ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορονοϊός: Εγκληματικό – Έχουν εμβολιάσει μόνο το 20% των ευπαθών σε οίκους ευγηρίας

Μόνο το 20% των ευπαθών έχουν εμβολιαστεί σε οίκους ευγηρίας, τη στιγμή που ετοιμάζεται υποχρεωτικός εμβολιασμός για τους εργαζομένους!
Κορονοϊός: Εγκληματικό – Έχουν εμβολιάσει μόνο το 20% των ευπαθών σε οίκους ευγηρίας

Κορονοϊός: Μόνο το 20% των ευπαθών έχουν εμβολιαστεί σε οίκους ευγηρίας, τη στιγμή που ετοιμάζεται υποχρεωτικός εμβολιασμός για τους εργαζομένους!

Κορονοϊός: Τη στιγμή που ο αριθμός των κρουσμάτων στη χώρα μας παραμένει σε υψηλά επίπεδα, η Κυβέρνηση ετοιμάζεται να εμβολιάσει υποχρεωτικά τους εργαζομένους των οίκων ευγηριών ενώ σοκ έχει προκαλέσει η αποκάλυψη πως μόνο το 20% των ευπαθών στους οίκους ευγηρίας έχουν κάνει το εμβόλιο.

Πιο συγκεκριμένα, οι διαμένοντες σε οίκους ευγηρίας έχουν εμβολιαστεί μόλις σε ποσοστό 20%, κάτι που αποτελεί εγκληματική πράξη, με τον εμβολιασμό των ευπαθών ομάδων να μην εξελίσσεται όπως θα έπρεπε.

Αν και από τις  4 Ιανουαρίου οι ειδικοί είχαν αποφασίσει να ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί κατά του κορονοϊού σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων, δομές φροντίδας χρονίως πασχόντων και κέντρα αποκατάστασης, από κινητές ομάδες του ΕΟΔΥ κάτι τέτοιο δεν είχε τα ανάλογα αποτελέσματα.

Σύμφωνα με τον αρχικό προγραμματισμό, μέχρι το τέλος Ιανουαρίου θα έπρεπε να έχουν εμβολιαστεί 85.000 ηλικιωμένοι πολίτες, με την αρχή της δεύτερης φάσης να γίνεται με όσους είναι άνω των 85 ετών.

Παρότι όμως τα αρχικά σχέδια δεν κύλησαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο αναφορικά με τον εμβολιασμό των ευπαθών, η Κυβέρνηση φαίνεται πως βάζει ως προτεραιότητα τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των εργαζομένων στους οίκους ευγηρίας!

Από τον Ιούλιο μάλιστα η κυβέρνηση ετοιμάζεται να ανακοινώσει τον υποχρεωτικό εμβολιασμό σε υγειονομικούς και φιλοξενούμενους σε Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων.

Συγκεκριμένα όπως αποκάλυψε το OPEN, η κυβέρνηση αναμένεται να ανακοινώσει τον υποχρεωτικό εμβολιασμό για τους υγειονομικούς που εργάζονται σε Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων καθώς οι άνθρωποι που βρίσκονται εκεί έχουν πολλά προβλήματα υγείας και υποκείμενα νοσήματα.

Διαβάστε επίσης:

Μετάλλαξη Δέλτα: Ποια η προστασία που παρέχουν τα εμβόλια και ποιοι έχουν μεγάλη ανοσία

ΠΑΟΚ: Τελευταία προπόνηση και… αναχώρηση για Ολλανδία

Survivor – Σάκης Κατσούλης: Αποκάλυψε την πιο δύσκολη στιγμή του!

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κορονοϊός: Εγκληματικό – Έχουν εμβολιάσει μόνο το 20% των ευπαθών σε οίκους ευγηρίας», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.