ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορονοϊός – Ελλάδα: Έτσι θα βγούμε σταδιακά και υπό προϋποθέσεις από το Lockdown

Κορονοϊός – Η επόμενη μέρα: Με τα κρούσματα σταδιακά να μειώνονται και το σχέδιο της Ελληνικής κυβέρνησης για τον περιορισμό της πανδημίας να έχει στεφθεί κατά γενική ομολογία με επιτυχία, τόσο σε επικοινωνιακό, όσο και σε πρακτικό επίπεδο, σταδιακά ξεκινάει η αντίστροφη μέτρηση για την επιστροφή στην κανονικότητα. Όπως όλα δείχνουν αυτό πρόκειται να γίνει...
Κορονοϊός – Ελλάδα: Έτσι θα βγούμε σταδιακά και υπό προϋποθέσεις από το Lockdown

Κορονοϊός – Η επόμενη μέρα: Με τα κρούσματα σταδιακά να μειώνονται και το σχέδιο της Ελληνικής κυβέρνησης για τον περιορισμό της πανδημίας να έχει στεφθεί κατά γενική ομολογία με επιτυχία, τόσο σε επικοινωνιακό, όσο και σε πρακτικό επίπεδο, σταδιακά ξεκινάει η αντίστροφη μέτρηση για την επιστροφή στην κανονικότητα.

Όπως όλα δείχνουν αυτό πρόκειται να γίνει μεθοδικά ώστε να μην υπάρξουν βεβιασμένες κινήσεις
που θα μας οδηγήσουν εβδομάδες πίσω, με μια τυχόν έξαρση κρουσμάτων,
στην αρχή μάλιστα της τουριστικής περιόδου η οποία ήδη έχει πληγεί, με τα περισσότερα ξενοδοχεία
να έχουν προγραμματίσει το άνοιγμα τους για τις αρχές Ιουνίου.

Σύμφωνα λοιπόν με τα μέχρι τώρα στοιχεία και τις διαρροές από κυβερνητικά χείλη, η συζήτηση για την επιστροφή στην κανονικότητα αναμένεται να ξεκινήσει από τις 3 Μαΐου, 2 εβδομάδες δηλαδή μετά από την Κυριακή του Πάσχα,
όπου θα έχουμε και τα πρώτα αποτέλεσμα τυχόν διασποράς του ιού, που ίσως έκαναν κάποιοι ανεγκέφαλοι
με το να επισκεφτούν τα χωριά τους αυτές τις μέρες.

Συνεπώς αν τα κρούσματα συνεχίσουν μέχρι τότε να έχουν φθίνουσα πορεία κάθε μέρα,
αναμένεται να ξεκινήσουν οι συζητήσεις για την σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα.

Και λέμε σταδιακή διότι τα μέτρα φέρεται πως δεν θα αρθούν ταυτόχρονα, ούτε για όλες τις περιοχές,
ούτε και για όλες τις ηλικιακές ομάδες.

Σταδιακά λοιπόν και αν όλα πάνε καλά, αρχικά:

– θα υπάρξει μερική άρση της απαγόρευσης των μετακινήσεων (δεν έχει αποσαφηνιστεί ακόμη η διαδικασία)
– θα ανοίξουν τα καταστήματα εστίασης υπό αυστηρές προϋποθέσεις τόσο για τους εργαζόμενους
όσο και για τους πελάτες ( μελετάται το σχέδιο να υπάρχει συγκεκριμένος αριθμός τραπεζιών, σε συγκεκριμένες αποστάσεις και φυσικά συγκεκριμένος αριθμός πελατών για αρχή)
– θα ανοίξουν τα καταστήματα λιανικού εμπορίου, πάντα με αυστηρές υγειονομικές προϋποθέσεις.

Στη 2η φάση σταδιακής άρσης του lockdown – και πάντα ανάλογα με τα κρούσματα και τις τότε τρέχουσες συνθήκες- σειρά ανοίγματος φέρεται να έχουν:

– δικαστήρια
– κινηματογράφοι – και οι θερινοί –
– θέατρα
– θεματικά πάρκα
– κομμωτήρια και κέντρα αισθητικής
– κέντρα διασκέδασης

ενώ ακόμη με αστερίσκους παραμένει το αν τελικά θα ανοίξουν τα σχολεία για να συνεχιστεί η σχολική χρονιά ή αν θα ανοίξουν μόνο για τους μαθητές Λυκείου ώστε να δώσουν Πανελλαδικές Εξετάσεις.

Παράλληλα στη δεύτερη φάση θα υπάρξει περαιτέρω απελευθέρωση των μετακινήσεων (πάντα υπό προϋποθέσεις)

Τέλος, αναφορικά με τα ταξίδια από το εσωτερικό στο εξωτερικό και το αντίθετο, θα υπάρξουν συζητήσεις με τους αρμόδιους σε Ευρωπαϊκό επίπεδο στις αρχές Μαΐου ώστε να υπάρξει μια υποτυπώδη κοινή γραμμή, η οποία όμως και πάλι θα αλλάζει κατά περίπτωση ανάλογα με τα κρούσματα και την εξέλιξη του ιού.

Όσον αφορά τα μέρη ψυχαγωγίας και διασκέδασης, ειδικά για τον πρώτο καιρό της επαναλειτουργίας τους, οι ειδικοί θα ορίσουν συγκεκριμένα υγειονομικά μέτρα (αποστάσεις ασφαλείας κ.α), ενώ αναφορικά με την επαναλειτουργία των ξενοδοχείων αυτή θα γίνει με πρωτόκολλα τα οποία θα οριστούν σε Πανευρωπαϊκό επίπεδο μέσα στο Μάιο.

-Ερωτηματικά υπάρχουν ακόμη για την διεξαγωγή των καλοκαιρινών συναυλιών και αν θα υπάρχουν συγκεκριμένα μέτρα.

Τέλος να σημειώσουμε πως σύμφωνα με πληροφορίες στο τύπο, η κυβέρνηση προσανατολίζεται και σε 2ο επίδομα στους εργαζομένους που οι επιχειρήσεις θα ανοίξουν σταδιακά και εκείνοι θα εργάζονται σε αυτές με το ευνοϊκό μέτρο της εκ περιτροπής εργασίας, που στόχο έχει να μην υπάρξει οικονομική εξόντωση των επιχειρήσεων, τα έσοδα των οποίων έχουν πληγεί.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κορονοϊός – Ελλάδα: Έτσι θα βγούμε σταδιακά και υπό προϋποθέσεις από το Lockdown», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.