ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορονοϊός – Εμβόλιο: Τότε θα δώσει πληροφορίες ο Βασίλης Κικίλιας – Τι λέει για τα σχολεία

Ο Βασίλης Κικίλιας μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ για την εικόνα της Covid-19 στη χώρα. «Για πρώτη φορά στην ιστορία του ΕΣΥ, σήμερα την εφημερία του Ιπποκρατείου στη Θεσσαλονίκη συνεπικουρεί το Διαβαλκανικό, που είναι ιδιωτικό θεραπευτήριο.
Κορονοϊός – Εμβόλιο: Τότε θα δώσει πληροφορίες ο Βασίλης Κικίλιας – Τι λέει για τα σχολεία

Ο Βασίλης Κικίλιας μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ για την εικόνα της Covid-19 στη χώρα.

«Για πρώτη φορά στην ιστορία του ΕΣΥ, σήμερα την εφημερία του Ιπποκρατείου στη Θεσσαλονίκη συνεπικουρεί το Διαβαλκανικό, που είναι ιδιωτικό θεραπευτήριο.

Έχουμε ήδη αξιοποιήσει το στρατιωτικό νοσοκομείο 424, καθώς περιστατικά covid μεταφέρονται τόσο σε κλινική covid, αλλά και στην ΜΕΘ του.

Επίσης, μπήκε στη μάχη ο Κυανούς Σταυρός και αύριο μπαίνει ο Άγιος Λουκάς που ανήκει στη Euromedica.

Εδώ και καιρό το κράτος παίρνει ΜΕΘ από ιδιωτικά νοσοκομεία για να ανακουφίσει το ΕΣΥ. Η Επιτροπή των λοιμωξιολόγων μας συμβούλευσε ότι δεν πρέπει να αναμειχθούν κλινικές Covid και no Covid κι επειδή χρειαζόμαστε όσο το δυνατόν περισσότερες ΜΕΘ, μεταφέρουμε περιστατικά no covid σε ΜΕΘ ιδιωτικών κλινικών.

Το μεγαλύτερο ποσοστό των ΜΕΘ είναι για ανθρώπους που νοσηλεύονται από άλλες ασθένειες ή τροχαία παρά για Covid Έχω δώσει την έγκριση στο ΕΚΑΒ, αν κι εφόσον χρειαστεί, να γίνονται και αεροδιακομιδές σε ειδικές κάψουλες από τη Βόρεια προς τη Νότια Ελλάδα», είπε αρχικά ο υπουργός Παιδείας.

 

Κορονοϊός εμβόλιο: Τι είπε ο Βασίλης Κικίλιας

«Αν στις επόμενες μέρες, δε δούμε βελτίωση και δεν μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε τη νόσο σε περιοχές που υπάρχει τεράστια πίεση, όπως για παράδειγμα στη Θεσσαλονίκη, τότε θα ζητήσουμε τις εισηγήσεις των ειδικών. Όλα αυτά έχουν να κάνουν με τον οργανωμένο τρόπο που παίρνονται πολιτικές αποφάσεις, υπάρχει Πολιτική Προστασία… Γι’ ακόμα μία φορά δε θέλω να προτρέξω», είπε για το ενδεχόμενο να κλείσουν ΟΛΑ τα σχολεία στο εγγύς μέλλον.

Για τη μεταφορά και τη συντήρηση των εμβολίων που πρέπει να φυλάσσονται στους -70 βαθμούς, όπως λένε οι ειδικοί, ρωτήθηκε επίσης ο Βασίλης Κικίλιας.

«Είναι μία πολυσύνθετη διαδικασία που εμπεριέχει πολύ υψηλού επιστημονικού ρίσκου κινήσεις σε ό,τι έχει να κάνει με τα εμβολιαστικά κέντρα, με το προσωπικό τους, με τα logistics, τις ιδιαιτερότητες που έχει το κάθε εμβόλιο. Το τρέχουμε αρκετό καιρό, την Τετάρτη στην επόμενη ενημέρωση που θα κάνω, θα είμαι σε θέση να δώσω περισσότερες λεπτομέρειες», απάντησε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Παναθηναϊκός: «Κλειδώνει» τον Σένκεφελντ

Ελληνοτουρκικά: Όλες οι ειδήσεις

Κορονοϊός & περιοριστικά μέτρα: Όλες οι ειδήσεις

Όλες οι ειδήσεις σήμερα από το Sportime

 

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κορονοϊός – Εμβόλιο: Τότε θα δώσει πληροφορίες ο Βασίλης Κικίλιας – Τι λέει για τα σχολεία», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.