ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορονοϊός – Ελλάδα: 15 νέα κρούσματα – Σε ποια περιοχή εντοπίστηκαν

Η επίσημη ανακοίνωση για τα νέα κρούσματα σήμερα Δευτέρα (29/6)
Κορονοϊός – Ελλάδα: 15 νέα κρούσματα – Σε ποια περιοχή εντοπίστηκαν

Κορονοϊός Ελλάδα – η επίσημη ανακοίνωση για τα νέα κρούσματα σήμερα στη χώρα μας.

Αυτή είναι η επίσημη ενημέρωση από τον ΕΟΔΥ για τα νέα κρούσματα σήμερα 29/6 και την εξέλιξη της πανδημίας από τον κορονοϊό στην Ελλάδα.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΕΟΔΥ «Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου είναι 15. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 3.390 (ημερήσια μεταβολή +0.4%), εκ των οποίων 54.9% άνδρες.

Δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος ασθενούς με COVID-19, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 191 θάνατοι.

Η μέση ηλικία των ασθενών που απεβίωσαν είναι 76 έτη.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 10 (70.0% άνδρες).

Από το σύνολο των 3.390 κρουσμάτων, 757 (22.3%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό, 1.881 (55.5%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα και τα υπόλοιπα δεν σχετίζονται ούτε με ταξίδι ούτε με άλλο γνωστό κρούσμα ή είναι ακόμα υπό διερεύνηση.

Όσον αφορά την γεωγραφική κατανομή των νέων κρουσμάτων τα 12 προέρχονται από την περιοχή της Ξάνθης ενώ τα 3 είναι εισαγόμενα, από πτήσεις εξωτερικού.

Η μέση ηλικία των κρουσμάτων είναι 47 έτη (εύρος 0 έως 102 ετών), ενώ η μέση ηλικία των θανάτων είναι 76 έτη (εύρος 35 έως 102 ετών).

Ο χάρτης με τα κρούσματα στην Ελλάδα

Δείτε την επιδημιολογική έκθεση του ΕΟΔΥ για τα νέα κρούσματα από κορονοϊό στην Ελλάδα εδώ

Η επίσημη ανακοίνωση του ΕΟΔΥ για τα νέα κρούσματα σήμερα στην Ελλάδα εδώ

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κορονοϊός – Ελλάδα: 15 νέα κρούσματα – Σε ποια περιοχή εντοπίστηκαν», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.