ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορονοϊός Εμβόλια: Πρωτοβουλία Πανεπιστημιακών – Όχι στον υποχρεωτικό εμβολιασμό!

Αφού παρατίθεται η άλλη όψη του νομίσματος, δηλαδή όλα όσα αρνητικά απορρέουν από το εμβόλιο κατά της Covid-19, διενεργείται διαδικτυακό ψήφισμα.
Κορονοϊός Εμβόλια: Πρωτοβουλία Πανεπιστημιακών – Όχι στον υποχρεωτικό εμβολιασμό!

Κορονοϊός: Με τίτλο «ΝΑΙ στην ελευθερία της επιλογής, ΟΧΙ στον υποχρεωτικό εμβολιασμό – ΟΧΙ στις διακρίσεις», οι Πανεπιστημιακοί αντιδρούν!

Αφού παρατίθεται η άλλη όψη του νομίσματος, δηλαδή όλα όσα αρνητικά απορρέουν από το εμβόλιο κατά της Covid-19, διενεργείται διαδικτυακό ψήφισμα.

Όλα αυτά σε μία μέρα που ο καθηγητής πνευμονολογίας Θεόδωρος Βασιλακόπουλος είπε τη φράση: «Ο κόσμος πρέπει να κατανοήσει ότι η επιστήμη προχωρά με το πείραμα και το πείραμα πολλές φορές έρχεται να διαψεύσει το προηγούμενο εύρημα».

Δείτε τι αναφέρουν οι Πανεπιστημιακοί στην πρωτοβουλία τους για τον εμβολιασμό, την υποχρεωτικότητα και όχι μόνο:

«Όπως όλες οι ιατρικές πράξεις, έτσι και ο εμβολιασμός, απαιτεί την συναίνεση του πολίτη μετά από πλήρη ενημέρωση για τα οφέλη και τις πιθανές παρενέργειες [1].

Η ελεύθερη επιλογή για τον εμβολιασμό τονίζεται ρητά σε μια σειρά Διεθνών Συμβάσεων τις οποίες έχει προσυπογράψει και η Ελλάδα [2]. Πρόσφατα, η Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης τονίζει [3] ότι οι χώρες-μέλη απαιτείται να διασφαλίσουν ότι:

α) οι πολίτες ενημερώνονται για το ότι ο εμβολιασμός δεν είναι υποχρεωτικός και ότι κανείς δεν πιέζεται πολιτικά, κοινωνικά, οικονομικά ή με άλλον τρόπο για να εμβολιαστεί και

β) κανείς δεν υφίσταται διακρίσεις επειδή δεν έχει εμβολιαστεί. Κατά συνέπεια, ο εμβολιασμός δεν μπορεί να αποτελέσει προϋπόθεση για την άσκηση θεσπισμένων υποχρεώσεων, όπως η εκπαίδευση, ή άλλων αναγνωρισμένων και θεμελιωδών δικαιωμάτων, όπως η εργασία και η ελεύθερη μετακίνηση. Οι διακρίσεις και ο στιγματισμός απαγορεύονται (Παγκόσμια Διακήρυξη για την Βιοηθική και τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, UNESCO).

Τα εμβόλια για τον κορονοϊό είναι σε πειραματικό στάδιο

Είναι γνωστό ότι τα «κλασικά» εμβόλια που έχουν δοκιμαστεί και εφαρμόζονται εδώ και πολλά χρόνια, έχουν σώσει ζωές, περιορίζοντας απειλητικές ασθένειες για την ανθρώπινη ζωή, όπως η πολυομυελίτιδα, η διφθερίτιδα, κ.ά.

Τα εμβόλια όμως εναντίον του κορονοϊού βασίζονται σε πειραματική τεχνολογία, η οποία για πρώτη φορά εφαρμόζεται σε υγιείς ανθρώπους. Τα εμβόλια αυτά βρίσκονται ακόμα σε ερευνητικό στάδιο και διαθέτουν άδεια κυκλοφορίας «υπό όρους».

Οι κλινικές μελέτες δεν έχουν ολοκληρωθεί, καθώς, κανονικά, θα έπρεπε να έχουν διάρκεια από τρία έως και δέκα έτη, ανεξάρτητα από τον αριθμό των ατόμων που συμμετέχουν σε αυτές [4].

Στις ενημερωτικές εκθέσεις που έχουν καταθέσει, οι ίδιες οι εταιρείες που τα παράγουν, δεν δεσμεύονται για την αποτελεσματικότητα, την διάρκεια προστασίας, ούτε και την ασφάλεια των συγκεκριμένων προϊόντων[5].

