ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορονοϊός: Έκτακτη σύσκεψη λοιμωξιολόγων για Θεσσαλονίκη, Πάτρα και Κοζάνη

Έκτακτη σύσκεψη πραγματοποιούν οι λοιμωξιολόγοι με θέμα τη Θεσσαλονίκη, την Πάτρα και την Κοζάνη και τα επιδημιολογικά στοιχεία στις εν λόγω περιοχές.
Κορονοϊός: Έκτακτη σύσκεψη λοιμωξιολόγων για Θεσσαλονίκη, Πάτρα και Κοζάνη

Κορονοϊός: Έκτακτη σύσκεψη πραγματοποιούν οι λοιμωξιολόγοι με θέμα τη Θεσσαλονίκη, την Πάτρα και την Κοζάνη και τα επιδημιολογικά στοιχεία στις εν λόγω περιοχές.

Κορονοϊός: Έκτακτη συνεδρίαση των λοιμωξιολόγων πραγματοποιήθηκε αργά το απόγευμα της Τρίτης (6/4), έχοντας ως θέμα συζήτησης τα επιδημιολογικά στοιχεία σε Θεσσαλονίκη, Πάτρα και Κοζάνη αλλά και γενικότερα τα κρούσματα κορονοϊού σε ολόκληρη τη χώρα.

Η επιτροπή εξετάζει όλα τα στοιχεία που οδήγησαν στην ανατροπή της απόφαση για άνοιγμα των καταστημάτων σε αυτές τις τρεις περιοχές, κάτι που θα συζητήσουν και αύριο (7/4) στην επιτροπή των 32 του υπουργείου Υγείας.

Μάλιστα, επί τάπητος θα τεθεί και το άνοιγμα των σχολείων τα οποία όπως φαίνεται θα ανοίξουν στις 12 Απριλίου, χωρίς να υπάρχει ακόμα κάτι επίσημα, ενώ παρών θα είναι και η Νίκη Κεραμέως.

Η επιδημιολογική εικόνα

Όπως ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ, τις τελευταίες 24 ώρες στην Ελλάδα διαγνώσθηκαν 4.309 νέα κρούσματα του COVID-19. Από εκεί και πέρα, επίσης το τελευταίο 24ωρο, 751 παραμένουν διασωληνωμένα στις ΜΕΘ, ενώ οι θάνατοι ανέρχονται στους 79.

Αξίζει ωστόσο να σημειωθεί πως το τελευταίο 24ωρο πραγματοποιήθηκε αριθμός ρεκόρ τεστ κορονοϊού, ο οποίος υπερβαίνει τις 75.000.

1.883 κρούσματα εντοπίζονται στην Αττική. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι μόνο στο κέντρο της Αθήνας καταγράφονται 486 νέες μολύνσεις το τελευταίο εικοσιτετράωρο.

Αυξημένος αριθμός περιστατικών και στα δυτικά προάστια με 289 μολύνσεις, την ώρα που ο Πειραιάς καταγράφει 296.

Παράλληλα, σημαντική άνοδο νέων κρουσμάτων παρατηρούμε στη Θεσσαλονίκη, η οποία το τελευταίο 24ωρο καταγράφει 622 νέα κρούσματα, αριθμό ρεκόρ τουλάχιστον για το 2021. Στην Αχαΐα τα περιστατικά ανέρχονται σε 135, ενώ 108 καταγράφονται στη Λάρισα και 98 στην Κοζάνη.

Τι γίνεται με τις μετακινήσεις εκτός νομού

Παράλληλα, αναμένεται να εξεταστεί και το ενδεχόμενο να ανοίξουν οι μετακινήσεις από νομό σε νομό ενόψει Πάσχα, κάτι όμως που όλα δείχνουν πως θα αργήσει να συμβεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι αποφάσεις αναμένεται να παρθούν τη Μεγάλη Εβδομάδα.

Εάν λοιπόν το επιτρέψει η επιδημιολογική εικόνα ίσως επιτραπεί να κάνουμε Πάσχα στο χωριό χωρίς όμως ψυχαγωγικές εκδηλώσεις και με την εστίαση κλειστή.

Θεσσαλονίκη – Κορονοϊός: Σε μεγάλη… πίεση τα νοσοκομεία – 800 οι νοσηλευόμενοι

Τσιόδρας – Εμβόλιο AstraZeneca: 1 στις 100.000 η πιθανότητα θρόμβωσης!

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κορονοϊός: Έκτακτη σύσκεψη λοιμωξιολόγων για Θεσσαλονίκη, Πάτρα και Κοζάνη», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Μάριος Σταμπουλής

Ο Μάριος Σταμπουλής γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 23/5/1996. Από μικρός είχε πάθος με τον αθλητισμό, όμως τελικά τον «κέρδισε» η αθλητική δημοσιογραφία. Είναι τελειόφοιτος σχολής δημοσιογραφίας και πριν το Sportime στο οποίο βρίσκεται από τον Φεβρουάριο του 2020 εργάστηκε στο sdna.