ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορονοϊός: Επαναπατρίζονται οι Έλληνες – Έρχεται πλοίο από το λιμάνι της Ανκόνα

Απέπλευσε το βράδυ του Σαββάτου ναυλωμένο πλοίο από το λιμένα της Ανκόνα με προορισμό την Πάτρα και ενδιάμεσο σταθμό την Ηγουμενίτσα. Με το εν λόγω πλοίο επαναπατρίζονται 250 Έλληνες πολίτες από διαφορετικές πόλεις της ιταλικής επικράτειας, αρκετοί από τους οποίους με τα οχήματα τους, σύμφωνα με πληροφορίες, ενώ το πλοίο αναμένεται το μεσημέρι στο λιμάνι...
Κορονοϊός: Επαναπατρίζονται οι Έλληνες – Έρχεται πλοίο από το λιμάνι της Ανκόνα

Απέπλευσε το βράδυ του Σαββάτου ναυλωμένο πλοίο από το λιμένα της Ανκόνα με προορισμό την Πάτρα και ενδιάμεσο σταθμό την Ηγουμενίτσα.

Με το εν λόγω πλοίο επαναπατρίζονται 250 Έλληνες πολίτες από διαφορετικές πόλεις της ιταλικής επικράτειας, αρκετοί από τους οποίους με τα οχήματα τους, σύμφωνα με πληροφορίες, ενώ το πλοίο αναμένεται το μεσημέρι στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας.

Η σύνθετη αυτή επιχείρηση επαναπατρισμού διοργανώθηκε από το υπουργείο Εξωτερικών και την πρεσβεία της Ελλάδας στη Ρώμη, σε συνεργασία με τον υπουργείο Ναυτιλίας και τους μηχανισμούς Πολιτικής Προστασίας. Είχε προηγηθεί και τηλεφωνική συνομιλία του Νίκου Δένδια με τον Ιταλό ομόλογό του, Λουίτζι ντι Μάιο (Luigi DiMaio).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σπαράζει καρδιές το μήνυμα Ισπανίδας ηλικιωμένης: «Πεθαίνουμε!»

Ακόμη, την Κυριακή, στις 11:20 (τοπική ώρα) θα πραγματοποιηθεί ειδική πτήση από το Βελιγράδι προς την Αθήνα για την επιστροφή Ελλήνων πολιτών. Επίσης, πρόκειται να αναχωρήσουν οι πτήσεις με Έλληνες από τη Μαδρίτη, τη Βαρκελώνη, την Πράγα, την Τιφλίδα, το Κίεβο, με προορισμό την Αθήνα, με εξαίρεση του Κιέβου που έχει προγραμματιστεί να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης.

Τις προσπάθειες επαναπατρισμού συντονίζουν οι υπηρεσίες του υπουργείου Εξωτερικών μαζί με τον μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας υπό τον υφυπουργό Νίκο Χαρδαλιά. Για τον σκοπό αυτό, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας βρίσκεται σε στενή συνεργασία και διαρκή επαφή με τους ομολόγους του τις τελευταίες ημέρες για να διευκολυνθούν οι επιστροφές και ο επαναπατρισμός των Ελλήνων πολιτών. Υπενθυμίζεται ότι κατά την άφιξη στην Ελλάδα για όλους όσους επαναπατρίζονται, ισχύει η υποχρέωση αυτοπεριορισμού (καραντίνα) για 14 ημέρες.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κορονοϊός: Επαναπατρίζονται οι Έλληνες – Έρχεται πλοίο από το λιμάνι της Ανκόνα», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Μαρία Καλτσίδη

Η Μαρία Καλτσίδη γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 8/8/1997. Από παιδί ασχολείται με το ποδόσφαιρο. Έφτασε μέχρι την Εθνική Νέων Γυναικών και μέχρι σήμερα αγωνίζεται στην Α' Εθνική. Είναι τελειόφοιτη του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου στο τμήμα Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ και πριν το Sportime εργάστηκε στην εφημερίδα FORZA.