ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορονοϊός: Έκρηξη ανατιμήσεων σε υπηρεσίες και προϊόντα (vid)

Ο κορονοϊός για μεγάλο διάστημα «πάγωσε» την αγορά, η οποία εδώ και μια εβδομάδα έχει επιστρέψει σε κανονικούς ρυθμούς λειτουργίας.  Το τέλος της καραντίνας δεν θυμίζει σε τίποτα με την προ- κορονοϊού εποχή. Η άρση των περιοριστικών μέτρων και η σταδιακή επιστροφή την κανονικότητα έφερε βροχή ανατιμήσεων. Οι μεγάλες διαφορές εντοπίζονται σε κομμωτήρια, κέντρα αισθητική αλλά...
Κορονοϊός: Έκρηξη ανατιμήσεων σε υπηρεσίες και προϊόντα (vid)

Ο κορονοϊός για μεγάλο διάστημα «πάγωσε» την αγορά, η οποία εδώ και μια εβδομάδα έχει επιστρέψει σε κανονικούς ρυθμούς λειτουργίας. 

Το τέλος της καραντίνας δεν θυμίζει σε τίποτα με την προ- κορονοϊού εποχή. Η άρση των περιοριστικών μέτρων και η σταδιακή επιστροφή την κανονικότητα έφερε βροχή ανατιμήσεων.

Οι μεγάλες διαφορές εντοπίζονται σε κομμωτήρια, κέντρα αισθητική αλλά και καταστήματα πώλησης καλλυντικών προϊόντων με τις αλλαγές γίνονται αντιληπτές με την πρώτη ματιά, οι υπόλοιπες κατά την επίσκεψη στο ταμείο.

«Καπέλο», ένα με δύο ευρώ, έχει μπει σε γνωστή αλυσίδα κομμωτηρίων που διαθέτει δέκα καταστήματα σε όλη την Αττική. Έτσι, αν μία κυρία θέλει να κάνει βαφή, κούρεμα ή χτένισμα, για κάθε υπηρεσία θα πληρώσει ένα με δύο ευρώ παραπάνω.

Επίσης μέσα σε ένα χρόνο, οι τιμές στα φρούτα αυξήθηκαν κατά 26%, στα ζυμαρικά κατά 5,65%, το αλεύρι και τα δημητριακά 5%, ενώ η τιμή στο ρύζι ανέβηκε κατά 4,44%.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ ανατιμήσεις – ρεκόρ παρατηρούνται και στις τιμές των οπωροκηπευτικών και των τροφίμων.

Δείτε εδώ αναλυτικά το ρεπορτάζ του Mega:

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κορονοϊός: Έκρηξη ανατιμήσεων σε υπηρεσίες και προϊόντα (vid)», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.