ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορονοϊός – Ελλάδα: Ενθαρρυντική η θεραπεία με Remdesivir

Κορονοϊός - Ελλάδα: Υπάρχει ελπίδα. Και είναι εδώ στη χώρα μας! Ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας Νίκος Σύψας μίλησε για θεραπεία με ενθαρρυντικά αποτελέσματα κατά του covid-19!
Κορονοϊός – Ελλάδα: Ενθαρρυντική η θεραπεία με Remdesivir

Υπάρχει ελπίδα. Και είναι εδώ στη χώρα μας! Ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας Νίκος Σύψας μίλησε για θεραπεία με ενθαρρυντικά αποτελέσματα κατά του covid-19!

Σε ασθενείς στην Ελλάδα χορηγήθηκε το υπό δοκιμή φάρμακο ρεμδεσιβίρη (remdesivir).

«Η θεραπεία με ρεμδεσιβίρη δοκιμάζεται σε τέσσερα κέντρα στην Ελλάδα που έχουν πρόδρομα αποτελέσματα τα οποία είναι ενθαρρυντικά», είπε ο Νίκος Σύψας στο ΘΕΜΑ 104.6.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κορονοϊός – Ελλάδα: 93 τα θύματα -Πέθανε 87χρονος στο Θριάσιο

Και πρόσθεσε: «Εφόσον τα τελικά αποτελέσματα είναι θετικά και το φάρμακο πάρει άδεια η εταιρεία έχει ανακοινώσει ότι θα μπορέσει να το παράσχει ως θεραπεία για 1 εκατ. ανθρώπους μέχρι το τέλος του έτους. Το καλοκαίρι ελπίζω ότι θα είναι και στα φαρμακεία. Σε άλλες κλινικές δοκιμές το δίνουν νωρίς και σε άλλες στη φάση της πνευμονίας. Σίγουρα, όμως, το φάρμακο δουλεύει»

Ωστόσο, επεσήμανε: «Το φάρμακο έχει ελπιδοφόρα αποτελέσματα, η οριστική απάντηση θα είναι όταν πάρουμε όλα τα αποτελέσματα. Αυτά θα τα έχουμε σύντομα διαθέσιμα», διευκρινίζοντας ότι στην Ελλάδα το έχει λάβει «η πλειοψηφία των βαρέως πασχόντων διασωληνωμένων.

Είναι η ελπίδα μας γιατί δεν έχουμε σήμερα κανένα απολύτως φάρμακο. Το να έχουμε φάρμακο με αποδεδειγμένη αποτελεσματικότητα θα είναι πολύ σημαντικό».

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κορονοϊός – Ελλάδα: Ενθαρρυντική η θεραπεία με Remdesivir», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.