ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορονοϊός – εμβόλια: Οι αναμνηστικές δόσεις δεν είναι με εμβόλια που καλύπτουν τις μεταλλάξεις

Ο Κορονοϊός είναι από τα σημαντικότερα θέματα που απασχολούν τον πλανήτη. Με το Associated Press, να υποστηρίζει, πως όσοι κάνουν τρίτη δόση γι' αυτόν, θα είναι με τα υπάρχοντα εμβόλια.
Κορονοϊός – εμβόλια: Οι αναμνηστικές δόσεις δεν είναι με εμβόλια που καλύπτουν τις μεταλλάξεις

Κορονοϊός – εμβόλια: Οι αναμνηστικές δόσεις που θα γίνουν με τα εμβόλια, δεν θα καλύπτουν τις μεταλλάξεις όπως υποστηρίζουν ξένα ΜΜΕ.

Κορονοϊός – εμβόλια: Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με την σειρά. Ο Κορονοιός συνεχίζει να έχει πολλά κρούσματα ανά τον κόσμο και ιδιαίτερα στην Ελλάδα.

Γι’ αυτό τον λόγο συζητιέται για το πότε μερικοί άνθρωποι, ιδιαίτερα αυτοί που έχουν χρόνια νοσήματα, θα πρέπει να κάνουν την δόση του εμβολίου.

Όμως το σημαντικότερο θέμα με την τρίτη δόση, είναι σύμφωνα με το Associated Press, πως το εμβόλιο που θα γίνει στον κόσμο, δεν θα είναι το τροποποιημένο που θα καλύπτει την «Μετάλλαξη Δέλτα», αλλά το ίδιο που χορηγήθηκε στο κάθε άτομο και στις δύο πρώτες δόσεις.

Ο λόγος είναι σύμφωνα με τους ειδικούς, πως τα εμβόλια που υπάρχουν ως τώρα, καλύπτουν τον κόσμο για να μην αρρωστήσει ενάντια σε οποιαδήποτε παραλλαγή του ιού.

Επιπλέον για να πάρουν έγκριση τα εμβόλια που είναι τροποποιημένα για την μετάλλαξη «Δέλτα», απαιτείται μεγάλο χρονικό διάστημα δοκιμών. Ο οποίος δεν υπάρχει με την πορεία του ιού. Οπότε η χρήση των εμβολίων που χρησιμοποιήθηκαν ως τώρα, με τα όσα υποστηρίζουν είναι η πλέον ενδεδειγμένη.

Όλα αυτά ενώ οι οι εταιρείες είχαν αναπτύξει εμβόλιο που είναι αποτελεσματικό για την μετάλλαξη «Βήτα», που θεωρείται πιο ανθεκτική από την «Δέλτα». Η χρήση του οποίου όμως δεν εξαπλώθηκε ανά τον κόσμο όπως είχε προβλεφθεί.

Όλες αυτές οι εξελίξεις έρχονται στο προσκήνιο, με τον κόσμο να είναι ανήσυχος για τις παρενέργειες των εμβολίων και αν αυτά τελικά είναι αποτελεσματικά όσο πρέπει, απέναντι στις διάφορες μεταλλάξεις που έχει ο κορονοϊός.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κορονοϊός – εμβόλια: Οι αναμνηστικές δόσεις δεν είναι με εμβόλια που καλύπτουν τις μεταλλάξεις», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.