ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορονοϊός – Ελλάδα: Έκαναν το εμβόλιο Τσίπρας, Χρυσοχοΐδης και άλλοι πολιτικοί (vid)

Στον Ευαγγελισμό έκανε το εμβόλιο κατά του κορονοϊού ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας. Εμβολιάστηκαν και οι Πέτσας, Χρυσοχοΐδης, Περρακάκης.
Κορονοϊός – Ελλάδα: Έκαναν το εμβόλιο Τσίπρας, Χρυσοχοΐδης και άλλοι πολιτικοί (vid)

Μετά τον Κυριάκο Μητσοτάκη χθες (27/12) σήμερα Δευτέρα (28/12) ήταν η σειρά και άλλων πολιτικών της Κυβέρνησης, αλλά και της αντιπολίτευσης. Συγκεκριμένα, μεταξύ άλλων, εμβολιάστηκαν οι Αλέξης Τσίπρας, Κυριάκος Πιερρακάκης, Βασίλης Κικίλιας, Στέλιος Πέτσας και Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Πιο συγκεκριμένα στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», το μεσημέρι της Δευτέρας 28 Δεκεμβρίου, έκανε το εμβόλιο για τον κορονοϊό ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος προχώρησε και σε δηλώσεις μετά τον εμβολιασμό του. Συγκεκριμένα, ο κ Τσίπρας είπε πως το εμβόλιο δεν πρέπει να αποτελέσει δικαιολογία για την κυβέρνηση να μην ενισχύσει το ΕΣΥ, ενώ κάλεσε τους πολίτες να εμβολιαστούν, λέγοντας πως «δεν υπάρχει λόγος επιφύλαξης». «Οι Έλληνες πολίτες έχουν κάθε λόγο να αισθάνονται ανασφάλεια από την διαχείριση της πανδημίας που έχει κάνει μέχρι σήμερα η κυβέρνηση. Να αισθάνονται ανασφάλεια από τις πράξεις και κυρίως από τις εγκληματικές παραλείψεις της. Δεν έχουν όμως κανέναν λόγο να αισθάνονται ανασφάλεια απέναντι στο εμβόλιο και στον εμβολιασμό» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ελληνοτουρκικά: Το τρομερό όπλο της Ελλάδας που τρέμει η Τουρκία και κανείς δεν μιλάει

Ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε το εμβόλιο «όπλο που μας προσφέρει η επιστήμη για να αντιμετωπίσουμε την πανδημία», σημειώνοντας πως «μακάρι να υπήρχε η δυνατότητα, γρήγορα να εμβολιαστεί το μεγαλύτερο κομμάτι του πληθυσμού και ιδιαίτερα οι ευπαθείς ομάδες». «Δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα. Οι μέχρι στιγμή δόσεις που έχουν εξασφαλιστεί δεν μπορούν να μας κάνουν αισιόδοξους ότι θα δημιουργηθεί μια ασπίδα προστασίας απέναντι στον ιό στην κοινότητα , τουλάχιστον μέχρι το καλοκαίρι, μέχρι το επόμενο φθινόπωρο που οι κλιματολογικές συνθήκες ενδεχομένως να επανέφεραν τον ιό» εξήγησε ο κ. Τσίπρας.

«Θέλω να καλέσω όλους και όλες που έχουν ακόμη και σήμερα αμφιβολίες και αισθάνονται επιφυλακτικότητα για το εμβόλιο να προσέλθουν διότι έστω και αργά, έστω και με τους ρυθμούς που γίνεται, θα πρέπει όλοι μας με το μερίδιο της ευθύνης που μας αναλογεί να σπεύσουμε» πρόσθεσε, τονίζοντας πως «δεν υπάρχει λόγος επιφύλαξης πρέπει όλοι μαζί να κάνουμε ότι μπορούμε για να ξαναπάρουμε τις ζωές μας στα χέρια μας». Παράλληλα, κάλεσε να δείξει σοβαρότητα και υπευθυνότητα. «Δεν δείχνει σοβαρότητα μια κυβέρνηση που θέλει να στήσει η επικοινωνιακά σόου για να παραλάβει τρεις κούτες εμβολίων. Χρειάζεται υπευθυνότητα και σχέδιο. Το σχέδιο αυτό απαιτεί την ενίσχυση ΕΣΥ και ενίσχυση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας. Ενίσχυση κυρίως των ευπαθών ομάδων και σκανάρισμα του πληθυσμού με μαζικά δωρεάν τεστ. Αυτό είναι το σχέδιο που μπορεί να μα σώσει και όχι να εναποθέτουμε τις ελπίδες μας μόνο στο εμβόλιο», πρόσθεσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι ο δεύτερος πολιτικός αρχηγός που εμβολιάζεται κατά του κορονοϊού στη χώρα μας, μετά τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος και έκανε το εμβόλιο την Κυριακή 27 Δεκεμβρίου, μαζί με την πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, τον Γιάνη Βαρουφάκη αλλά και τον Σωτήρη Τσιόδρα. Μετά τον εμβολιασμό του, ο κ. Τσίπρας είχε ολιγόλεπτη συζήτηση με γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείου Ευαγγελισμός, οι οποίοι πραγματοποιούσαν παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το νοσοκομείο, ζητώντας από την κυβέρνηση ενίσχυση του ΕΣΥ με μόνιμες προσλήψεις και ένταξη των υγειονομικών στα Βαρέα και Ανθυγιεινά.
Κορονοϊός - Ελλάδα: Έκαναν το εμβόλιο Τσίπρας, Χρυσοχοΐδης και άλλοι πολιτικοί (vid)

