ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορονοϊός – εμβόλιο: Έρχεται η 4η δόση – Εμβολιασμός κάθε χρόνο με Covid-flu;

Η κυβέρνηση επισπεύδει τους εμβολιασμούς για τους άνω των 75 ετών, χωρίς να αποκλείεται να μειωθεί περαιτέρω το ηλικιακό όριο
Κορονοϊός – εμβόλιο: Έρχεται η 4η δόση – Εμβολιασμός κάθε χρόνο με Covid-flu;

Κορονοϊός – εμβόλιο: Η 4η δόση για το εμβόλιο κατά του Covid-19 είναι προ των πυλών όπως αναφέρει η «real news».

Πιο συγκεκριμένα αναμένεται από το Φθινόπωρο, ενώ ανοικτή είναι η πιθανότητα να εφαρμοστεί ακόμη πιο νωρίτερα για τους για τους μεγαλύτερους σε ηλικία, ειδικότερα για όσους είναι 75 ετών και άνω.

Παράλληλα είναι πιθανό να πέσει και το ηλικιακό όριο, καθώς τα δεδομένα έχουν πλέον αλλάξει, καθώς οι εμβολιασμοί βρίσκονται σε ικανοποιητικά επίπεδα, αλλά και οι νοσηλείες μειώνονται σταθερά.

Βεβαίως τα παραπάνω δεν σημαίνει ότι η μάχη της ανθρωπότητας και φυσικά της χώρα μας με την πανδημία έχει τελειώσει ακόμη. Κι αυτό αφού το τελευταίο διάστημα παρατηρείται αύξηση των κρουσμάτων λόγω της νέας μετάλλαξης Όμικρον 2, αν και τα συμπτώματα ειδικά για όσους έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους με τρεις δόσεις είναι ήπια.

Κορονοϊός – εμβόλιο: Ακόμη και το προσεχές διάστημα η 4η δόση στους άνω των 70-75

Σε αυτό το πλαίσιο οι ειδικοί εισηγούνται μία ακόμα δόση, την τελική στις αρχές Φθινοπώρου για τον γενικό πληθυσμό που θα προστατεύσει ακόμη καλύτερα όσους είναι πλήρως εμβολιασμένοι με τρεις δόσεις, αφού κανείς δεν μπορεί να προβλέψει την παρουσία και μιας νέα μέταλλαξης του κορονοϊού.

Από εκεί και πέρα η τέταρτη δόση νωρίτερα, όχι μόνο για τους ανοσοκατασταλμένους, αλλά και και για τους ηλικιωμένους όπως αναφέρουμε και πιο πάνω. Ηδη η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών εξετάζουν το ενδεχόμενο χορήγησης της 4ης δόσης το αμέσως επόμενο διάστημα, μιας και τα άτομα προχωρημένης ηλικίας είναι πιο ευάλωτα στον Covid-19.

Βέβαια αναλόγως της εξέλιξης της πανδημίας και βάσει των επιδημιολoγικών φαινομένων η νέα δόση να αφορά πολίτες ακομη και 70 ετών προκειμένου να προστατευτούν όσο το δυνατόν καλύτερα γίνεται. Κι αυτό καθώς διάρκεια της 3ης δόσης φαίνεται να είναι μικρότερη.

Κορονοϊός – εμβόλιο: Δόση κάθε χρόνο πλέον;

Μία ακόμη παράμετρος που αναφέρει στο ρεπορτάζ της η εφημερίδα έχει να κάνει με το αν από ‘δω και στο εξής θα λαμβάνουμε δόση εμβολίου κατά του κορονοϊού κάθε χρόνο.

Αν και ακόμη είναι νωρίς, φαίνεται ότι, ανεξαρτήτως από την τέταρτη δόση, το ερχόμενο Φθινόπωρο, το εμβόλιο θα μπορούσε να επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο αν ο ιός εξελιχθεί σε ενδημική γρίπη, όπως άλλωστε φαίνεται προς το παρόν.

Με απλά λόγια οι πολίτες να εμβολιάζονται σε ετήσια βάση ως μέτρο πρόληψης και καταστολής. Οπως ακριβώς γίνεται και με το εμβόλιο της γρίπης. Βεβαίως ακόμη δεν μπορεί να αποφασιστεί αν η ετήσια δόση θα αφορά τον γενικό πληθυσμό ή μόνο τις ευπαθείς ομάδες και τους ηλικιωμένους, αλλά η κουβέντα έχει ήδη αρχίσει.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι εταιρείες ετοιμάζονται ήδη για την παραγωγή ενός εμβολίου που θα καλύπτει τόσο τον κορονοϊό όσο και την γρίπη. Είναι χαρακτηριστικό ότι Moderna και Pfizer αναμένεται να καταθέσουν τις προτάσεις τους βάσει των κλινικών μελετών του 2023 προκειμένου να δημιουργηθεί εμβόλιο που θα καλύπτει τόσο τον κορονοϊό όσο και τη γρίπη, δηλαδή ένα εμβόλιο Covid-flu!

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κορονοϊός – εμβόλιο: Έρχεται η 4η δόση – Εμβολιασμός κάθε χρόνο με Covid-flu;», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αλέξανδρος Κωτάκης

Είμαι ο Αλέξανδρος Κωτάκης και γεννήθηκα στην Αθήνα. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και πλέον η σχέση μου μαζί της ξεπερνά την 20ετία. Όλα αυτά τα χρόνια «κύλησαν» στο διαδίκτυο μέσα από συνεργασίες με αθλητικές ιστοσελίδες. To Sportnet.gr αποτέλεσε την αρχή για εμένα, ενώ ακολούθησαν το Sportline.gr, το easybetnet.com και βεβαίως το Goal News (Sentragoal.gr) στο οποίο παρέμεινα το συντριπτικά μεγαλύτερο διάστημα της ως τώρα πορείας μου (11.5 έτη). Τα τελευταία χρόνια βρίσκομαι στην «οικογένεια» του Sportime, με το οποίο συνεχίζω να καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ, αλλά και την ειδησεογραφία της επικαιρότητας από όλους του χώρους. Επίσης αρθρογραφώ για την ομάδα του Άρη.