ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορονοϊός – Εμβόλια: Ανοιχτή από σήμερα η πλατφόρμα για την τρίτη δόση!

Άνοιξε η πλατφόρμα προκειμένου όσοι επιθυμούν και έχουν προτεραιότητα να κλείνουν ραντεβού για την τρίτη δόση του εμβολίου.
Κορονοϊός – Εμβόλια: Ανοιχτή από σήμερα η πλατφόρμα για την τρίτη δόση!

Κορονοϊός:  Διαθέσιμη προς τους πολίτες είναι από σήμερα η πλατφόρμα, για όσους θέλουν να κλείνουν ραντεβού, προκειμένου να κάνουν την τρίτη δόση του εμβολίου κατά του covid-19.

Ήδη από τη Δευτέρα, πολλοί είναι οι πολίτες που έχουν λάβει sms ότι βρίσκονται σε προτεραιότητα, προκειμένου να προβούν εκ νέου στον εμβολιασμό τους, ενώ υπήρξε και ένα μικρό αλαλούμ με τους παραλήπτες αυτών των μηνυμάτων.

Αξίζει φυσικά να υπενθυμίσουμε ότι η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών έχει δώσει την άδεια της για τους νέους εμβολιασμούς, σε ειδικές ομάδες του πληθυσμού που βρίσκονται σε αυξημένο κίνδυνο.

Αυτές οι ομάδες έχουν προτεραιότητα!

Σίγουρα υπάρχουν ομάδες πολιτών που πρέπει να εμβολιαστούν και πάλι πιο γρήγορα από κάποιους άλλους.

Συγκεκριμένα, ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, ανέφερε επί του θέματος:

«Όπως έχουμε ήδη ανακοινώσει, Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου, ανοίγει η πλατφόρμα για τους ανοσοκατασταλμένους, σύμφωνα με τις οδηγίες της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών και οι πολίτες της ομάδας αυτής, περίπου 285.000 συμπολίτες μας, θα λάβουν sms στο κινητό τους σήμερα, κάποιοι ήδη έχουν αρχίσει να λαμβάνουν, που θα τους υπενθυμίζει να κλείσουν τα ραντεβού τους για εμβολιασμό».

Συγκεκριμένα, τα άτομα για τα οποία συστήνεται μέχρι ώρας η τρίτη δόση του εμβολίου είναι:

*άτομα με καρκίνο

*νεφροπαθείς σε αιμοκάθαρση

*άλλα χρόνια σοβαρά προβλήματα με ανοσοανεπάρκεια

*νοσήματα με ειδική θεραπεία που μειώνει ανοσιακή αντίδραση

Ενώ στη συνέχεια θα ακολουθήσουν και οι άνθρωποι που είναι άνω των 60, προφανώς μετά την παρέλευση ενός 6μήνου από τη δεύτερη δόση.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κορονοϊός – Εμβόλια: Ανοιχτή από σήμερα η πλατφόρμα για την τρίτη δόση!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Κώστας Παπαδόπουλος

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.