ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορονοϊός – Ελλάδα: 2.353 νέα κρούσματα, 23 θάνατοι

Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη (2/3) η καθιερωμένη ενημέρωση του ΕΟΔΥ για την κατάσταση της πανδημίας στη χώρα.
Κορονοϊός – Ελλάδα: 2.353 νέα κρούσματα, 23 θάνατοι

Κορονοϊός: Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη (2/3) η καθιερωμένη ενημέρωση του ΕΟΔΥ για την κατάσταση της πανδημίας στη χώρα.

Κορονοϊός: Ανακοίνωση εξέδωσε ο ΕΟΔΥ για τα κρούσματα, τους διασωληνωμένους και τα νέα θύματα.

Σημειώνεται ότι παράλληλα είχαμε ρεκόρ τεστ, καθώς το τελευταίο 24ωρο πραγματοποιήθηκαν πάνω από 60.000.

Αναλυτικά η ανακοίνωση: 

«Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 2.353, εκ των οποίων 18 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 194.582 (ημερήσια μεταβολή +1.2%), εκ των οποίων 51.8% άνδρες.

Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 60 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.368 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Ημερήσια εξέλιξη της πανδημίας: Η ημερήσια κατανομή των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων είναι η ακόλουθη (η γραμμή παριστάνει την συνολική, αθροιστική κατανομή των κρουσμάτων).

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 23, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 6.557 θάνατοι. Το 95.7% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 422 (69.9% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 έτη. To 84.6% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 1.364 ασθενείς.

Οι νέες εισαγωγές ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 289 (ημερήσια μεταβολή +11.58%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 291 ασθενείς».

Αναλυτικά όλα τα στοιχεία ΕΔΩ

Παγώνη: «Δεν γίνεται lockdown μετά τις 15 Μαρτίου – “Τελειώνουν” οι ΜΕΘ»

Ανησυχητικές είναι οι εξελίξεις όσον αφορά τον κορονοϊό σύμφωνα με την γιατρό και πρόεδρο της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη.

Πολύ δύσκολα φαίνεται ότι είναι τα πράγματα όσον αφορά τα κρούσματα του κορονοϊού, κάτι που δηλώνει ανοιχτά πλέον και η Ματίνα Παγώνη.

Συγκεκριμένα η γιατρός και πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, τόνισε πως δεν γίνεται να είμαστε σε lockdown μέχρι τα μέσα Μαρτίου και άμεσα πρέπει να ανοίξουν τόσο τα σχολεία αλλά και τα καταστήματα.

Η ίδια πάντως ανέφερε πως είναι αρκετά νωρίς για να εκτιμηθεί αν θα βρεθούμε ξανά σε αυτη την κατάσταση, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Σημείωσε παράλληλα ότι μετά τις 15 Μαρτίου όλα πρέπει να ανοίξουν αλλά με προσοχή γιατί… αυτό που ζούμε τώρα, lockdown δεν είναι.

Πάντως η Ματίνα Παγώνη ξεκαθάρισε ότι η κατάσταση στα νοσοκομεία είναι δύσκολη, με την καλύψη των ΜΕΘ να έχει φτάσει στο 93%, αλλά κατά την εκτίμησή της έχουμε περάσει το peak της πανδημίας.

Εξέφρασε, επίσης, την άποψη ότι ο αριθμός νοσηλευμένων ειδικά στις ΜΕΘ θα μειωθεί σταδιακά.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κορονοϊός – Ελλάδα: 2.353 νέα κρούσματα, 23 θάνατοι», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βασίλης Μπαντής

Γεννήθηκα στη Θεσσαλονίκη, στις 14/12/1996. Το χαμόγελο του Ροναλντίνιο μου έδωσε το πάθος που ζητούσα στον χώρο του αθλητισμού και του ποδοσφαίρου. Ασχολήθηκα ερασιτεχνικά σε τοπικές ομάδες για μερικά χρόνια και έπειτα ήρθε η Αθλητική Δημοσιογραφία. Αποφοίτησα από σχολή δημοσιογραφίας, βρέθηκα σε Metrosport και Thesstoday, όπου έκανα αθλητικό και κοινωνικό ρεπορτάζ αντίστοιχα.