ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορονοϊός – Εμβόλια: Όλες οι αλλαγές στις μετακινήσεις από τις 13 Σεπτεμβρίου για τους ανεμβολίαστους!

Όσοι δεν έχουν κάνει τα εμβόλια, από την αυριανή ημέρα, θα έχουν περιορισμούς, όσον αφορά την καθημερινότητα τους, σε μετακινήσεις, προς όλους τους προορισμούς.
Κορονοϊός – Εμβόλια: Όλες οι αλλαγές στις μετακινήσεις από τις 13 Σεπτεμβρίου για τους ανεμβολίαστους!

Κορονοϊός – Εμβόλια: Πολλά πράγματα θα αλλάξουν από αύριο όσον αφορά τις μετακινήσεις, για όσους δεν έχουν εμβολιαστεί.

Κορονοϊός – Εμβόλια: Νέα μέτρα θα ισχύσουν από αύριο, για τα άτομα που δεν έχουν κάνει το εμβόλιο, που θέλουν να μετακινηθούν τόσο προς ηπειρωτικούς, όσο και σε νησιωτικούς προορισμούς.

Η βασική διαφορά με το τι ίσχυε ως τώρα, είναι πως χρειάζεται η επίδειξη βεβαίωσης πραγματοποίησης rapid-test ή PCR, που θα έχουν κάνει μόνοι τους, με δικά τους έξοδα, σε ιδιωτικό εργαστήριο.

Καθώς πλέον, μόνο όσοι είναι εμβολιασμένοι, θα μπορούν να επισκέπτονται τις δημόσιες δομές, για να κάνουν δωρεάν το τεστ.

Με την κίνηση αυτή, η κυβέρνηση έχει ως στόχο, να εμβολιαστούν, όλο και περισσότερα άτομα στο μέλλον.

Αν κάποιος δεν συμμορφωθεί με τα νέα μέτρα όσον αφορά τα PCR ή rapid test, θα υπάρχει πρόστιμο ύψους 5.000 ευρώ.

Ενώ αν δεν ακολουθήσει κάποιο άτομο, όσα ορίζονται από το πρωτόκολλο του τιμοκαταλόγου, τότε προβλέπεται διοικητικό πρόστιμο ύψους 1.000 ευρώ.

Όσοι είναι από 12 ετών και πάνω, θα πρέπει να έχουν κάνει το τεστ, 72 ώρες πριν από την προγραμματισμένη ώρα αναχώρησης.

Ενώ όσα άτομα είναι κάτω από 11, μπορούν να προσκομίζουν και την βεβαίωση από self-test.

Φυσικά όσοι είναι εμβολιασμένοι, χρειάζεται να επιδεικνύουν το πιστοποιητικό τους, 14 μέρες αφότου τον έχουν ολοκληρώσει.

Τέλος υπάρχει και η δυνατότητα να δείχνουν το πιστοποιητικό νόσησης που εκδίδεται τριάντα (30) ημέρες μετά από τον πρώτο θετικό έλεγχο και η ισχύς του διαρκεί έως εκατόν ογδόντα (180) ημέρες μετά από αυτόν.

Όποιος δεν έχει κάποιο από τα παραπάνω δεν έχει την δυνατότητα να ταξιδέψει προς τον προορισμό του, με αεροπλάνα, ΚΤΕΛ, τρένα και πλοία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κορονοϊός: Πού θα γίνουν δωρεάν rapid test την Κυριακή (12/9)

Super League 1: Εντός έδρας «τεστ» για τους τρεις μεγάλους

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κορονοϊός – Εμβόλια: Όλες οι αλλαγές στις μετακινήσεις από τις 13 Σεπτεμβρίου για τους ανεμβολίαστους!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.