ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορονοϊός – Ελλάδα: Παλεύει να κρατηθεί στη ζωή ο 66χρονος – Διασωληνώθηκε και δεύτερος ασθενής

Κορονοϊός - Ελλάδα: Βαρύτατη είναι, σύμφωνα με τα νεότερα, η κατάσταση της υγείας του 66χρονου στην Πάτρα.
Κορονοϊός – Ελλάδα: Παλεύει να κρατηθεί στη ζωή ο 66χρονος – Διασωληνώθηκε και δεύτερος ασθενής

Κορονοϊός – Ελλάδα: Στα 99 ανέρχονται πλέον τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού στην χώρα μας, μετά την ανακοίνωση άλλων 10 σήμερα Τετάρτη (11/3). Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας δύο από τους ασθενείς νοσηλεύονται στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας του ΠΓΝ Πατρών και του ΑΧΕΠΑ.

Πιο συγκεκριμένα βαρύτατη είναι η κατάσταση της υγείας του 66χρονου στην Πάτρα, ενώ ένας 64χρονος χρειάστηκε να διασωληνωθεί. Πάνω από 100 οι επαγγελματίες υγείας σε κατ’  οίκον περιορισμό, λόγω κορονοϊού, σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ. Μάλιστα η πληροφορία επιβεβαιώθηκε και από το Υπουργείο Υγείας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μπόνι για κορονοϊό: «Έλληνες μην κάνετε το λάθος που έκαναν οι Ιταλοί»

Εξάλλου, όσον αφορά τον 66χρονο άνδρα που διασωληνώθηκε στις 6 Μαρτίου (ήταν το 9ο επιβεβαιωμένο κρούσμα στη Ελλάδα), η κατάστασή του κρίνεται  βαρύτατη.

Συνολικά στο νοσοκομείο νοσηλεύονται 18 άτομα με τον Covid-19, από τους υπόλοιπους 16, τουλάχιστον 3 έχουν εκδηλώσει πνευμονία, ενώ οι υπόλοιποι νοσηλεύονται με ήπια συμπτώματα. Ανάμεσα τους φέρεται να είναι και μια 93χρονη.

Από το σύνολο των κρουσμάτων, 29 νοσηλεύονται σε Αττική, Θεσσαλονίκη, Πάτρα και Μυτιλήνη, 68 παραμένουν σε απομόνωση στην οικία τους. Εν τω μεταξύ, ξεκίνησε να λειτουργεί σήμερα το εργαστήριο στο Ρίο για τον έλεγχο δειγμάτων.

Την ίδια ώρα, η ΠΟΕΔΗΝ υποστηρίζει πως πάνω από 100 επαγγελματίες υγείας  είναι σε καραντίνα και απευθύνει έκκληση στον Υπουργό Υγείας να διορθωθεί η οδηγία, ώστε όταν οι γιατροί των νοσοκομείων ή κέντρων υγείας κρίνουν ότι περιστατικό θεωρείται ύποπτο κρούσμα με δική τους πρωτοβουλία να λαμβάνεται δείγμα και όχι κατόπιν επικοινωνίας με τον ΕΟΔΥ.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κορονοϊός – Ελλάδα: Παλεύει να κρατηθεί στη ζωή ο 66χρονος – Διασωληνώθηκε και δεύτερος ασθενής», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αλέξανδρος Κωτάκης

Είμαι ο Αλέξανδρος Κωτάκης και γεννήθηκα στην Αθήνα. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και πλέον η σχέση μου μαζί της ξεπερνά την 20ετία. Όλα αυτά τα χρόνια «κύλησαν» στο διαδίκτυο μέσα από συνεργασίες με αθλητικές ιστοσελίδες. To Sportnet.gr αποτέλεσε την αρχή για εμένα, ενώ ακολούθησαν το Sportline.gr, το easybetnet.com και βεβαίως το Goal News (Sentragoal.gr) στο οποίο παρέμεινα το συντριπτικά μεγαλύτερο διάστημα της ως τώρα πορείας μου (11.5 έτη). Τα τελευταία χρόνια βρίσκομαι στην «οικογένεια» του Sportime, με το οποίο συνεχίζω να καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ, αλλά και την ειδησεογραφία της επικαιρότητας από όλους του χώρους. Επίσης αρθρογραφώ για την ομάδα του Άρη.