ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορονοϊός – Ελλάδα: 1.222 τα νέα κρούσματα, 300 διασωληνωμένοι

Η κατάσταση με τον κορονοϊό στην Ελλάδα το Σάββατο 13 Φεβρουαρίου σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση του ΕΟΔΥ
Κορονοϊός – Ελλάδα: 1.222 τα νέα κρούσματα, 300 διασωληνωμένοι

Κορονοϊός – Ελλάδας: 1.222 νέα κρούσματα κορονοϊού καταγράφηκαν στην Ελλάδα το τελευταίο 24ωρο σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση.

Κορονοϊός – Ελλάδα: Ο ΕΟΔΥ έκανε την καθιερωμένη ενημέρωση για την κατάσταση του κορονοϊού στην Ελλάδα.

Το τελευταίο 24ωρο, καταγράφηκαν 1.222 νέα κρούσματα, ενώ υπήρξε και μικρή αύξηση στους διασωληνομένους (300), αλλά και τους θανάτους (26).

Αναλυτικά η ενημέρωση:

Τα στοιχεία που παρουσιάζονται αφορούν περιστατικά από την επιδημιολογική επιτήρηση της νόσου από το νέο κορωνοϊό (COVID19), με βάση τα δεδομένα που έχουν δηλωθεί στον ΕΟΔΥ και καταγραφεί μέχρι τις 13 Φεβρουαρίου 2021 (ώρα 15:00).

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου είναι 1.222, εκ των οποίων 8 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 171466 (ημερήσια μεταβολή +0.7%), εκ των οποίων 51.9% άνδρες.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 26, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 6103 θάνατοι.

Η διάμεση ηλικία των ασθενών που απεβίωσαν είναι 79 έτη. Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 300 (70.3% άνδρες).

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφέρθηκε στους εμβολιασμούς στη χώρα μας, ενημερώνοντας πως ξεπεράσαμε τους 500.000, εκφράζοντας την ικανοποίησή του για τους ρυθμούς.

«Η Ελλάδα σήμερα έσπασε το φράγμα των 500.000 εμβολιασμών, ενώ οι ρυθμοί εμβολιασμού αυξάνονται διαρκώς. Συνεχίζουμε!», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σε νέα ανάρτησή του, ανέφερε: «Δεσμευτήκαμε να εμβολιάζουμε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα και με τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια τους συμπολίτες μας που θέλουν να εμβολιαστούν, ανάλογα με τη ροή εμβολίων που λαμβάνουμε. Από Δευτέρα θα υποδεχτούμε τους πρώτους Αθηναίους στο εμβολιαστικό κέντρο “Προμηθέας” στο Μαρούσι».

Πρόστιμο: Κι όμως…έκοψαν σε 70χρονο διαβητικό που ήθελε να πάει στο νοσοκομείο!

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Να πειστούν και οι καχύποπτοι ότι τα εμβόλια είναι ασφαλή»!

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κορονοϊός – Ελλάδα: 1.222 τα νέα κρούσματα, 300 διασωληνωμένοι», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Μάριος Σταμπουλής

Ο Μάριος Σταμπουλής γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 23/5/1996. Από μικρός είχε πάθος με τον αθλητισμό, όμως τελικά τον «κέρδισε» η αθλητική δημοσιογραφία. Είναι τελειόφοιτος σχολής δημοσιογραφίας και πριν το Sportime στο οποίο βρίσκεται από τον Φεβρουάριο του 2020 εργάστηκε στο sdna.