ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορονοϊός – Εμβόλιο: Το πρώτο αλλεργικό περιστατικό στην Ελλάδα από τον εμβολιασμό

Μία ελαφριά αλλεργική αντίδραση σε έναν εμβολιασθέντα παρατηρήθηκε κατά την πρώτη ημέρα του εμβολιασμού κατά του κορονοϊού στην Ελλάδα
Κορονοϊός – Εμβόλιο: Το πρώτο αλλεργικό περιστατικό στην Ελλάδα από τον εμβολιασμό

Μία ελαφριά αλλεργική αντίδραση σε έναν εμβολιασθέντα παρατηρήθηκε κατά την πρώτη ημέρα του εμβολιασμού κατά του κορονοϊού στην Ελλάδα.

Κορονοϊός – Εμβόλιο: Ένα περιστατικό που χαρακτηρίστηκε «μη σοβαρό» από τον Μάριο Θεμιστοκλέους, ανακοίνωσε η Επιτροπή για τον εμβολιαμό στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα της ΠΦΥ Μάριο Θεμιστοκλέους στους χθεσινούς εμβολιασμούς που έγιναν στη χώρα μας, με το εμβόλιο κατά του κορονοϊού, παρατηρήθηκε μόνο μία ελαφριά αλλεργική αντίδραση σε έναν εμβολιασθέντα.

«Η επιχείρηση Ελευθερία άρχισε», είπε παίρνοντας τον λόγο ο κ. Θεμιστοκλέους και συνέχισε: «Έως τις 16:00 σήμερα εμβολιάστηκαν στα 5 νοσοκομεία αναφοράς στην Αθήνα 471 άτομα. Αναφέρθηκε ένα περιστατικό μη σοβαρής αλλεργικής αντίδραση που αντιμετωπίστηκε επιτυχώς και το αναφέρω στην δέσμευσή μου για διαφάνεια».

Στην συνέχεια αναφέρθηκε εκ νέου στις δόσεις του εμβολίου που περιμένουμε, υπενθυμίζοντας πως αύριο παραλαμβάνουμε άλλες 83.500 δόσεις του εμβολίου της Pfizer και ως τα τέλη Μαρτίου αναμένουμε λίγο περισσότερες από 1.255.000 δόσεις του συγκεκριμένου εμβολίου, αριθμός που ίσως αυτό αυξηθεί.

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κορονοϊός – Εμβόλιο: Το πρώτο αλλεργικό περιστατικό στην Ελλάδα από τον εμβολιασμό», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.