Επίσης, δεν παρέχουν τελικά δεδομένα για την επίδραση των εμβολίων στην μετάδοση του SARS-CoV-2, στην πρόληψη της θνησιμότητας από τη νόσο Covid-19 και στην διάρκεια προστασίας των εμβολίων.

Τα μέχρι στιγμής δεδομένα

Οι μακροπρόθεσμες επιπτώσεις των εμβολιασμών είναι προφανώς άγνωστες σε όλους. Εντούτοις, όσον αφορά τις βραχυπρόθεσμες επιπτώσεις και παρενέργειες, τα δεδομένα είναι ήδη ανησυχητικά.

Σύμφωνα με τα σχετικά επίσημα στοιχεία, οι αναφορές για παρενέργειες από τα εμβόλια αυτά στην Ευρωπαϊκή Ένωση μέχρι τις 11/9/2021, ανέρχονται σε 2.317.495 (με τις μισές από αυτές σοβαρές), μεταξύ των οποίων 24.526 θάνατοι [6].

Στις ΗΠΑ, μέχρι τις 3/9/2021, οι αναφορές για παρενέργειες ανέρχονται σε 799.002, εκ των οποίων οι 14.506 αφορούν θανάτους [7].

Μεταξύ άλλων, αναφέρονται θρομβώσεις, εγκεφαλικά επεισόδια, μυοκαρδίτιδες, παραλύσεις, τύφλωση, επιπλοκές του ανοσιακού συστήματος, κ.ά.

Ο αναφερόμενος αριθμός των θανάτων στις ΗΠΑ είναι μεγαλύτερος από τους θανάτους που οφείλονται σε όλα τα άλλα εμβόλια τα τελευταία 30 χρόνια, όπως καταγράφονται στο σύστημα VAERS.

Επισημαίνεται ότι, σύμφωνα με μελέτη του πανεπιστημίου Harvard [8], οι επίσημα καταγραφόμενες παρενέργειες των εμβολίων γενικά, είναι λιγότερες από 1% των πραγματικών!

Το σημαντικό ερώτημα είναι κατά πόσο γίνεται ενημέρωση σε όλους όσοι προσέρχονται για εμβολιασμό, όπως απαιτείται ηθικά και νομικά.

Ποιός αναλαμβάνει την ευθύνη;

Κανείς! Οι φαρμακευτικές εταιρείες, η κυβέρνηση και οι «ειδικοί», έχουν «κατοχυρώσει» νομοθετικά το ακαταδίωκτο και την αποποίηση της ευθύνης τους για οποιαδήποτε παρενέργεια από τα εμβόλια αυτά. Το ακαταδίωκτο όμως δεν ισχύει για όλους. Κατά συνέπεια, θεσμικά όργανα, φορείς ή πρόσωπα που πλειοδοτούν σε προθυμία και ζήλο, προκειμένου να εξαναγκαστούν άλλοι σε εμβολιασμό, πιθανόν θα αντιμετωπίσουν νομικές ευθύνες όταν θα μηνυθούν για σοβαρές παρενέργειες, αναπηρίες ή ακόμα και θανάτους.

Η φαρμακευτική αντιμετώπιση/θεραπεία του κορονοϊού και η αποσιώπησή της

Οι επιπτώσεις της μετάδοσης του κορονοϊού μέσα στην κοινότητα όταν απουσιάζει η πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, επιδεινώνονται. Είναι προφανές ότι η νοσηρότητα και η ανάγκη νοσηλείας σε δευτεροβάθμια νοσοκομεία θα μπορούσε να περιοριστεί σημαντικά προς ωφέλεια της δημόσιας υγείας, εάν οι διαθέσιμες θεραπείες υιοθετούνται στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας αντί να αποσιωπώνται και να εμποδίζεται η χρήση τους [9]. Παρομοίως, η θεραπεία με Τ-λεμφοκύτταρα που δοκιμάστηκε πρόσφατα από ερευνητές του νοσοκομείου Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης και η χρησιμοποίηση των ειδικών μονοκλωνικών αντισωμάτων, θα μπορούσαν να σώσουν τους συνανθρώπους μας.

