ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορονοϊός – Ελλάδα: Ανακοίνωση του ΕΟΔΥ – 110 νέα κρούσματα το τελευταίο 24ωρο!

Κορονοϊός - Ελλάδα: Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, το Σάββατο 1η Αυγούστου εντοπίστηκαν 110 νέα κρούσματα, τα 9 είναι από τις πύλες εισόδου της χώρας!
Κορονοϊός – Ελλάδα: Ανακοίνωση του ΕΟΔΥ – 110 νέα κρούσματα το τελευταίο 24ωρο!

Κορονοϊός – Ελλάδα: Νέα «έκρηξη» κρουσμάτων είχαμε στην χώρα μας. Μετά τα 78 χθες (Παρασκευή 31/7), το Σάββατο (1/8) το «κοντέρ» έγραψε 110! Τα 9 εξ αυτών εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Αυτός ο αριθμός αποτελεί τη χειρότερη επίδοση της Ελλάδας μας από τις 21 Απριλίου, όταν είχαν ανακοινωθεί 156 κρούσματα σε ένα 24ωρο. Μια εξέλιξη που έρχεται μόλις μία ημέρα μετά την έκτακτη συνέντευξη Τύπου που παρέθεσε ο Νίκος Χαρδαλιάς στην οποία ανακοίνωσε την χρήση μάσκας σε όλους τους κλειστούς χώρους.

Στα ευχάριστα, όπως ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ δεν καταγράφηκε κανένας νέος θάνατος με τον αριθμό των θανόντων από κορονοϊό να ανέρχεται στους 206 θανάτους συνολικά από την αρχή της πανδημίας.

Κορονοϊός – Ελλάδα: Αναλυτικά η ενημέρωση του ΕΟΔΥ (Σάββατο 1/8)

Σήμερα ανακοινώνουμε 110 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων τα 9 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 4587, εκ των οποίων το 54.8% αφορά άνδρες.

1280 (27.9%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2252 (49.1%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

10 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 58 ετών. 2 (20.0%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 60.0% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 128 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος ενώ έχουμε 206 θανάτους συνολικά στη χώρα. 66 (32.0%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 96.1% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κορονοϊός – Ελλάδα: Ανακοίνωση του ΕΟΔΥ – 110 νέα κρούσματα το τελευταίο 24ωρο!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αλέξανδρος Κωτάκης

Είμαι ο Αλέξανδρος Κωτάκης και γεννήθηκα στην Αθήνα. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και πλέον η σχέση μου μαζί της ξεπερνά την 20ετία. Όλα αυτά τα χρόνια «κύλησαν» στο διαδίκτυο μέσα από συνεργασίες με αθλητικές ιστοσελίδες. To Sportnet.gr αποτέλεσε την αρχή για εμένα, ενώ ακολούθησαν το Sportline.gr, το easybetnet.com και βεβαίως το Goal News (Sentragoal.gr) στο οποίο παρέμεινα το συντριπτικά μεγαλύτερο διάστημα της ως τώρα πορείας μου (11.5 έτη). Τα τελευταία χρόνια βρίσκομαι στην «οικογένεια» του Sportime, με το οποίο συνεχίζω να καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ, αλλά και την ειδησεογραφία της επικαιρότητας από όλους του χώρους. Επίσης αρθρογραφώ για την ομάδα του Άρη.