ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πανελλαδικά τεστ και λύματα στο Λεκανοπέδιο: Τα δύο ενθαρρυντικά μηνύματα της ημέρας

Κορονοϊός Ελλάδα - Δυστυχώς, μία εξέλιξη αναμενόμενη το τελευταίο διάστημα για μια σειρά από λόγους, αρχής γενομένης από το εγκληματικά απρόσεκτο άνοιγμα των συνόρων το καλοκαίρι.
Πανελλαδικά τεστ και λύματα στο Λεκανοπέδιο: Τα δύο ενθαρρυντικά μηνύματα της ημέρας

Το τελευταίο διάστημα έχει αυξηθεί δραματικά ο αριθμός των θανάτων και των διασωληνωμένων από επιπλοκές της Covid-19 στην Ελλάδα.

Δυστυχώς, μία εξέλιξη αναμενόμενη για μια σειρά από λόγους, αρχής γενομένης από το εγκληματικά απρόσεκτο άνοιγμα των συνόρων το καλοκαίρι.

Μία κυβέρνηση που άργησε χαρακτηριστικά να μαζέψει τα ασυμμάζευτα, με αποτέλεσμα η Ελλάδα να θρηνήσει εκατοντάδες θύματα τόσο άδικα.

Πάντως, μέσα στη μαυρίλα των τελευταίων ημερών, την Τρίτη (17/11) προέκυψαν δύο ενθαρρυντικά μηνύματα από το μέτωπο της πανδημίας.

Το ένα έχει να κάνει με το ποσοστό των κρουσμάτων ανά τεστ, τα οποία τη Δευτέρα ήταν 2.198 σε 11.911 και την Τρίτη 2.422 σε 23.954.

Δηλαδή παρά το γεγονός ότι τα τεστ ήταν παραπάνω από διπλάσια, τα κρούσματα ανέβηκαν ελάχιστα σε απόλυτους αριθμούς.

Το άλλο ενθαρρυντικό μήνυμα ήρθε από τον καθηγητή ΕΚΠΑ Ν. Θωμαΐδη στην ΕΡΤ, ο οποίος ρωτήθηκε για τα λύματα, τα οποία φανερώνουν σε μεγάλο βαθμό τον πραγματικό αριθμό των ενεργών κρουσμάτων, τουλάχιστον στο Λεκανοπέδιο.

Η απάντηση του καθηγητή: «Η εικόνα στα λύματα είναι αισιόδοξη. Υπάρχει σταδιακή μείωση του ιικού φορτίου από την προηγούμενη Παρασκευή.

Την Κυριακή που μετρήσαμε το τελευταίο δείγμα, η εικόνα είναι περίπου στα 20.000 -και κάτω από τα 20.000- φορείς στο Λεκανοπέδιο.

Υπάρχει μια σημαντική υποχώρηση του ιικού φορτίου στα λύματα και αυτό πιστεύω ότι θα αποτυπωθεί και την επόμενη εβδομάδα στα τεστ του ΕΟΔΥ».

 

Κορονοϊός Ελλάδα – Το update των δηλώσεων Θωμαΐδη

Λίγες ώρες αργότερα, ο κ. Θωμαΐδης μίλησε και στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega για την εικόνα της πανδημίας στο Λεκανοπέδιο, βάσει των λυμάτων.

Ιδού η απάντησή του:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Οι τελευταίες ειδήσεις

Όλες οι ειδήσεις σήμερα από το Sportime

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Πανελλαδικά τεστ και λύματα στο Λεκανοπέδιο: Τα δύο ενθαρρυντικά μηνύματα της ημέρας», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.