ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορονοϊός – Ελλάδα: 2.147 κρούσματα, 22 θάνατοι

Κορονοϊός – Ελλάδα: Πραγματοποιήθηκε τη Τρίτη (23/2) η καθιερωμένη ενημέρωση του ΕΟΔΥ για την κατάσταση της πανδημίας στη χώρα. Κορονοϊός – Ελλάδα: Ο ΕΟΔΥ εξέδωσε ανακοίνωση για τα κρούσματα, τους διασωληνωμένους και τους θανάτους. Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ:  «Τα στοιχεία που παρουσιάζονται αφορούν περιστατικά από την επιδημιολογική επιτήρηση της νόσου από το νέο κορωνοϊό...
Κορονοϊός – Ελλάδα: 2.147 κρούσματα, 22 θάνατοι

Κορονοϊός – Ελλάδα: Πραγματοποιήθηκε τη Τρίτη (23/2) η καθιερωμένη ενημέρωση του ΕΟΔΥ για την κατάσταση της πανδημίας στη χώρα.

Κορονοϊός – Ελλάδα: Ο ΕΟΔΥ εξέδωσε ανακοίνωση για τα κρούσματα, τους διασωληνωμένους και τους θανάτους.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ

«Τα στοιχεία που παρουσιάζονται αφορούν περιστατικά από την επιδημιολογική επιτήρηση της νόσου από το νέο κορωνοϊό (COVID19), με βάση τα δεδομένα που έχουν δηλωθεί στον ΕΟΔΥ και καταγραφεί μέχρι τις 23 Φεβρουαρίου 2021 (ώρα 15:00).

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 2.147, εκ των οποίων 16 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 182.783 (ημερήσια μεταβολή +1.2%), εκ των οποίων 51.8% άνδρες.

Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 55 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.492 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Ημερήσια εξέλιξη της πανδημίας: Η ημερήσια κατανομή των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων είναι η ακόλουθη (η γραμμή παριστάνει την συνολική, αθροιστική κατανομή των κρουσμάτων).

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 22, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 6.343 θάνατοι. Το 95.7% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 357 (68.1% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 69 έτη. To 86.6% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 1.291 ασθενείς.

Οι νέες εισαγωγές ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 299 (ημερήσια μεταβολή +13.26%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 248 ασθενείς».

Αναλυτικά τα στοιχεία ΕΔΩ

 

 

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Κοινωνία: Γιώργος Λιάγκας: Η τοξική φωνή που ηχεί από τον πάτο του βαρελιού

Γιώργος Λιάγκας: Η τοξική φωνή που ηχεί από τον πάτο του βαρελιού

Η Κλαυδία αντιπροσωπεύει ένα φρέσκο και υγιές όραμα ομοψυχίας - Ο Γιώργος Λιάγκας αντιπροσωπεύει τον μίζερο κόσμο της φτηνής τηλεόρασης

Κοινωνία
Κοινωνία: Ο Τσεντί Οσμάν δεν άντεξε και έκανε ποστ υπέρ του Ατατούρκ την ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων

Ο Τσεντί Οσμάν δεν άντεξε και έκανε ποστ υπέρ του Ατατούρκ την ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων

Η ενέργεια του παίκτη, που έχει αγωνιστεί στο ΝΒΑ και στην Εθνική Τουρκίας, προκάλεσε αντιδράσεις στα ελληνικά social media.

Κοινωνία
Κοινωνία: ΕΣΥ: Κλασσικά στον κόσμο του ο Γεωργιάδης – «Με το βραχιολάκι αν είσαι μπλε περιστατικό, πας και για καφέ»

ΕΣΥ: Κλασσικά στον κόσμο του ο Γεωργιάδης – «Με το βραχιολάκι αν είσαι μπλε περιστατικό, πας και για καφέ»

Την ώρα που τα νοσοκομεία γονατίζουν από την έλλειψη προσωπικού, ο υπουργός Υγείας νομίζει ότι οι πολίτες πάνε στα επείγοντα για να πιουν καφέ

Κοινωνία
Κοινωνία: Άκης Τσελέντης: Ισχυρές προειδοποιήσεις – Πιθανός ένας σεισμός 5,5 Ρίχτερ!

Άκης Τσελέντης: Ισχυρές προειδοποιήσεις – Πιθανός ένας σεισμός 5,5 Ρίχτερ!

Ο Άκης Τσελέντης μίλησε για τον σεισμό στην Εύβοια και προειδοποιεί.

Κοινωνία
Οικονομία: Νέο επίδομα ανεργίας από τη ΔΥΠΑ: Αυξημένα ποσά και νέοι δικαιούχοι

Νέο επίδομα ανεργίας από τη ΔΥΠΑ: Αυξημένα ποσά και νέοι δικαιούχοι

Σε ισχύ τέθηκε το νέο, αναμορφωμένο επίδομα ανεργίας από τη ΔΥΠΑ, με σημαντικές αυξήσεις στα ποσά και με εισοδηματικά κριτήρια που διαφοροποιούν την παλαιά μορφή του επιδόματος.

Οικονομία
Κοινωνία: Τον μαχαίρωσε για μια θέση πάρκινγκ στο Παγκράτι – Η καθημερινή «τρέλα» της στάθμευσης καταλήγει σε αίμα

Τον μαχαίρωσε για μια θέση πάρκινγκ στο Παγκράτι – Η καθημερινή «τρέλα» της στάθμευσης καταλήγει σε αίμα

Το Παγκράτι, λόγω υπερπληθυσμού και ανεπαρκών υποδομών, έχει μετατραπεί σε πεδίο μάχης για μια θέση στάθμευσης.

Κοινωνία
Κοινωνία: Γαλάζια Σημαία 2025: Η λίστα με τις ασφαλείς παραλίες σε όλη την Ελλάδα

Γαλάζια Σημαία 2025: Η λίστα με τις ασφαλείς παραλίες σε όλη την Ελλάδα

Ανακοινώθηκε η λίστα με τις παραλίες που κέρδισαν Γαλάζια Σημαία για το 2025, επιβεβαιώνοντας την ποιότητα των ελληνικών ακτών και την υψηλή ασφάλεια για χιλιάδες επισκέπτες.

Κοινωνία
Ελευθέριος Ανδρώνης: Eurovision – Κλαυδία: H «Αστερομάτα» χωρά μέσα της ολάκερη την Ελλάδα – Αυτή που κληρονομήσαμε, κι εκείνη που ποθούμε

Eurovision – Κλαυδία: H «Αστερομάτα» χωρά μέσα της ολάκερη την Ελλάδα – Αυτή που κληρονομήσαμε, κι εκείνη που ποθούμε

Η ανατριχίλα που προκάλεσε η «Αστερομάτα» στον καθένα, είναι ο επαναπατρισμός στις αξίες που δεν συνειδητοποιούσαμε πόσο μας λείπουν

Ελευθέριος Ανδρώνης
Κοινωνία: Ασχολείται με… βραχιολάκια ενώ δεν μπορεί να σταθεί πουθενά ο Γεωργιάδης: «Είσαι έμπορος υγείας και ανεπιθύμητος» του φώναζαν στο νοσοκομείο Καλαμάτας

Ασχολείται με… βραχιολάκια ενώ δεν μπορεί να σταθεί πουθενά ο Γεωργιάδης: «Είσαι έμπορος υγείας και ανεπιθύμητος» του φώναζαν στο νοσοκομείο Καλαμάτας

Οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονταν για την υποστελέχωση του νοσοκομείου και ο Γεωργιάδης τους έλεγε ότι πρέπει να του πουν και... ευχαριστώ

Κοινωνία