ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορονοϊός – Εμβόλιο: Αναστολή των δοκιμών του εμβολίου της AstraZeneca κατά του COVID-19

Κορονοϊός - Εμβόλιο: Η φαρμακευτική εταιρία AstraZeneca Plc ανακοίνωσε ότι σταμάτησε τις δοκιμές για το πειραματικό εμβόλιο του COVID-19.
Κορονοϊός – Εμβόλιο: Αναστολή των δοκιμών του εμβολίου της AstraZeneca κατά του COVID-19

Κορονοϊός – Εμβόλιο: Μπορεί πολλές χώρες ανά τον κόσμο – μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα να περιμένουν πώς και πώς εμβόλιο κατά της πανδημίας του κορονοϊου, όμως θα χρειαστεί να κάνουν αρκετή υπομονή ακόμη, όπως φαίνεται.

Κι αυτό καθώς η φαρμακευτική εταιρία AstraZeneca Plc ανακοίνωσε χθες (8/9) ότι σταμάτησε τις δοκιμές σε παγκόσμιο επίπεδο, συμπεριλαμβανομένων και των δοκιμών τελευταίου σταδίου, για το πειραματικό εμβόλιο της, κατά του COVID-19, εξαιτίας της ανεξήγητης ασθένειας σε έναν συμμετέχοντα στην έρευνα.

Το εμβόλιο αυτό, έχει αναπτυχθεί από το πανεπιστήμιο (University of Oxford) και θεωρείται ως ένα από κορυφαία υποψήφια εμβόλια κατά του νέου κορονοϊού, ενώ η αναστολή των δοκιμών καθιστά πιο δύσκολη την προοπτική μιας ενδεχόμενης διάθεσής του, στα τέλη του χρόνου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τούρκος αναλυτής: «Ο Ερντογάν φωνάζει, απειλεί, αλλά μέχρι εκεί» (vids)

Η εταιρία ανακοίνωσε ότι σταμάτησε τις δοκιμές εθελοντικά, προκειμένου να μελετήσει δεδομένα ασφάλειας, από μία ανεξάρτητη επιτροπή, ενώ εργάζεται για την επιτάχυνση της διαδικασίας ανάλυσης του περιστατικού, ώστε να ελαχιστοποιηθεί κάθε ενδεχόμενη συνέπεια στο χρονοδιάγραμμα του προγράμματος δοκιμών.

Πηγή ΑΠΕ

Όλες οι ειδήσεις σήμερα από το Sportime

Σε καραντίνα όσοι επιστρέφουν από ελληνικά νησιά

Σχολεία: Πώς θα γίνει ο αγιασμός – Μέτρα και προφυλάξεις

Ρωσία: Ξεκινούν οι εμβολιασμοί εθελοντών

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κορονοϊός – Εμβόλιο: Αναστολή των δοκιμών του εμβολίου της AstraZeneca κατά του COVID-19», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αλέξανδρος Κωτάκης

Είμαι ο Αλέξανδρος Κωτάκης και γεννήθηκα στην Αθήνα. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και πλέον η σχέση μου μαζί της ξεπερνά την 20ετία. Όλα αυτά τα χρόνια «κύλησαν» στο διαδίκτυο μέσα από συνεργασίες με αθλητικές ιστοσελίδες. To Sportnet.gr αποτέλεσε την αρχή για εμένα, ενώ ακολούθησαν το Sportline.gr, το easybetnet.com και βεβαίως το Goal News (Sentragoal.gr) στο οποίο παρέμεινα το συντριπτικά μεγαλύτερο διάστημα της ως τώρα πορείας μου (11.5 έτη). Τα τελευταία χρόνια βρίσκομαι στην «οικογένεια» του Sportime, με το οποίο συνεχίζω να καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ, αλλά και την ειδησεογραφία της επικαιρότητας από όλους του χώρους. Επίσης αρθρογραφώ για την ομάδα του Άρη.