Το πολιτικό διακύβευμα: προς έναν νέο ολοκληρωτισμό;

Εδώ και ενάμιση χρόνο βιώνουμε μια κατάσταση στην οποία, όλο και περισσότερο, αυτονόητα ανθρώπινα δικαιώματα εμφανίζονται ως «προνόμια» για λίγους και εκλεκτούς. Εφόσον οι εμβολιασμένοι μπορούν να μολυνθούν, να νοσήσουν και να μεταδώσουν τον κορωνοϊό, η χάραξη πολιτικών «καθαρότητας» και υγειονομικού απαρτχάιντ δεν τεκμηριώνεται λογικά, ηθικά και, πολύ περισσότερο, επιστημονικά. Απέναντι στο ολιγοπώλιο των φαρμακευτικών κολοσσών, την κατευθυνόμενη πληροφόρηση, και την εξουσία των «ειδικών», καλούμαστε όλοι να ενεργήσουμε ως ελεύθεροι και σκεπτόμενοι άνθρωποι.

Απευθυνόμαστε σε όλα τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας, ώστε με αίσθημα ευθύνης να υποστηρίξουμε με κάθε μέσο και προσωπική θυσία:

· Το αναφαίρετο δικαίωμα κάθε πολίτη για ελεύθερη επιλογή έναντι του εμβολιασμού, συμπεριλαμβανομένου και του προσωπικού των Πανεπιστημίων (διδακτικού-ερευνητικού-διοικητικού προσωπικού και φοιτητών).

· Την επιστροφή στη νομιμότητα και στο σεβασμό της επιστημονικής γνώσης, με την εφαρμογή μέτρων προστασίας που ενώνουν την κοινωνία, προάγουν την κοινωνική αλληλεγγύη και σέβονται τις βασικές αρχές και αξίες της Δημόσιας Υγείας.

· Την επιστροφή στην κανονικότητα της πανεπιστημιακής ζωής, με όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις (επαρκείς αίθουσες/αμφιθέατρα/εργαστήρια, μη πολυπληθή τμήματα), χωρίς αποκλεισμούς, με ίδια υγειονομικά πρωτόκολλα για όλους (ανεμβολίαστους και εμβολιασμένους) και χωρίς οικονομικές επιβαρύνσεις για κανέναν».

 

Εmail επικοινωνίας: acadinitiative[at]gmail[dot]com

[1] Κώδικας Ιατρικής Δεοντολογίας (Νόμος 3418/2005)

[2]  Χάρτης Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της ΕΕ (Άρθρο 3 παρ. 2)
•  Σύμβαση του Οβιέδο για τα ανθρώπινα δικαιώματα και την βιοϊατρική (άρθρο 5 παρ.1)
•  Συνθήκη Νυρεμβέργης
•  Οικουμενική Διακήρυξη της UNESCO για το ανθρώπινο γονιδίωμα

[3] Ψηφίσματα 2361 της 27.01.2021 και 2383 της 22.6.2021

[4] www.poey.gr

[5] •  www.fda.gov – 1/

•  www.fda.gov – 2

[6] www.adrreports.eu,   Αναφορές πιθανολογούμενων ανεπιθύμητων ενεργειών φαρμάκων για ουσίες, C, COVID-19 MRNA VACCINE MODERNA (CX-024414), COVID-19 MRNA VACCINE PFIZER-BIONTECH (TOZINAMERAN), COVID-19 VACCINE ASTRAZENECA (CHADOX1 NCOV-19), COVID-19 VACCINE JANSSEN (AD26.COV2.S)

[7] Πρόκειται για τις “675,593 cases” με 799,002 “event outcomes”: www.medalerts.org

Αναφέρονται όμως και 3.031.035 “total symptoms”:

medalerts.org

[8] digital.ahrq.gov

[9] • McCullough, P.A.; Kelly, R.J.; Ruocco, G.; Lerma, E.; Tumlin, J.; et. al. (2021) Pathophysiological Basis and Rationale for Early Outpatient Treatment of SARS-CoV-2 (COVID-19) Infection, American Journal of Medicine, 134:16–22.

• McCullough, P.A.; Alexander, P.E.; Armstrong, R.; Arvinte, C.; Bain, A.F.; Bartlett, R.P.; Berkowitz, R.L.; et al. (2020)     Multifaceted highly targeted sequential multidrug treatment of early ambulatory high-risk SARS-CoV-2 infection (COVID-19), Reviews in Cardiovascular Medicine, 21:517–530.

• covid19criticalcare.com

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κορονοϊός Εμβόλια: Πρωτοβουλία Πανεπιστημιακών – Όχι στον υποχρεωτικό εμβολιασμό!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.