ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορονοϊός – εμβόλια: Κι όμως ο FDA λέει «όχι» στην χορήγηση 3ης αναμνηστικής δόσης εμβολίου στο σύνολο του πληθυσμού

Ο κορονοϊός και τα εμβόλια συνεχίζουν να αποτελούν ένα μόνιμο θέμα συζήτησης, τη στιγμή που ο FDA λέει «όχι» στην χορήγηση 3ης δόσης.
Κορονοϊός – εμβόλια: Κι όμως ο FDA λέει «όχι» στην χορήγηση 3ης αναμνηστικής δόσης εμβολίου στο σύνολο του πληθυσμού

Κορονοϊός – εμβόλια: Την στιγμή που στην Ελλάδα τα ΜΜΕ και η Κυβέρνηση αναφέρουν πως είναι έτοιμοι για την χορήγηση 3ης αναμνηστικής δόσης του εμβολίου κατά του Covid-19, ο FDA σήκωσε κόκκινη σημαία.

Πιο συγκεκριμένα,  συμβουλευτική επιτροπή της υπηρεσίας Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) τάχθηκε με την ψήφο της κατά της χορήγησης 3ης δόσης των Pfizer/BioNTech, σε όσους επέλεξαν να κάνουν το εμβόλιο, τη στιγμή που πολλές είναι οι αντιδράσεις σε ολόκληρο τον κόσμο για αυτό το ενδεχόμενο.

Μπορεί οι ΗΠΑ και ο Τζο Μπάιντεν να είχαν σχεδιάσει την χορήγηση τρίτης δόσης, οχτώ μήνες μετά τον εμβολιασμό των πολιτών, όμως ο FDA έρχεται να βάλει φρένο σε αυτές τις σκέψεις.

Οι Αμερικανοί ειδικοί έκριναν πως η τρίτη δόση πρέπει να χορηγηθεί σε συγκεκριμένες μόνο ομάδες ατόμων, όπως για παράδειγμα τους ηλικιωμένους.

Στην ψηφοφορία που έγινε μάλιστα από τον FDA οι περισσότεροι ειδικοί (ερευνητές, επιδημιολόγοι, λοιμωξιολόγοι και άλλοι) τάχθηκαν κατά της χορήγησης αναμνηστικής δόσης στο σύνολο του πληθυσμού, με ψήφους 16 κατά και μόνο 2 υπέρ.

H ανησυχία των ειδικών αφορά κυρίως τον κίνδυνο εμφάνισης μυοκαρδίτιδας στους εφήβους και τους νεαρούς άνδρες κα όλα αυτά τη στιμή που στην χώρα μας η χορήγηση της 3ης δόσης, γίνεται προσπάθεια να επιβληθεί ως κάτι που παρέχει στον απόλυτο βαθμό, ασφάλεια.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κορονοϊός – εμβόλια: Κι όμως ο FDA λέει «όχι» στην χορήγηση 3ης αναμνηστικής δόσης εμβολίου στο σύνολο του πληθυσμού», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Λευτέρης Παυλίδης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.