ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορονοϊός: Έκπληξη το ποσοστό αποχής από το εμβόλιο της AstraZeneca

Έκπληξη προξενεί το ποσοστό αποχής των πολιτών της χώρας από το εμβόλιο της AstraZeneca, αφού κρίνεται σχετικά μικρό.
Κορονοϊός: Έκπληξη το ποσοστό αποχής από το εμβόλιο της AstraZeneca

Κορονοϊός: Έκπληξη προξενεί το ποσοστό αποχής των πολιτών της χώρας από το εμβόλιο της AstraZeneca, αφού κρίνεται σχετικά μικρό.

Δεν… πτοείται ο κόσμος με το εμβόλιο της AstraZeneca, ενώ κοντά είναι το ποσοστό αποχής κι από το εμβόλιο της Pfizer.

Σύμφωνα με στοιχεία από το υπουργείο Υγείας, η χθεσινή (15/6) προσέλευση για εμβολιασμούς ήταν 93,7% για το εμβόλιο της Pfizer και 93% για της AstraZeneca.

Στις ακυρώσεις περιλαμβάνονται όλα τα αίτια, όπως ασθένεια ή αδυναμία προσέλευσης και η εκτίμηση είναι πως τα ποσοστά είναι σε λογικά επίπεδα.

Οι επιστήμονες της Επιτροπής συνιστούν στους κάτω των 60 ετών να αποφεύγουν το εμβόλιο της AstraZeneca, προκειμένου να αποφύγουν τον κίνδυνο θρόμβωσης.

Για όσους έχουν κάνει ήδη την πρώτη δόση, συνιστούν να συνεχίσουν και με τη δεύτερη, καθώς ο θεωρητικά ελάχιστος κίνδυνος είναι ακόμη μικρότερος με την επαναληπτική δόση.

Άτομα ηλικίας μικρότερης από 30 ετών τα οποία για οποιονδήποτε λόγο έκαναν την 1η δόση εμβολιασμού με το εμβόλιο της AstraZeneca.

Συνιστάται η 2η δόση να γίνει με άλλο εμβόλιο, εκτός αν, για λόγους ταχύτερης ανοσοποίησης ή άλλους λόγους, επιθυμούν να συνεχίσουν με τη 2η δόση του εμβολίου της AstraZeneca.

Αγοράστε το Sportimekids και τον Super οδηγό για το Euro 2020 online. Με την αγορά 3 προϊόντων και πάνω – δωρεάν έξοδα αποστολής.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Survivor: Ξεσπάθωσε ο αδελφός της Καρολίνας για τη γυμνή εμφάνιση

Survivor – spoiler: Πότε θα γίνει ημιτελικός και τελικός!

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κορονοϊός: Έκπληξη το ποσοστό αποχής από το εμβόλιο της AstraZeneca», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.