ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορονοϊός: Εκτόξευση στα κρούσματα – Κοντά στα 2.300 από το πρωί!

Τεράστιο νούμερο στα κρούσματα αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα Τρίτη 9/3 ο ΕΟΔΥ καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, αυτά ξεπερνούν ήδη, από νωρίς το πρωί, τα 2.200, φτάνοντας κοντά στα 2.300.
Κορονοϊός: Εκτόξευση στα κρούσματα – Κοντά στα 2.300 από το πρωί!

Τεράστιο νούμερο στα κρούσματα αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα Τρίτη 9/3 ο ΕΟΔΥ καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, αυτά ξεπερνούν ήδη, από νωρίς το πρωί, τα 2.200, φτάνοντας κοντά στα 2.300.

Την Τρίτη είναι συνηθισμένο τα κρούσματα να παίρνουν την… ανηφόρα, ωστόσο σίγουρα ο αριθμός είναι ανησυχητικός, την ώρα, που ολόκληρη η χώρα βρίσκεται σε συνθήκες αυστηρού lockdown από τον Νοέμβριο.

Λοιμωξιολόγοι σε δηλώσεις τους την περασμένη εβδομάδα και κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, μιλούσαν για την πιθανότητα να δούμε ακόμα και 3.000 κρούσματα την Τρίτη.

Ενδεικτικό, πάντως, της κρισιμότητας της κατάστασης, είναι το γεγονός ότι στη «μάχη» του κορονοϊού μπαίνουν δύο ιδιωτικές κλινικές με όλο το ιατρονοσηλευτικό τους προσωπικό. Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, εθελουσίως στο ΕΣΥ περνούν το Ιατρικό Περιστερίου και η κλινική ΛΗΤΩ θα συμβάλουν στον «πόλεμο» κατά της επιδημίας στη χώρα μας.

Για την περαιτέρω ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας και στο πλαίσιο της συνεχούς και εποικοδομητικής συνεργασίας με τον ιδιωτικό τομέα, ο υπουργός Υγείας ανακοίνωσε ότι:

«Από την πρώτη ημέρα αυτής της πρωτοφανούς κρίσης, ενεργούμε βάσει ενός συγκροτημένου, ρεαλιστικού και δυναμικού σχεδίου, για την προάσπιση της Δημόσιας Υγείας.

Στο πλαίσιο αυτό και τώρα που η Αττική δέχεται τη μεγαλύτερη πίεση από την αρχή της πανδημίας, υλοποιούμε, όπως έχω ήδη ανακοινώσει, το σχέδιο έκτακτης ανάγκης, ενώνοντας δυνάμεις.

Για την περαιτέρω ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας και στο πλαίσιο της συνεχούς και εποικοδομητικής συνεργασίας με τον ιδιωτικό τομέα, ανακοινώνω ότι:

Ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών, με επιστολή του Προέδρου του, Γιώργου Αποστολόπουλου, παραχωρεί εθελουσίως στο Ε.Σ.Υ. το Ιατρικό Περιστερίου, με την πλήρη στελέχωσή του σε ιατρονοσηλευτικό, διοικητικό και πάσης φύσεως προσωπικό που ήδη υπηρετεί εκεί.

Το Ιατρικό Περιστερίου θα νοσηλεύει Covid περιστατικά από την Πέμπτη 11 Μαρτίου και θα τελεί υπό τη διοίκηση της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας.

Ο Όμιλος Hellenic Healthcare Group, με επιστολή του Διευθύνοντος Συμβούλου του, Δημήτρη Σπυρίδη, παραχωρεί εθελουσίως στο Ε.Σ.Υ. την ιδιωτική κλινική ΛΗΤΩ, με την πλήρη στελέχωσή της σε ιατρονοσηλευτικό, διοικητικό και πάσης φύσεως προσωπικό που ήδη υπηρετεί εκεί.

Η ιδιωτική κλινική ΛΗΤΩ θα νοσηλεύει Covid περιστατικά από την Πέμπτη 11 Μαρτίου και θα τελεί υπό τη διοίκηση της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας.

Ευχαριστώ τους δύο Ομίλους για τη συνεργασία τους.

Το Υπουργείο Υγείας έκανε, κάνει και θα συνεχίσει να κάνει ό,τι είναι απαραίτητο, προκειμένου να μη μείνει κανείς συμπολίτης μας χωρίς ιατρονοσηλευτική φροντίδα».

Ο καθηγητής Καρδιολογίας, αντιπρόεδρος της Ιατρικής Σχολής Αθηνών, κ. Γεράσιμος Σιάσος, δήλωσε στο protothema.gr: «Eιναι εξαιρετική η απόφαση του υπουργού Υγείας να εμπλακεί ενεργά και ο ιδιωτικός τομέας στην αντιμετώπιση περιστατικών COVID-19. Τα δημόσια νοσοκομεία, όπως το Αττικό, το Σωτηρία, ο Ευαγγελισμός, το Ιπποκράτειο, το Λαϊκό, το Αλεξάνδρα, και άλλα μεγάλα νοσοκομεία, είχαν ξεπεράσει τις αντοχές τους. Ελπίζουμε ότι σύντομα θα βγούμε από το τούνελ».

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κορονοϊός: Εκτόξευση στα κρούσματα – Κοντά στα 2.300 από το πρωί!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.