ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορονοϊός: Έκρηξη κρουσμάτων σε παιδικές κατασκηνώσεις

Ολοένα και περισσότερα κρούσματα εντοπίζονται σε παιδικές κατασκηνώσεις, γεγονός που βάζει τις αρχές σε κατάσταση συναγερμού.
Κορονοϊός: Έκρηξη κρουσμάτων σε παιδικές κατασκηνώσεις

Κορονοϊός: Ολοένα και περισσότερα κρούσματα εντοπίζονται σε παιδικές κατασκηνώσεις, γεγονός που βάζει τις αρχές σε κατάσταση συναγερμού.

Μόνο στη Χαλκιδική, σε διάφορες περιοχές, τα τελευταία 24ωρα έχουν βρεθεί περισσότερα από 40 κρούσματα.

Σε κατασκήνωση της Καβάλας έφτασαν τα 19, άλλα 23 στην Πίνδο και ακόμα 5 στην Κορινθία, σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας grtimes.gr.

Το μεσημέρι της Δευτέρας επιβεβαιώθηκαν άλλα 10 κρούσματα σε παιδιά, τα οποία φιλοξενούνταν στις παραπάνω κατασκηνώσεις.

Η ανησυχία για περαιτέρω διασπορά είναι έντονη, αφού στα ομαδικά αθλήματα και τα παιχνίδια είναι ιδιαίτερα δύσκολο να κρατηθούν αποστάσεις.

Επομένως, παρά την είσοδο με αρνητικό τεστ Covid και τα αυστηρά μέτρα, τα κρούσματα αυξάνονται.

Κορονοϊός: Στο μεταξύ δόθηκε «πράσινο» φως για τους εμβολιασμούς παιδιών ηλικίας 12-15 ετών.

«Το φετινό καλοκαίρι δεν θα είναι ανέμελο. Χρειάζεται προσοχή και πειθαρχία από όλους μας, λόγω της μετάλλαξης Δέλτα. Είναι η μετάλλαξη που απειλεί κυρίως τους ανεμβολίαστους.

Η νόσος στα παιδιά διαδράμη ήπια ή και ασυμπτωματικά, ωστόσο υπάρχουν πλέον και νοσηλείες παιδιών με κορονοϊό», είπε τη Δευτέρα η Μαρία Θεοδωρίδου, πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών.

 

Διαβάστε επίσης:

Τζιοβίνκο: Ο ΠΑΟΚ είναι έτοιμος να «πυροδοτήσει» τη βόμβα 

Μύκονος: Σύλληψη διακινητών ναρκωτικών μπροστά στην κάμερα (vid)

Survivor: Η παίκτρια με τα ατελείωτα πόδια ποζάρει και κάνει χαμό στο Instagram (pics)

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κορονοϊός: Έκρηξη κρουσμάτων σε παιδικές κατασκηνώσεις», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.