ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορονοϊός – Ελλάδα: 1.913 νέα κρούσματα, 28 νέοι θάνατοι

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη (24/2) η καθιερωμένη ενημέρωση του ΕΟΔΥ για την κατάσταση της πανδημίας στη χώρα.
Κορονοϊός – Ελλάδα: 1.913 νέα κρούσματα, 28 νέοι θάνατοι

Κορονοϊός: Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη (24/2) η καθιερωμένη ενημέρωση του ΕΟΔΥ για την κατάσταση της πανδημίας στη χώρα.

Κορονοϊός: Ανακοίνωση εξέδωσε ο ΕΟΔΥ για τα κρούσματα, τους διασωληνωμένους και τα νέα θύματα.

Αναλυτικά: 

«Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 1.913, εκ των οποίων 5 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 184.686 (ημερήσια μεταβολή +1.0%), εκ των οποίων 51.8% άνδρες.

Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 55 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.578 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. To 𝑅𝑡 για την επικράτεια εκτιμάται σε 0.95 (95%Crl: 0.21-1.70).

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 28, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 6.371 θάνατοι. Το 95.7% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 357 (69.7% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 69 έτη. To 86.8% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 1.299 ασθενείς.

Οι νέες εισαγωγές ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 304 (ημερήσια μεταβολή +1.67%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 258 ασθενείς.

Αναλυτικά τα στοιχεία ΕΔΩ

Lockdown: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδειξε… παράταση! Δύο εβδομάδες και… βλέπουμε!

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στο υπουργικό συμβούλιο επιβεβαίωσε τις πληροφορίες που ήθελαν την άρση του lockdown, ωστόσο η αύξηση των κρουσμάτων απομακρύνει κάτι τέτοιο τη δεδομένη στιγμή.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου τόνισε για το ενδεχόμενο της άρσης του lockdown:  «Είδαμε χθες μία απότομη αύξηση των κρουσμάτων, ειδικά στην Αττική, η οποία εκ των πραγμάτων απομακρύνει την πρόθεσή μας, πάντα ακούγοντας τις οδηγίες των ειδικών, να προχωρήσουμε σε ένα σταδιακό άνοιγμα την 1η Μαρτίου», είπε χαρακτηριστικά, δίχως πάντως να δώσει νέο χρονοδιάγραμμα. Σε κάθε περίπτωση, πρόθεση του Μεγάρου Μαξίμου είναι να γίνει όσο το δυνατόν συντομότερα το άνοιγμα μέρους της αγοράς και των σχολείων και συνεπώς πλέον κάθε εβδομάδα θα αξιολογούνται τα νέα δεδομένα.

Ο πρωθυπουργός δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο πρόγραμμα των εμβολιασμών: «Έχουμε ένα πολύ θετικό νέο, το οποίο είναι η γρήγορη πρόοδος στη διαδικασία των εμβολιασμών. Εκτιμώ ότι σύντομα θα ξεπεράσουμε και το φράγμα του 1 εκατομμυρίου στην Επιχείρηση «Ελευθερία», η οποία κατά γενική ομολογία είναι άρτια οργανωμένη και τυγχάνει πολύ μεγάλης αποδοχής από τους πολίτες», τόνισε και σημείωσε ότι σε καμία περίπτωση δεν πρέπει κανείς να εφησυχάζει. «Αισθάνομαι, όμως ταυτόχρονα ότι η επιτυχία μας στον εμβολιασμό δημιουργεί και κάποια αισθήματα γενικότερου εφησυχασμού. Και αυτό είναι κάτι το οποίο πρέπει να το αντιμετωπίσουμε, διότι γνωρίζουμε πολύ καλά ότι δεν έχουμε χτίσει ακόμα τείχος ανοσίας και οι μήνες του Φεβρουαρίου και του Μαρτίου είναι πολύ δύσκολοι μήνες -πάντα, παραδοσιακά- για όλες τις αναπνευστικές λοιμώξεις», είπε ηχώντας ένα καμπανάκι για μια νέα ενδεχόμενη αύξηση των κρουσμάτων.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κορονοϊός – Ελλάδα: 1.913 νέα κρούσματα, 28 νέοι θάνατοι», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βασίλης Μπαντής

Γεννήθηκα στη Θεσσαλονίκη, στις 14/12/1996. Το χαμόγελο του Ροναλντίνιο μου έδωσε το πάθος που ζητούσα στον χώρο του αθλητισμού και του ποδοσφαίρου. Ασχολήθηκα ερασιτεχνικά σε τοπικές ομάδες για μερικά χρόνια και έπειτα ήρθε η Αθλητική Δημοσιογραφία. Αποφοίτησα από σχολή δημοσιογραφίας, βρέθηκα σε Metrosport και Thesstoday, όπου έκανα αθλητικό και κοινωνικό ρεπορτάζ αντίστοιχα.