα «ανύπαρκτα» μέτρα προστασίας λόγω τουρισμού φέρνουν νέα έξαρση κρουσμάτων, με αποτέλεσμα άλλο ένα φιάσκο και επαναφορά της υποχρεωτικότητας στις μάσκες.

Είναι πραγματικά απορίας άξιο πως θα πλασάρουν για ακόμη μια φορά νέου τύπου εμβόλια χωρίς να έχουν δοκιμαστεί για μεγάλο χρονικό διάστημα και χωρίς να ξέρουν – τουλάχιστον μέχρι τώρα – το κατά πόσο αυτά τα εμβόλια θα σε καλύπτουν από τις μεταλλάξεις του χειμώνα…

Πάντως σύμφωνα με νέες έρευνες, οι περισσότεροι εμφανίζονται απρόθυμοι στο να κάνουν την 4η δόση…Τόσο οι αρμόδιοι της κυβέρνησης όσο και μέλη της επιστημονικής κοινότητας με τις απανωτές αντικρουόμενες απόψεις τους, έχουν απωλέσει κάθε έννοια αξιοπιστίας και εμπιστοσύνης από τον κόσμο…




Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κορονοϊός – Δισθενή εμβόλια: Μπάχαλο με τα νέα τύπου εμβόλια – Όσα ξέρουμε μέχρι τώρα», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Λευτέρης Παυλίδης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.