ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορονοϊός: Δείτε πότε θα πληρωθούν συντάξεις και επιδόματα

Το πρώτο κύμα πληρωμών από τα μέτρα που έχει φέρει ο κορονοϊός πλησιάζει, με την κυβέρνηση να βγάζει ένα πολύ μεγάλο ποσό από τα ταμεία του κράτους. Αρχικά, την Πέμπτη 9 Απριλίου, θα καταβληθεί το «δώρο» στους εργαζόμενους σε νοσοκομεία, στον ΕΟΔΥ και την Πολιτική Προστασία, που ανέρχονται περίπου στους 110 χιλιάδες. Ακόμα, έως τη...
Κορονοϊός: Δείτε πότε θα πληρωθούν συντάξεις και επιδόματα

Το πρώτο κύμα πληρωμών από τα μέτρα που έχει φέρει ο κορονοϊός πλησιάζει, με την κυβέρνηση να βγάζει ένα πολύ μεγάλο ποσό από τα ταμεία του κράτους.

Αρχικά, την Πέμπτη 9 Απριλίου, θα καταβληθεί το «δώρο» στους εργαζόμενους σε νοσοκομεία, στον ΕΟΔΥ και την Πολιτική Προστασία, που ανέρχονται περίπου στους 110 χιλιάδες.

Ακόμα, έως τη Μεγάλη Πέμπτη 16 Απριλίου, θα καταβληθεί η ειδική αποζημίωση των 800 ευρώ σε κάποιους δικαιούχους, ενώ θα δοθεί και η προκαταβολή των 400 ευρώ σε επιστήμονες, ενώ τα υπόλοιπα 200 θα τα λάβουν μέσα στον Απρίλιο.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο Γιάννης Βρούτσης, στις 15, 16 και 17 Απριλίου, θα έχουμε το πρώτο… κύμα πληρωμών, οι οποίες θα είναι ακατάσχετες και αφορολόγητες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κορονοϊός: Πρώτο κρούσμα στη Νάξο (vid)

Για όσοι αυτοαπασχολούνται, ο υπουργός Εργασίας εξήγησε ότι έχει τεθεί θέμα καταβολής των 600 ευρώ.

Όσον αφορά τις συντάξεις τώρα, η πληρωμή αυτών του Μαΐου, θα αρχίσει Παρασκευή 24 Απριλίου αντί της Δευτέρας 27 Απριλίου.

Οι συντάξεις των μη μισθωτών, δηλαδή των συνταξιούχων που προέρχονται από τους τέως φορείς ΟΑΕΕ, ΟΓΑ και ΕΤΑΑ, θα καταβληθούν την Παρασκευή 24 Απριλίου. Οι συντάξεις του Δημοσίου θα καταβληθούν τη Δευτέρα 27 Απριλίου 2020.

Τέλος, για τις συντάξεις των μισθωτών που προέρχονται από τα τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τ. ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, τ. ΝΑΤ, τ. ΕΤΑΤ, Τράπεζες, ΔΕΗ, ΟΤΕ, εξετάζεται να δοθούν στις 29 Απριλίου.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κορονοϊός: Δείτε πότε θα πληρωθούν συντάξεις και επιδόματα», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.