ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορονοϊός – Eμβόλιο: Ξεκίνησαν οι δοκιμές στις ΗΠΑ – Τι είπε ο Τσιόδρας

Με βάση λοιπόν αυτά τα δεδομένα είναι δύσκολο να έχουμε το σωτήριο εμβόλιο πριν το καλοκαίρι.
Κορονοϊός – Eμβόλιο: Ξεκίνησαν οι δοκιμές στις ΗΠΑ – Τι είπε ο Τσιόδρας

Κορονοϊός – εμβόλιο: Αισιόδοξα είναι τα μηνύματα που έρχονται μετά τη συνέντευξη τύπου του λοιμωξιολόγου, Σ. Τσιόδρα, για το εμβόλιο κατά του κορονοϊού, το οποίο δοκιμάζεται ήδη στις ΗΠΑ.

Ο κ. Τσιόδρας ανέφερε ότι ξεκίνησε στις ΗΠΑ η πρώτη πειραματική κλινική έρευνα για εμβόλιο που θα εξετάσει 45 ανθρώπους σε διαφορετικές δόσεις του νέου εμβολίου.

«Ήδη 4 εθελοντές έχουν πάρει την πρώτη δόση. Τα πρώτα αποτελέσματα αναμένονται σε 3 μήνες και δεν μπορούμε να ελπίζουμε σε μαζική παραγωγή εμβολίου πριν περάσει το καλοκαίρι», είπε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας.

Με βάση λοιπόν αυτά τα δεδομένα είναι δύσκολο να έχουμε το σωτήριο εμβόλιο πριν το καλοκαίρι.

Παράλληλα ανέφερε, ότι υπάρχει επάρκεια στα φάρμακα, ενώ για τα σοβαρά περιστατικά, απαιτείται συνδιασμός θεραπείας από κοκτέιλ φαρμάκων, τα οποία είναι μόνο νοσοκομειακά και δεν πωλούνται στα φαρμακεία.

Επιπλέον ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας διαβεβαίωσε ότι υπάρχουν επαρκείς ποσότητες των φαρμάκων για τους ασθενείς. «Τα σοβαρά περιστατικά απαιτούν συνδυασμένη θεραπεία με κοκτέιλ φαρμάκων που κάποια είναι μόνο νοσοκομειακά είδη. Ειδική ομάδα της επιτροπής μας εξετάζει πιθανή χορήγηση ορού από ανθρώπους που έχουν αναρρώσει από την νόσο», είπε ο Σωτήρης Τσιόδρας.

ΠΗΓΗ: dikaiologitika.gr

Ελλάδα: 46 νέα κρούσματα – 16 διασωληνωμένοι

 

 

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κορονοϊός – Eμβόλιο: Ξεκίνησαν οι δοκιμές στις ΗΠΑ – Τι είπε ο Τσιόδρας», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Κώστας Λάππας

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.