ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορονοϊός: Εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι με διαφορετικά μέτρα και σταθμά από σήμερα

Αλλάζει και πάλι η κατάσταση στην Ελλάδα. Διαχωρίζονται περισσότερο οι πολίτες, αλλιώς θα αντιμετωπίζονται οι εμβολιασμένοι και αλλιώς οι ανεμβολίαστοι.
Κορονοϊός: Εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι με διαφορετικά μέτρα και σταθμά από σήμερα

Αλλάζουν για άλλη μία φορά τα δεδομένα στη χώρα την εποχή της πανδημίας. Διαχωρίζονται ακόμα περισσότερο οι εμβολιασμένοι και οι ανεμβολίαστοι πολίτες της Ελλάδας από σήμερα.

Τέλος τα μίνι lockdown για τους εμβολιασμένους, οι οποίοι θα απολαμβάνουν πλέον ανεπηρέαστοι τη διασκέδαση σε εστίαση και χώρους ψυχαγωγίας.

Βέβαια, ο Θάνος Πλεύρης προειδοποίησε πως σε περίπτωση, που χρειαστεί θα υπάρξουν επιπλέον εισηγήσεις από την Επιτροπή για νέα μέτρα.

Άλλη ζωή οι εμβολιασμένοι και άλλη ζωή οι ανεμβολίαστοι

Οι εμβολιασμένοι πολίτες θα κυκλοφορούν και θα επισκέπτονται πλέον ελεύθερα κλειστούς χώρους στην εστίαση και την ψυχαγωγία.

Οι εργαζόμενους αυτών των χώρων θα τηρούν τα προβλεπόμενα μέτρα με τη χρήση μάσκας και την ατομική προστασία ενώ κάτι αντίστοιχο θα ισχύει και στους ανοικτούς χώρους.

Ωστόσο, όσα καταστήματα δέχονται ανεμβολίαστους ή πολίτες, οι οποίοι δεν έχουν πιστοποιητικό νόσησης θα αντιμετωπίζουν ένα πάρα πολύ αυστηρό πρωτόκολλο.

Η Ελληνική Αστυνομία και η Εθνική Αρχή Διαφάνειας (ΕΑΔ) μαζί με την Αρχή Επιθεώρησης Εργασίας,  τη ΔΙΜΕΑ, τις Ελεγκτικές Υπηρεσίες Περιφερειών και τη Δημοτική Αστυνομία κάθε περιοχής θα πολλαπλασιάσουν τους ελέγχους για ανεμβολίαστους στην εστίαση.

Περιπολίες, μεικτά κλιμάκια και διαρκείς έλεγχοι είναι μερικοί από τους τρόπους, που θα επιχειρήσει η πολιτεία να ελέγξει τη διασπορά του κορονοϊού αφού πέρα από τα πιστοποιητικά θα ελέγχεται και η ταυτοπροσωπία.

Για τον λόγο αυτό επιστρατεύονται χιλιάδες αστυνομικοί και σύμφωνα με τα όσα είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ αρμόδιος αξιωματικός της ΕΛΑΣ το κράτος θέλει να περάσει το μήνυμα πως καταστήματα μόνο με εμβολιασμένους λειτουργούν κανονικά ενώ εκείνα για ανεμβολίαστους θα αντιμετωπίζουν σοβαρούς περιορισμούς.

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κορονοϊός: Εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι με διαφορετικά μέτρα και σταθμά από σήμερα», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Λευτέρης Παυλίδης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.