Εμβολιάστηκαν Κικίλιας, Πέτσας, Πιερρακάκης, Χρυσοχοΐδης

Παράλληλα, στον Ευαγγελισμό εμβολιάστηκε νωρίτερα και ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, ο  Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας καθώς και ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης. Ο υπουργός Υγείας, μετά τον εμβολιασμό του, δήλωσε πως το να κάνουμε το εμβόλιο είναι «στάση ευθύνης, στάση ζωής».

Ο κ. Πέτσας έγραψε στο Twitter μετά τον εμβολιασμό του: «Ο εμβολιασμός δεν είναι μόνο μια πράξη αυτοπροστασίας από τον COVIDー19. Είναι και πράξη αλληλεγγύης και ανθρωπιάς, γιατί με τον εμβολιασμό μας θα χτίσουμε, όλοι μαζί, το τείχος ανοσίας που είναι απαραίτητο για να νικήσουμε αυτόν τον αόρατο εχθρό. Σηκώνουμε μανίκια. Ελευθερία».

Και ο Κυριάκος Πιερρακάκης ενημέρωσε μέσω των social media ότι έκανε και ο ίδιος το εμβόλιο κατά του κορονοϊού, γράφοντας τις λέξεις «Σηκώνουμε μανίκια» και «Ελευθερία». Σημειώνεται ότι ο κ. Πιερρακάκης εμβολιάστηκε με βάση το πρόγραμμα των εμβολιασμών προσώπων υψηλού συμβολισμού και που έχουν καίριες θέσεις για τη λειτουργία του κράτους και της κυβέρνησης.

Ποιοι υπουργοί και κρατικοί αξιωματούχοι θα εμβολιαστούν τις επόμενες ημέρες
Σύμφωνα με τον προγραμματισμό για τους εμβολιασμούς, θα ακολουθήσουν επιτελικά στελέχη της Γενικής Γραμματείας της Κυβέρνησης, όπως ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και αρμόδιος για το συντονισμό του κυβερνητικού έργου ‘Ακης Σκέρτσος, ο γγ του πρωθυπουργού Γρηγόρης Δημητριάδης, ο γγ Συντονισμού Θανάσης Κοντογεώργης και ο γ.γ. Νομικών και Κοινοβουλευτικών Θεμάτων Στέλιος Κούτνατζης.

Εντός των επομένων ημερών θα εμβολιαστούν, επίσης, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εξωτερικών (Νίκος Δένδιας, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, Κωνσταντίνος Φραγκογιάννης, Κωνσταντίνος Βλάσης), η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη (Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, Ελευθέριος Οικονόμου, Νίκος Χαρδαλιάς και οι γενικοί γραμματείς Κωνσταντίνος Τσουβάλας, Σοφία Νικολάου, Βασίλειος Παπαγεωργίου), η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής ‘Αμυνας (Νίκος Παναγιωτόπουλος, Αλκιβιάδης Στεφανής και ο γγ Αντώνιος Οικονόμου), η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου (Νότης Μηταράκης, Γιώργος Κουμουτσάκος).

Ακόμη, στη λίστα περιλαμβάνονται όσοι δεν εμβολιάστηκαν ήδη από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας (Βασίλης Κοντοζαμάνης, Ζωή Ράπτη και οι γ.γ. και επικεφαλής φορέων Ιωάννης Κωτσιόπουλος, Παναγιώτης Πρεζεράκος, Παναγιώτης Αρκουμανέας, Θεανώ Καρποδίνη). Τέλος, ο γγ Πληροφοριακών Συστημάτων Δημοσθένης Αναγνωστόπουλος, η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, καθώς και της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών.

Πηγή ethnos.gr

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κορονοϊός – Ελλάδα: Έκαναν το εμβόλιο Τσίπρας, Χρυσοχοΐδης και άλλοι πολιτικοί (vid)», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.