ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορονοϊός – Εμβόλια: Η 3η δόση εμβολίου θα έχει νομικές κυρώσεις για τις χώρες λέει η Kομισιόν!

Πιθανό το να υπάρχει κίνδυνος για τις χώρες που προχωρούν στη χορήγηση ενισχυτικών δόσεων εμβολίου κατά του κορονοϊού
Κορονοϊός – Εμβόλια: Η 3η δόση εμβολίου θα έχει νομικές κυρώσεις για τις χώρες λέει η Kομισιόν!

Κορονοϊός – Εμβόλια: Αντιμέτωπες με αυξημένους νομικούς κινδύνους ενδέχεται να βρεθούν οι χώρες που υπάγονται στην Ευρωπαϊκή Ένωση και προχωρούν στη χορήγηση ενισχυτικών δόσεων.

Προς το παρόν η Κομισιόν ξεκαθαρίζει πως δεν υπάρχει σύσταση από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων για κάτι τέτοιο και κάποιες χώρες λειτουργούν αυτόβουλα κάνοντας εθνικές εκστρατείες.

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) έχει επισημάνει πως θα πρέπει πρώτα να υπάρξουν περισσότερα δεδομένα προκειμένου να εγκρίνει τη χρήση ενισχυτικών δόσεων. Ωστόσο, οκτώ χώρες αποφάσισαν να προτρέψουν τους πολίτες τους να κάνουν την πρόσθετη δόση και άλλες 13 ετοιμάζονται να βαδίσουν σύντομα στον ίδιο δρόμο.

Επί του θέματος τοποθετήθηκε η Κομισιόν την Πέμπτη (26/8) στο Reuters: «Αυτή τη στιγμή οι ενισχυτικές δόσεις δεν περιλαμβάνονται στην έγκριση της διάθεσης των εμβολίων κατά της Covid-19 και δεν έχουν ακόμη υποβληθεί σε επιστημονική αξιολόγηση από τον EMA, καθώς δεν υπάρχουν επαρκή δεδομένα».

 

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός – Εμβόλια: Και εμβολιασμένοι στη πορεία της ΠΟΕΔΗΝ – Απόδειξη πως η προστασία των δικαιωμάτων μας αφορά όλους!

Τζέφρι Πάιατ – Ρόμπερτ Μενέντεζ: Έπεσε δέντρο σε εστιατόριο της Αθήνας την ώρα που έτρωγαν

Συναδινός σε Κεραμέως: «Αν είχες τσίπα θα ζητούσες συγγνώμη, δε θα δήλωνες υπερήφανη»

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη World Health Organization (@who)

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κορονοϊός – Εμβόλια: Η 3η δόση εμβολίου θα έχει νομικές κυρώσεις για τις χώρες λέει η Kομισιόν!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.