ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορονοϊός – Ελλάδα: Πάνω από 300 τα νέα κρούσματα

67 διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ
Κορονοϊός – Ελλάδα: Πάνω από 300 τα νέα κρούσματα

67 διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ

Κορονοϊός: Στη σκιά των νέων περιοριστικών μέτρων που ισχύουν από σήμερα στην Αττική μετά την αύξηση των κρουσμάτων, η ενημέρωση από τον ΕΟΔΥ για τα νέα κρούσματα σήμερα Τετάρτη 16/9 και την εξέλιξη της πανδημίας από τον κορονοϊό στην Ελλάδα.

Σήμερα ανακοινώνουμε 312 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 27 συνδέονται με γνωστές συρροές και 22 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 14041, εκ των οποίων το 55.5% άνδρες.

2462 (17.5%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 5972 (42.5%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

67 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 70 ετών. 20 (29.9%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 88.1%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 176 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 3 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 316 θανάτους συνολικά στη χώρα. 118 (37.3%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 78 έτη και το 96.5% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Κορονοϊός: Ο χάρτης με τα κρούσματα στην Ελλάδα

Ποια μέτρα είναι σε ισχύ μετά την αύξηση στα κρούσματα 

Σε ισχύ από σήμερα Τετάρτη 16/9 δέσμη μέτρων στην Αττική σε μια προσπάθεια ανάσχεσης της διασποράς του νέου κορονοϊού, καθώς η περιφέρεια παραμένει στο «κόκκινο» διατηρώντας σταθερά και υψηλά την πρώτη θέση στην κατανομή των κρουσμάτων. Την Τρίτη τα 197 από τα 310 που καταγράφηκαν εντοπίζονται στο νομό.

Τις σχετικές ανακοινώσεις έκανε την Τρίτη ο ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, με τον επίκουρο καθηγητή της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας, Γκίκα Μαγιορκίνη να υπογραμμίζει την ανησυχητική αντοχή της πανδημίας στα ήδη ληφθέντα μέτρα πρόληψης, χαρακτηρίζοντας τα αστικά κέντρα «εκκολαπτήρια της επιδημίας» μακροπρόθεσμα, και καλώντας τους πολίτες να περιορίσουν τον κύκλο επαφών τους, φτιάχνοντας τις λεγόμενες «κοινωνικές φούσκες».

Ο κ. Χαρδαλιάς επισήμανε πως το λεκανοπέδιο βρίσκεται σήμερα μεταξύ μετρίου και υψηλού επιδημιολογικού κινδύνου, εμφανίζοντας 3 κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους, καθημερινά. Παράλληλα έκρουσε τον κώδωνα κινδύνου για τις κλίνες ΜΕΘ που εμφανίζουν επιβάρυνση πάνω από 60% με ανοδική τάση.

Μάσκες… παντού

Σύμφωνα με τα νέα μέτρα που θα ισχύουν από σήμερα έως τις 30 Σεπτεμβρίου η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική τόσο σε κλειστούς όσο και σε ανοιχτούς χώρους, όπου υπάρχει συνωστισμός και δεν τηρούνται οι αποστάσεις του 1,5 μέτρου.

Αναλυτικά τα νέα μέτρα:

Υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε όλους τους κλειστούς χώρους εργασίας (δημόσιους και ιδιωτικούς) όπως και σε όλους τους ανοιχτούς χώρους συναθροίσεων (πχ. πλατείες, στάσεις λεωφορείων, ουρές σε καταστήματα, πορείες–διαδηλώσεις, εκδηλώσεις πολιτικών κομμάτων) όπου δεν μπορεί να τηρηθεί ο κανόνας της απόστασης 1,5 μέτρου

Καθορίζεται η λειτουργία των λαϊκών αγορών στο 50%, με υποχρεωτική χρήση μάσκας για παραγωγούς και καταναλωτές, με 3 μέτρα απόσταση πάγκων (και με δυνατότητα παράλληλης λειτουργίας της αγοράς στην ίδια περιοχή εντός της ίδιας εβδομάδας).

Ορίζεται όριο των έξι ατόμων στα τραπεζοκαθίσματα των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος. Σε ο,τι αφορά τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος με ζωντανή μουσική, αναστέλλεται η λειτουργία τους για 14 ημέρες.

Σε όλες τις συναυλίες που πραγματοποιούνται σε ανοιχτούς χώρους τίθεται όριο πληρότητας 50%, υποχρέωση για παρακολούθηση αποκλειστικά από καθήμενους, υποχρεωτική χρήση μάσκας, απαγόρευση αλκοόλ και καπνίσματος.

Σε ό,τι αφορά τη λειτουργία θερινών και χειμερινών κινηματογράφων και θεάτρων, τίθεται όριο πληρότητας 60% και υποχρεωτική χρήση μάσκας κατά την είσοδο και έξοδο, όπως και κατά τη διάρκεια της παράστασης από τους θεατές.

Ο κανόνας των 50 ατόμων σε όλες τις συναθροίσεις παραμένει σε ισχύ, όπως και το άνοιγμα του λιανεμπορίου στις 10:00 πμ, με εξαίρεση τα σούπερ μάρκετ, τους φούρνους, τα καταστήματα τροφίμων κλπ.

Κλειστά σχολεία λόγω κρουσμάτων κορονοϊού

Σύμφωνα με σημερινά στοιχεία (16/9) του υπουργείου Παιδείας, κλειστά λόγω κορονοϊού είναι τα ακόλουθα σχολεία μέχρι τις ημερομηνίες που αναγράφονται.

Πληροφορίες σχετικά με την αναστολή λειτουργίας δομών εκπαίδευσης εξ αιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού.

Δείτε την λίστα με τα σχολεία που αναστέλλουν την λειτουργία τους λόγω κρουσμάτων κορονοϊού.

sxoleia385

Πρόκειται για το 2ο Λύκειο Καισαριανής, το 2ο Δημοτικό Βούτων, 2ο Γυμνάσιο Πύργου Ηλεάις, Δημοτικό Σχολείο Ειδικής Αγωγής Καλλιθέας Λήμνου, Νηπιαγωγείο Ειδικής Αγωγής Καλλιθέας Λήμνου, 7ο Δημοτικό Σχολείο Αλεξάνδρειας.

Όπως έγινε νωρίτερα γνωστό, έκλεισε το 2ο Λύκειο Καισιαρανής λόγω κρουσμάτος, όπως επιβεβαιώθηκε και από την επικοινωνία του DNews με το σχολείο.

Εκτός από το συγκεκριμένο Λύκειο, υπάρχουν ακόμα 5 σχολεία που αναστέλλουν τη λειτουργία τους.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ για τα νέα κρούσματα σήμερα, εδώ.

Όλες οι ειδήσεις σήμερα από το Sportime

Απίθανες προσφορές από τη Huawei

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κορονοϊός – Ελλάδα: Πάνω από 300 τα νέα κρούσματα», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.