ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορονοϊός – εμβόλια: Τελικά οι εμβολιασμένοι κολλάνε και αρρωσταίνουν περισσότερο;

Η Μίνα Γκάγκα δήλωσε πως οι εμβολιασμένοι πρέπει να προσέχουν διότι κολλάνε και αρρωσταίνουν περισσότερο. Τι εννοεί;
Κορονοϊός – εμβόλια: Τελικά οι εμβολιασμένοι κολλάνε και αρρωσταίνουν περισσότερο;

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πως ο κορονοϊός δεν παίζει και η κατάσταση αντί να βελτιώνεται, χειροτερεύει. Τα εμβόλια και η επικοινωνιακή πολιτική της πολιτείας γύρω από αυτά έχουν διχάσει τον κόσμο και ήρθε ένα ακόμα «πλήγμα» στην όλη ιστορία από τα χείλη της Μίνας Γκάγκα.

Η αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας φιλοξενήθηκε στην εκπομπή του Νίκου Ευαγγελάτου στο MEGA, Live. Στο ξεκίνημα του βίντεο ο γνωστός δημοσιογράφος τη ρωτάει αν θα υπάρξουν νέα μέτρα. Μιας και τα κρούσματα έχουν αρχίσει να ξεφεύγουν.

Στα πρώτα 30 δευτερόλεπτα στο παρακάτω βίντεο μπορείτε, η Μίνα Γκάγκα απαντάει: «Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να προσέξουμε. Εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι πρέπει να προσέξουμε πάρα πολύ. Πρέπει να προσέξουμε τις επαφές μας. Αλλά να δώσουμε έμφαση στους εμβολιασμένους που κολλάνε και αρρωσταίνουν περισσότερο».

Κορονοϊός – Εμβόλια: Ακούστε τα όσα λέει στην αρχή του βίντεο η κ. Γκάγκα

Ο Νίκος Ευαγγελάτος που αρχικά είχε ρωτήσει αν θα υπάρξουν κάποια επιπλέον μέτρα, έμεινε εκεί. Δεν ρώτησε τι εννοεί η αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας με τη φράση της πως οι εμβολιασμένοι κολλάνε και αρρωσταίνουν περισσότερο. Σε αυτό το σημείο είναι όμως που χρειάζονται διευκρινήσεις. Ειδικά από τη στιγμή που το συγκεκριμένο απόσπασμα έχει αρχίσει και σέρνεται.

Έκανε λάθος η κ. Γκάγκα και ήθελε να πει «να δώσουμε έμφαση στους ανεμβολίαστους που κολλάνε και αρρωσταίνουν περισσότερο;». Ας σταλεί μια διευκρινιστική δήλωση από το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Υγείας να πάμε παρακάτω.

Αν δεν έκανε λάθος η κ. Γκάγκα, πάλι οι διευκρινήσεις είναι απαραίτητες. Διότι οι εμβολιασμένοι μπορεί να κολλάνε και να αρρωσταίνουν περισσότερο επειδή έχουν την ψευδαίσθηση πως δεν κινδυνεύουν. Πάλι η ευθύνη της πολιτείας είναι. Κι αυτό διότι αρχικά μίλαγαν για ανοσία, στη συνέχεια πως περνάς τον κορονοϊό με ηπιότερα συμπτώματα, για να φτάσουμε πως μετά από έξι μήνες δεν υπάρχου αντισώματα.

Πιθανώς μέσα από την τοποθέτηση που έκανε η Μίνα Γκάγκα να εννοεί, χωρίς να θέλει να το πει ευθέως, πως οι ανεμβολίαστοι όντες υποχρεωμένοι να υποβάλλονται σε δύο τεστ ανίσχνευσης του Covid-19 την εβδομάδα είναι πιο προσεκτικοί και πιο… μπροστά στην πρόληψη του ιού. Πιθανώς κι αυτό.

Από το να γίνονται σενάρια, υποθέσεις και ερωτήσεις, καλό θα είναι να υπάρχουν καθαρές κουβέντες σε αυτά τα ζητήματα. Κουβέντες που μέχρι τώρα δεν έχουμε ακούσει. Το τοπίο γύρω από τον ιό παραμένει θολό, το επικοινωνιακό περιβάλλον σε ότι έχει να κάνει τα εμβόλια ασταθές και το μπέρδεμα γύρω από τοποθετήσεις σαν αυτή, ναρκοθετούν ακόμα περισσότερη πόλωση του διχασμού. Κορονοϊός – Εμβόλια: Η απόλυτη σύγχυση…

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κορονοϊός – εμβόλια: Τελικά οι εμβολιασμένοι κολλάνε και αρρωσταίνουν περισσότερο;», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Γεράσιμος Μανωλίδης

Η λέξη Sport έμελλε να είναι συνδετική, όχι απλώς επαγγελματικά, αλλά σε κάθε βήμα της πορεία του. Από κολύμβηση, μπάσκετ μέχρι ποδόσφαιρο. Εκεί κάπου «έδεσε» στα γούστα του. Ανάλογη και η επαγγελματική πορεία που έχει ο Γεράσιμος Μανωλίδης. Από sport, σε sport! Από το site του Sport-Fm το 2008, γρήγορη μετάβαση την ίδια χρονιά στη SportDay που ασχολήθηκε με το διεθνές ποδόσφαιρο και το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού. Εκεί έμεινε ως το 2017, χρονιά κατά την οποία κυκλοφόρησε το Sportime ξανά στα περίπτερα για να γίνει το πρώτο ηλεκτρονικό free press αθλητικό online έντυπο στη χώρα μας. Γενικός διευθυντής στο Sportime.gr πλέον, γράφει για ότι απασχολεί. Αθλητικό και μη…