ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορονοϊός-Ελλάδα: 638 κρούσματα, 276 διασωληνωμένοι

Κορονοϊός-Ελλάδα: Η επίσημη ενημέρωση από τον ΕΟΔΥ για την εξέλιξη της πανδημίας στην Ελλάδα τη Δευτέρα (08/02). Κορονοϊός-Ελλάδα: Πραγματοποιήθηκε η ενημέρωση του ΕΟΔΥ για τα κρούσματα της πανδημίας σημερινή (08/02). Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε σήμερα 638 νέα κρούσματα της λοίμωξης του νέου κορωνοϊού (COVID-19), εκ των οποίων 4 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο...
Κορονοϊός-Ελλάδα: 638 κρούσματα, 276 διασωληνωμένοι

Κορονοϊός-Ελλάδα: Η επίσημη ενημέρωση από τον ΕΟΔΥ για την εξέλιξη της πανδημίας στην Ελλάδα τη Δευτέρα (08/02).

Κορονοϊός-Ελλάδα: Πραγματοποιήθηκε η ενημέρωση του ΕΟΔΥ για τα κρούσματα της πανδημίας σημερινή (08/02).

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε σήμερα 638 νέα κρούσματα της λοίμωξης του νέου κορωνοϊού (COVID-19), εκ των οποίων 4 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται στα 164575, εκ των οποίων 51.9% άνδρες. Κατά την ιχνηλάτιση βρέθηκε ότι 6045 (3.7%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 52595 (61.0%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

276 άτομα νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 70 έτη. 198 (71.7%) εκ των διασωληνωμένων είναι άνδρες. To 85.9%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.1169 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ από την αρχή της πανδημίας.

Τέλος, έχουμε 25 νέους θανάτους από τη νόσο COVID-19, φθάνοντας τους 5997 θανάτους συνολικά στη χώρα, εκ των οποίων 3525 (58.8%) άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 95.6% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Λαμία: Έκοψαν πρόστιμο σε χαροκαμένη 80χρονη γιαγιά

Μία 80χρονη γυναίκα από τη Λαμία, η οποία έχει ζήσει επανειλημμένα τον εφιάλτη στη ζωή της είδε τους αστυνομικούς να της κόβουν πρόστιμο 300 ευρώ για άσκοπη μετακίνηση.
Η χαροκαμένη γιαγιά στη Λαμία έχασε σε τρία διαφορετικά τροχαία τα δύο παιδιά της και αργότερα τον εγγονό της και μετά το τελευταίο φρικτό γεγονός δεν άντεξε. Λύγισε.

Πήγε στο νεκροταφείο και πάνω στον τάφο του εγγονού της ήπιε φυτοφάρμακο. και προσπάθησε να αυτοκτονήσει. Ευτυχώς την εντόπισαν γρήγορα και τη μετέφεραν στο νοσοκομείο όπου οι γιατροί μετά από υπεράνθρωπες προσπάθειες και πολυήμερη νοσηλεία στη ΜΕΘ κατάφεραν να τη σώσουν.

Τα τελευταία χρόνια η ηλικιωμένη βγαίνει σχεδόν καθημερινά στην πλατεία Πάρκου, μπροστά στην εθνική τράπεζα, πουλώντας προϊόντα από τον κήπο της. «Δεν το κάνω για τα χρήματα. δεν θέλω να πουλάω. Απλά θέλω να βγαίνω έξω. να βλέπω κόσμο για να μην τρελαθώ…», μας λέει.

Σήμερα λοιπόν στην ηλικιωμενη έκοψαν πρόστιμο 300€ για άσκοπη μετακίνηση. Μάλιστα σύμφωνα με το ρεπορτάζ στο σημείο ήταν και μια γυναίκα η οποία είχε κάνει καταγγελία στους αστυνομικούς ότι η γιαγιά δεν έχει άδεια για τα πράγματα που πουλάει και επέμενε να της κόψουν κλήση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Λαμία: Ντροπή άνευ προηγουμένου – Έκοψαν πρόστιμο σε χαροκαμένη 80χρονη γιαγιά (vid)

MasterChef 5: Η 12άδα που πέρασε απευθείας στο σπίτι (vid)

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κορονοϊός-Ελλάδα: 638 κρούσματα, 276 διασωληνωμένοι», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βασίλης Μπαντής

Γεννήθηκα στη Θεσσαλονίκη, στις 14/12/1996. Το χαμόγελο του Ροναλντίνιο μου έδωσε το πάθος που ζητούσα στον χώρο του αθλητισμού και του ποδοσφαίρου. Ασχολήθηκα ερασιτεχνικά σε τοπικές ομάδες για μερικά χρόνια και έπειτα ήρθε η Αθλητική Δημοσιογραφία. Αποφοίτησα από σχολή δημοσιογραφίας, βρέθηκα σε Metrosport και Thesstoday, όπου έκανα αθλητικό και κοινωνικό ρεπορτάζ αντίστοιχα.